Хистаминова непоносимост и всичко за нея!

• 10 452
  • 130
  •   1
Отговори
# 30
Да,но възможно ли е да е бил теста неверен,защото той няма никакви симптоми на алергия освен гушата кожа,но по принцип гъшата кожа не е заради алергии и сега се чудя какво става. Него не го боли корем нито нещо фруго

# 31
Надали, имай доверие на лекарите- все пак за това са учили 6-7 години.
Първо - имаш клинична изява, второ -потвърдена е с тест, трето детето е малко и лесно ще свикне с диетата. Винаги е стряскащо и трудно в началото, успокой се и ще свикнете, а и сравнено с диети за други заболявания тази е по-приемлива и е много вероятно да я израсте и с времето да започнете да включвате част от храните. Много е важно да подсилваш имунитета на детето, защото той играе ключова роля в лечението.
Винаги може да потърсиш и второ мнение, за да ти е по-спокойно😊

# 32
За твое спокойствие, можеш да отидеш на второ мнение и дори да направите повторно тест в друга лаборатория.
Дано да го израсте, но за съжаление съм чувала, че този ензим, който се справя с хистамина в организма, с времето може само да намалява, не и да се увеличава.

# 33
Благодаря ви,пуснахме кръвен тест и чакаме резултати

# 34
Здравейте,пуснах кръвен тест и там хистамина май е в норма

# 35
A на база какво ви казаха, че е хистаминова непоносимост на 1вия преглед?

# 36
Ами теста този ,който капват различен разтор на ръката само хистамин се поду леко на ръката

# 37
Ами теста този ,който капват различен разтор на ръката само хистамин се поду леко на ръката
Ама то тая капка с хистамина я слагат, за да са сигурни, че теста ще отчете реално.. тя винаги се подува Simple Smile реални са стойностите на кръвния тест или фецес..

# 38
Ами ,другите тестове не се подуха само хистамина даде реакция ,не знам не съм компетентна по въпроса,но доктора ни вкара във филма и ни забрани 1 милон храни ,сега чакаме да каже от хранителната непоносимост какво ще каже

# 39
здравейте, нова съм в този филм с алергиите.
До преди 3 месеца имах алергия само към амброзия с кашлица и запушен нос през август проявяващи се.
Сега съм с уртикария но вече само няколко обрива на ден ми излизат. спазвах диета само на хляб и вода 2 месеца но ефект нямаше много защото не изчезнаха обривите напълно. Като вкарвах храните един по един, обривите се увеличаваха но на 2-3 хапване пак спадаше бройката на 3-4 бр.
Вчера бях на алерголог, каза ми че нямам алергия към храните които консумирам. Поду се само това за хистамина и предполага, че тази уртикария е от стрес, но не ми се вярва в това изказване. Назначи ми други изследвания на щитовидната и т.н. и след месец съм на вторичен преглед, като трябва да пия и противоалергичните, но аз не искам заради няколко обрива, че без това 2 месеца ги пих постоянно. От вчера почнах да консумирам и сушена коприва, бях чела че се отразява добре при алергии. Тия изследвания  Alex 2 и другите, дали показват верни резултати? мисля да пускам и такъв пакет

# 40
Айа ,пусни си кръвен тест

# 41
А може ли да препоръчате добър алерголог за възрастен в София?

# 42
Аз съм с нови симптоми - кашлица с хрипове и уртикария... някой друг да е така ...и един такъв въпрос.. някой пробвал ли е да се лекува с хомеопатия, подейства ли е, ако да - може ли да сподели контакти...

# 43
Аз съм с нови симптоми - кашлица с хрипове и уртикария... някой друг да е така ...и един такъв въпрос.. някой пробвал ли е да се лекува с хомеопатия, подейства ли е, ако да - може ли да сподели контакти...
Пуснах кръвен тест, имам алергия само към амброзия и всичко е чисто.  уртикария лекувам с чай от коприва. Помага като пия всеки ден без прекъсване, но още не съм спряла напълно, за да мога дам   отзиви. Противоалергични не пия от 2 месеца. Изследванията (щитовидни, чернодробни, хеликонактер) пуснати от алерголожката са в норма, единствено излезе че съм с желязодефицитна анемия.

# 44
  • In the land of Never Never
Привет, присъединявам се към клуба, имам си диагноза - хистаминова непоносимост. Как се случи при мен - от есента на 2023 започна една непрекъсната диария. Доста изтощителна. Започна се класиката - изследвания за някакъв причинител, бактериални изследвания, изключиха това. Вземах противодиарични по една седмица, с пробиотици, електролити, които не помогнаха. После други изследвания - да се изключат рак и още неща. Нищо. Направих колоноскопия и гастроскопия, причината не е от там. Накрая предложиха това, което можеше и по-рано да се направи, но като си объркан и малко уплашен, слушаш докторите. Май месец миналата година направих тест за непоносимост към 267 вида храни. Оказаха се няколко неща - макадамия, бразилски орех, яйца, киви. Преди пет години спрях млечните продукти, защото имах постоянено секрет от носа. Млечните не излязоха обаче в червено. Месо не ям от 30 години. Риба -да, но рядко.
Спрях тези ядки, яйца, кивито, наистина различни ядки консумирам всеки ден, макадамията я обичам, и бразилски орех вземам всеки ден, защото има селен. Спрях тези неща, диарията се оправи. 
Все пак, реших декември да си направя още едно изследване, генетично, за непоносимост към лактоза, за да съм сигурна дали да се ограничавам. Видях, че има за тест за осем непоносимости в Геника, и понеже в теста с храните ми излязоха много различни типове храни, все пак реших да пусна целия генетичен панел за непоносимости.
Там излезе: Хората с Вашия генотип могат да консумират мляко и млечни продукти в умерени
количества. Препоръчва се намалена консумация на мляко и млечни продукти при
проява на оплаквания и заместването им с алтернативни източници на витамин D и
калций.
За хистамина резултатът е: На базата на изследваните варианти се наблюдава увеличен риск от хистаминов интолеранс.
Първата ми реакция беше - Айде бе, нищо ми няма, досега никакви алергии не съм имала, какъв хистамин, какви пет лева, това не ме засяга. Обаче като минаха празниците, реших малко да почета по въпроса, и тогава всичко започва да си идва на място.
Общо взето последните месеци се чувствах доста зле,  нервност, сърцебиене, безсъние, кръвното нагоре-надолу, но гледах да не се вживявам, защото тези неща са ми се случвали и друг път, и си минават с някакви добавки или като сменя обстановката и си почина. Другите неща обаче, са ми от повече от година - подуване на корема, болки,    рефлукс, необяснимо зачервяване на лицето, главоболия, понякога много силни, торбички под очите, въпреки че почти не слагам сол. Кожни обриви нямам, но имам атопична кожа от години, изсушаване и реакция от препарати. Но обикновено тези неща никой не може да ти каже каква е причината, и беше безсмислено да ходя по лекари. Изобщо, почти пълен букет от симпотимте на хистаминовата непоносимост, както и на базата на двете изследвания, диагнозата е това.
Постарах се да се информирам доста, два-три дни изгледах десетки видеа и други източници на английски език, от лекари и специалисти по темата. Ако има интерес към това, мога да пусна линкове. По принцип, чрез настройките на клипа, на лаптопа да могат да се пуснат със български субтитри чрез синхронен преводач в ютюб.

Общи условия

Активация на акаунт