Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 678
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Ама те са 19. Ще ми останат Grinning
Ам, ще ми ги завиеш в найлонче и кутийка да си имам и за другия ден. Не, че ще оцелеят дотогава. Аз и затова не правя често - веднъж на 3 месеца, щото нещо накладките в спирачната система са ми се захабили и яко пропускат.
Требе да ида на майстор.
Този Диокет до края на лятото ли ще го пиеш или се пие с почивки?
Да, докато свършат жегите, иначе ще страдам от много подути прасци.

# 76
Те и моите спирачки не бачкаха. Ама добре че съм човек на крайностите.
Е, вчера две ометох. Една топла-топла и една по изстинала.
Впрочем, като че ли чия със сол влияе на перисталтиката по-добре.
Не трябва да забравям малко сол да ръсвам сутрин.

# 77
  • София
Впрочем, като че ли чия със сол влияе на перисталтиката по-добре.
Не трябва да забравям малко сол да ръсвам сутрин.
И аз забелязах такова нещо за солта - откакто си слагам по малко калиева сол във водата за пиене. Разбрах го, когато един ден забравих да сложа 😀

# 78
Nickie9, замени овесените ядки с овесени трици. По възможност избягвай хляба и не прекалявай с ядковите брашна, все пак те си съдържат въглехидрати. Нека има протеин на всяко хранене.

# 79
Е, за бременни и досущ кето май не е много ОК, там няма как да са черни и бели нещата...
Дано да споделят другите бременеещи в темата как се справят те, май последно двечки ги имахме.
За откровените боклучки е ясно че не бива, точно за хляб също съм скептична или всичко от пшеница. Но предполагам че за бременна може малко по-балансирано да е и не толкова строго колкото небременна с ИР.

Калиевата сол си я тача много и аз, то доста време стана откакто си добавям във водата. Така де, тя е наполовина калиева и натриева моята. С 00 проблеми нямам по принцип, реших заради електролитите че по много време прекарвам на жега. Ами много съм доволна.

А тая чия два пъти ядох и ми мина ентусиазмът за нея нещо. Не ми идва на ум какво да добавя че да стане що-годе прилично ядене. И двата пъти натрошено сирене бях сложила, хептен на нищо не мязаше тоя бъркоч ама си го изядох като съм си го набъркала... аз със сирене почти всичко мога да прекарам Grinning
Такива тип десертни с плод или там канела не са моето, иначе знам че така я ядат някои. Долче май показваше някакво като пудинг ама толкова да не ми е интересно такова че и на нейните не съм обърнала много внимание. То си е десерт, а аз десерт не търся.

# 80
Е, за бременни и досущ кето май не е много ОК, там няма как да са черни и бели нещата...
Не е, но и никой тук не твърди да спазва кето. Казват й да не прекалява с ядковите брашна и да избягва хляба. Въглехидратите да си набавя от зеленчуците.

# 81
Много ви благодаря за насоките, най-трудно ми е да си измисля закуската, тъй като в момента яйцата не ги понасям, мислех да правя някакви палачинки. Другото, което е умирам за сладко и не знам изобщо има ли подходящо, масово са с овесени ядки и ядкови брашна...

# 82
nickie9, по-добре изяж 1-2 плода с нисък ГИ и по-малко съдържание на въглехидрати, когато ти се прияде сладко, отколкото тези десертчета. Аз ям плодове и гледам да са гореописаните. Този сезон ям нектарини. Преди това ядях ягоди. Зимата ядях зелени ябълки. Но хапвай плодовете след като се нахраниш, за да си заситена и да не се тъпчеш с тях. Успешна бременност Flowers Four Leaf Clover
А относно яденето като цяло - яж месо, много зеленчуци, риба ако обичаш, карантии ако обичаш, маслини, гъби.
Зеленчуците например тиквичките са и природно сладки, можеш повече да хапваш от тях, когато ти се преяде сладко. Печените чушки също.
За закуска, след като сега не ти понасят яйцата, можеш да закусваш парче кашкавал с някакво филе и домат/краставичка.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 13:52 от sharpy

# 83
Не е, но и никой тук не твърди да спазва кето. Казват й да не прекалява с ядковите брашна и да избягва хляба. Въглехидратите да си набавя от зеленчуците.
Права си, разбира се, просто на мен първата ми асоциация с някой дето се пази от въглехидратите в ядково  брашно е супер ниски въглехидрати по принцип...

# 84
При всички положения, за да избегнем пиковете на глюкоза, най-добре е да хапваме протеин, фибри и мазнини. Ще напомня кето варианта на Amore с берита: https://amoremoment.com/product/amore-keto-berry-breakfast/?v=3a52f3c22ed6 . Аз го ям с високомаслено кисело мляко и пресни берита, с праскови също е мнооого вкусно. Това си е вид десерт.
При втората бременност имах гестационен диабет и ме сложиха на диета: месо, салати, филийка пълнозърнест хляб с пуешко филе, шам фастък, който дори се смята, че намалява нивата на КЗ, сурови бадеми също. Този период ми е малко замъглен понеже беше голям стрес.

# 85
Ники9, освен всичко, което останалите са споделили, спазвай си последователността при хранене - първо зеленчуците (салати), после протеин и мазнина и накрая въглехидратите.
Недей да спазваш супер стриктен режим, това, което е написала Нани е много подходящо.

Спомням си, че Невена беше писала, че при бременност ако инсулина е твърде нисък, не се развивала някаква жлеза при бебето. Не помня точно, ако тя чете може да напише със сигурност как беше точно.

За закуска можеш да си правиш пълнени сурови чушки със сирене/извара, маслини, авокадо, зеленчуци

# 86
Може да си намажеш хубав пастет върху краставички + чери доматче става супер. Или зонова питка от овесени трици, сирене, яйце, прави се на тиган с малко масло или сух и е много вкусно. Яйцето е за спойка и не е водещ вкус.

# 87
Изпратиха ми снимка от тазгодишната реколта, преди да ги турнат в буркани. Тука виждам едни 400 лева някъде Trollface  Trollface  Trollface

# 88
  • София
Вчера изхвърлих една торба пари в Берьозка. Всичко им е със захар, да знаете. И сушените калмари, и сушеното говеждо, както и салатите.

# 89
Открих си в шкафа едно бутилче ленено масло от дм. Мали, голям съм шматарок, вече и не помня какво купувам и кога. Сега четох ползи, али- бали, реших да го добавям в салати, дори днес ливнах в салатата с целина от Берьозката.
Дотук добре , ама пия и Омега 3. Да спра ли хаповете, докато се забавлявам с маслото, според вас ?

Елора, ходих днес до сладкарницата със супер гурме кафето. Ми то там преди има няма 20 години, мм ме водеше , га беше Флюбен. Пак беше сладкарница, винтиж стил.
Сега едно лъскаво - лъскаво. А вътре имаше един безупречен млад  господин, с безупречен костюм и безупречни очила ❤️. Отвън беше напекло, на едната аса седеше мутроподобен, и чувалчетата бяха заети, егати. Ще ходя да дегустирам кафе друг път.
Ама тортите не са кето, нали ?
Артемис, на сестра ми мъжът и пък не ще нищо оттам, щото във всички салати имало чесън, аз не усещам, ама той е хрътка.

Общи условия

Активация на акаунт