Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 37 952
  • 804
  •   1
Отговори
# 765
Има тема за него.
Погледни в хипоспадиите.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1428656

# 766
От Бургас съм,но тук обиколих 4 уролози... И вече се обърках къде да отида. Не съм запозната кои са добри уролози и къде е най-добре да се направи цистоскопията.
Казаха ми за доц.Петйр Антонов в Пловдив, но не знам при него правил ли е някой?
.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 06:03 от HOPE.LOVE.PATIENCE

# 767
Всеки уролог може да направи цистоскопия.Въпросът е как гледа.
В Пловдив останах с приятни впечатления от д-р Атанас Иванов.
В Сф цистоскопии съм правила при доц Халачев и проф Давидов.
Извън България-д-р Джинович.

# 768
здравейте, нова съм в темата Sad. От юни месец съм с цистит/ тогава за първи път ми се получи режеща болка ниско долу. Бях в цикъл и не пуснахме изследване, но ЛЛ ми изсписа цистостоп рапид и болката отшумя. Но имах дискомфорт след уриниране. Юли пуснах стерилна урина и излезе Е. Коли, поради различни причини не можах да започна антибиотик. Сега отново имам лек дискомфорт, възможно ли е тази бактерия да изчезне от самосебе си/организмът да я премахне или си стои там и отвреме на време се увеличава и прави симптоматика на цистит? Или без антибиотик няма да се оправям?

# 769
По скоро НЕ. За мен няма как да се изчисти. Направи си нова стерилна урина и ще разбереш дали си е там.

# 770
От Бургас съм,но тук обиколих 4 уролози... И вече се обърках къде да отида. Не съм запозната кои са добри уролози и къде е най-добре да се направи цистоскопията.
Казаха ми за доц.Петйр Антонов в Пловдив, но не знам при него правил ли е някой?
.
Привет, мога да препоръчам за София, д-р Семерджиев, болница ,,Доверие ". Преди месец ми направи цистоскопия с ретроградна урография. Нямам никакви усложнения след процедурите.

# 771
А някакви мнения за д-р Адриан Попов или за д-р Деримачковски?

# 772
Здравейте ! От петък съм на Furabid ( нитрофурантонин) 100мг.×2 на ден за 6 дни  .Беше ми предписан за цистит ,тъй като имах оплаквания наподобяващи  такъв и от обикновената урина при личния лекар ,която дадох ( живея в чужбина),се видяха изменения и са я изпратили в лаборатория за посявка.Днес се обадих за резултата  и оттам ми казаха ,че няма наличие на бактерии.Принципно имам проблеми с бъбреците от години - камъни.Лежала съм в болница преди повече от 30 години за пиелонефрит ,след това като бременна с хидронефроза.Оттогава никога те съм имала такива сериозни проблеми ,кризи да ,но никога не са изолирали след това бактерии.Никога не съм имала цистит в живота си въпреки проблемите с бъбреците.Предполагам  и сега е оттам тъй като имах болки в бъбрека ден преди оплакванията .Най- вероятно някоя песъчинка е причинила възпаление на уретрата ( уретрит без бактерии) .Въпросът ми е да продължа ли да се тъпча още два дни с тоя антибиотик или да преустановя ,защото има доста странични действия и най- много ме притеснява ,че като такова дават  суперинфекция с гъбички или бактерия Pseudomonas ?

# 773
Здравейте!
Включвам се и аз във темата 😁
Искам да отбележа, че преди също имала цистит вследствие от бактерии във влагалището - стрептококи, уреаплазма.
Вече са излекувани. Мина се доста време. 
Сега от две седмици насам на моменти имам парене .. наподобява цистит. Изследвах урина - обикновена и стерилна - чисто.
Мисля да пусна в още една лаборатория за всеки случай. Сега пия уринал акут, мечо грозде, но ефекта е временен.
Аз го отдавах на студеното време.. на някой случвало му се е?
Доста е неприятно.

# 774
Здравейте!
Включвам се и аз във темата 😁
Искам да отбележа, че преди също имала цистит вследствие от бактерии във влагалището - стрептококи, уреаплазма.
Вече са излекувани. Мина се доста време. 
Сега от две седмици насам на моменти имам парене .. наподобява цистит. Изследвах урина - обикновена и стерилна - чисто.
Мисля да пусна в още една лаборатория за всеки случай. Сега пия уринал акут, мечо грозде, но ефекта е временен.
Аз го отдавах на студеното време.. на някой случвало му се е?
Доста е неприятно.
Пуснете си микробиология на влагалищен секрет. Възможно е там да има бактерии и да се качват нагоре. Знаете, че там е вратата за пикочните пътища.

# 775
Здравейте,
От септември не съм писала,но чета.Моите проблеми, "циститни",започнаха тогава.Ще съкратя разказа като кажа,че диагнозата ми беше тотално объркана и понеже живея извън България, достъпът до изследвания и специалисти е много труден ,се наложи да моля личната си лекарка за прост преглед на ехограф и оттам след месец мъки се разбра причинита .1 см . камък ,който е мигрирал от бъбрека към пик.мехур ( аз си имам  камъни в бъбреците  от ученичка) .Много пъти казах на лич .си лекарка ,че всички тези проблеми започнаха след бъбречна криза,но кой да слуша.Два пъти ми изписва антибиотик на чисти урини (без бактерии,но с хематурия,белтък ) ,праща ме на физио за свръхактивен пикочен мехур и подобни небивалици ,а аз умирам от болки.Некомпетентна работа!С големи мъки и болки изпиках този камък на 13/10.Но оттогава ,на периоди, имам дразнене в уретрата ,което провокира и по- често ходене до тоалетната.Бяха ми казали  ,че до 6 седмици след изхвэрлянето на камъка може да има такива проблеми,но те отшумявали.6 седмици отдавна минаха ,а аз от седмица пак не се чувствам ок.Пуснах една стерилна урина за всеки случай ,защото пак имах някакви симптоми наподобяващи цистит .Вчера бях на уролог ( чаках от 20 октомври за специалист).Правих и скенер след изхвърлянето на камъка. Той ми каза  ,че всичко изглежда ок.Най- вероятно тези симптоми,които имам са остатъчни .Все пак камъка бил голям и е наранил уретрата.Питах и за урината,защото докато въртя компютъра към мен ,за да ми обяснява видях ,че в последната урина микробното число е 10'4 ,а в другите досега нямаше такова нещо.Тя ми обясни ,че това било нормална микробна флора и всеки здрав човек я  имал.Да ,обаче аз друго чета,а си имам и симптоматика.Питах я възможно ли е да имам някакво възпаление ,защото те не ми дадоха да пия нищо след изхвърлянето на камъка,тя ми вика не.Иначе ми предложи ,ако болката се задържи и оплакванията продължат да ми прави цистоскопия.Вече и аз не знам,но това 10'4 не е ли много под въпрос и не е ли - по добре да се моля пак за микробиология или да се надявам на чудо.Има ли някой с подобни проблеми ? Имате ли  идея какви изследвания още да поискам ,ако изобщо се съгласят да ми ги направят.Досега имам правени от септември скенер,ехо ,урина ( 6 пъти) ,кръвни.Ще ме праща и на нефролог и дали да се съглася за тази цистоскопия ,че като чета тук коментарите и се плаша.Благодаря !

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 17:51 от Ruzha Georgieva 756531

# 776
Цистоскопия е елементарна процедура. Правена ми за 10 г. 10 пъти без упойка. Нищо не боли. Сега по европейски стандарт и за да вземе пари и анестезиологът, я правят с упойка.

# 777
Здравейте, на някого случвало ли се е да се появи цистит след приемане на антибиотик по друг повод? Наложи се да ми извадят сложен мъдрец, пих антибиотик и два дни след края на приема - цистит. Чакам стерилната урина, в обикновената има данни за инфекция. С повтарящи се цистити съм, понякога по-дълги "светли" периоди. Мисля, че преди години, когато ми откриха Хеликобактер и трябваше да пия 2 антибиотика, пак се появи цистита след приключване. Доста отчайващо 😞

# 778
Здравейте,как си набавяте ваксината Стровак ? Ще помоля да информация,ако знаете. Благодаря

# 779
Здравейте,как си набавяте ваксината Стровак ? Ще помоля да информация,ако знаете. Благодаря
При мен доктор я поръча чрез рецепта на друг доктор в Германия. Но не ми помогна, последното което се откри при мен, при все, че много пъти съм изследвана в Геника, в болница Надежда в София,  дадох положителен тест а уреоплазма паврум. А след стровак, направих 2 или 3 пъти цистит с ешерихия коли. Много я хвалят, но не ми помогна на мен за съжаление..., но това не значи, че на вас няма да ви помогне. Тя е със 70% успеваемост.

Общи условия

Активация на акаунт