Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 699
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Изпратиха ми снимка от тазгодишната реколта, преди да ги турнат в буркани. Тука виждам едни 400 лева някъде Trollface  Trollface  Trollface
Скрит текст:
Богаташка! Joy Че и направо в буркани ли ще ти ги доставят? Това се казва снабдяване, одобрявам! Grinning
Скрит текст:
Напомняш ми за една случка в Канада, там палачинки такива тънки като нашите са рядкост, а по заведения където изобщо има са нещо от сорта на 13 долара, едничка в порция. Това с ДДС и бакшиш отива на минимум 15 долара.
Решавам да направя един ден че половината къща никога не били яли... и типично по нашенски забърквам сериозна доза. Яде всеки за десерт вечерта и остатъка го завиваме с фолио и прибираме за закуска. Коментарът беше подобен на твоя - в тая чиния има минимум 200 долара! Joy
Като им казах че продуктите са под цената за една палачинка и то хем ги мазах с масло, заявиха че тряба да отворим ресторант и да забогатяваме...

# 91
Таисч, дано на същото място си отишла.
Нали Блек Кофи. Те преди година бяха на Витоша.
Не са кето за съжаление, но са уникални, поне тази която ядах. Качествени.
Та ако ще съгрешавам със стандартна торта, това ще е вече.
Защото иначе се уливам. А така през месец и половина ще ги издегустирам и едно парче ще се изгори бързо.
Ама си прецени дали ти е момента за палуване.
Аз като бях нямаше жив човек.
Улучила съм иначе като цял там е фуул.

Омега 3 пия кат се сетя. Все забравям. Имам и малка бутилка ленено, понякога вместо зехтин, слагам това.
Ама не те знам и колко омега пиеш точно. Аз 1 на ден.

# 92
Елорка, на Аспарух 13, точно зад църквата на ъгъла. Ама беше 12 часа , точно това е кафето, после погледнах локацията в карти и да, същото е.И пишеше, най- голяма натовареност 12, уцелих 😀 Господинът вътре беше като реклама на кафенето 😜.
Пак ще ходя, на мен ми е близо , а и искам да опитам кафетата. Сладко мен не ме блазни, и цикъл нямам отдавна, та там драма няма.
Иначе пия по едно хапче омега 3 сутрин. Бе няма да предозирам , ще си пия Омегата, че поне нея не пропускам. Някой път вечер си забравям магнезиевия цитрат и ме мързи да ставам да го пия.
Скрит текст:
Бай Мангал се обади днес пак, уж вчера му благодарих и го отказах. Офертата вече е паднала от 19 на 13 бона 🙃. Е как да вярва човек на такива, а кажете ми.

# 93
Ами пийна ли кафенце?
При мен беше момиченце, младо.

# 94
Омега 3 пия кат се сетя. Все забравям.
Това е груба грешка. Първо влияе за възпаленията в организма /което си знаеш де/ и второ - на ВЦ-то. Аз съм забелязала при себе си, че ако забравя да го пийна /което е супер рядко/ на другия ден ВЦ-то не е така добре.
Изпратиха ми снимка от тазгодишната реколта, преди да ги турнат в буркани. Тука виждам едни 400 лева някъде Trollface  Trollface  Trollface
Скрит текст:
Богаташка! Joy Че и направо в буркани ли ще ти ги доставят? Това се казва снабдяване, одобрявам! Grinning
Ххахаха. А, снабдяването винаги е било така. Директно "бурканирани" ми ги носи, щото, ако не ги направи на момента, ще се развалят. Единствено в кофа с вода е носил последно набраните в същия ден и директно ги мяткам на котлона.

# 95
Аз от години си пия омега 3, сега съм на масло от крил. Хич не съм забелязала такова действие при мен Grinning

# 96
Оф, то явно при всеки различно.
Ми хубу, отивам да джурна едно омега и ще гледам да съм редовна да видим.

# 97
Изпратиха ми снимка от тазгодишната реколта, преди да ги турнат в буркани. Тука виждам едни 400 лева някъде Trollface  Trollface  Trollface

Богаташка!😝 400 лв за насипни гъбки. Като се калкулират и бурканите, стават повече!😃 Нали всичко в буркани е по-скъпо.😉
Тайс, на това му се казва промоция!🤣 От 19000 на 13000 лева...🤪 Пий си и омегата, в лененото масло и без това май имаше повече от едното- не помня EPA или DHA...🤔 Лененото масло можеш да добавяш по малко в салати или не много горещи супи (не трябва да се нагрява много).
Ники9, ако много ти е зор за нещо сладко, можеш да хапваш по малко тъмен шоколад (над 70% какао) или понякога да си направиш шоколадови лави (има ги на първа страница мисля, а и вчера ги коментирахме също). Добавям към идеите за закуска и пълнени чушки с извара/рикота и разни други добавки, рулца от шунка/бекон/филе с крема сирене, чия пудинг със семена, ядки и добавки на вкус.🙂 На първа страница има и линкове към блогове с чудесни предложения.
Аз сега прекъснах фаста с кафе с mct, 10 мл сметана и реших, че днес ми се полагат и 100 мл прясно мляко (отдавна не бях купувала, а взех вчера заради кефира). Отпих и нещо не ми беше наред на вкус. Като добавих и щипка сол, вече стана ок.😃 Кефирът се надявам да стане до довечера, сложих преди малко 100 мл в едно малко бурканче /при температура 33-34 градуса в кухнята и в това малко количество, би трябвало да стане бързо😅/. Днес мисля да не съм по-скромна с храната.🙂 Имам консерва сардини и мисля към нея да добавя зелена чушка с извара и добавки. Може би и някое рулце с бекон и извара. Не ми се готви...🤔
Трябва някоя вечер по хладно да опека малко режимен плосък хляб, че да има върху какво да мажа крема сирене, извара или друго. И за бързо похапване е екстра.
П. П. Написах "шоколадови лави" и веднага си представих това...един глас в мен заговори и започна да ми диктува рецептата😆: шоколадов блат, изпечен по рецептата за лавите. Сиропиран с кафенце. Отгоре един слой крем от маскарпоне със сметана или заквасена сметана с ванилия. Пак сиропиран блат. Накрая още един слой от крема и поръсено с какао или настърган шоколад...Евентуално някоя вишничка отгоре за разкош. Накратко- нещо като шоколадово тирамису.😁

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 18:04 от dolce miele

# 98
Лененото масло е по-неоптимален източник на омега 3. Тези в рибеното са каквито си ни трябват. Тези в лененото са други мастни киселини, които ние си ги преработваме да станат такива. Преобразуването естествено не е 1 към 1 а оставаш с по-малко.
Ще ме прощавате за лаишкото обяснение, много ми е горещо да ги издиря поименно и да го обясня по-нАучно Grinning

Долче, в редките случаи като реша да си сложа мляко, кафето ми нагарча повече... Освен ако не го удавя в мляко вече чак то да е повечето, тогава се усеща сладостта на самото мляко. Та така де, не е от теб това Grinning

# 99
Натка, на мен пък ми сладнеше странно, преди да добавя солта.😅 Явно доста съм свикнала да пия кафето със сметана и сол (чак се чудя защо не го изпих това мляко натюр- студено от хладилника и без добавки).🙂

# 100
Без мляко си е най-добре кафето, факт Grinning Всеки път като съм решила за разнообразие да сложа, съм си го припомняла това набързо и скоро не ми хрумва пак да го направя.

# 101
Ами...поне да бях добавила кафето към студено мляко...Ами аз го пих едно такова...на стайна температура- нито топло, нито студено. 😆 Така нито кафето кафе, нито млякото мляко...🙈

# 102
Гледам и аз да не забравям Омегата и магнезия, сега пия и Живи витамини.
Долче, много хубаво “изкривяване” при теб се е получило да измисляш кето рецепти от нормални такива. Аз все още не съм достигнала такова равнище, не знам дали някога и ще стигна. 😃
Скрит текст:
… имам ябълков щрудел и баница с домашни кори и е направо мъка да не мисля за тях… Дано не им посегна, че трети ден съм в кетоза и обичам да имам нормален плосък корем.
По вдъхновение и идея от Тайс си направих сьомга днес и я хапнах с голяма шопска. Не знам какво ще вечерям. Сладкарницата близо до онзи ресторант на Катарджина ли е като ориентир?

# 103
Начи, ако някой ни чете сектата, ще почне да ни разнася по света, че пием кафе, вода и мляко със сол 🤣.
Когато ми носеха домашно мляко за детето, правеше един слой дебел каймак, и го обирах, солях и лапах като змей. Много вкусно 😍.
Това онези крави Жарсе, за които сме си писали тук.
Откакто съм на режим ям доста по- безсолно, а преди много солено ядях, но това е, защото ми се промени много вкуса.

Долч, супер идея за голяма лава. Пълна с маскарпоне и плодове . ❤️
Поне лавите ми станаха предния път, че и бъдещата снаха ги АресА 😀

Нани, точно зад църквата Св. Георги, ако я гледаш отзад. Там кръчмите не ги знам, то днес забелязах доста готинки неща из тези улици, докато обикалях, щот навигацията ми рече само hi fi 😫

# 104
Тайс, ще се представиш подобаващо пред снахата с тези разкошни лави! Сега не спирам да мисля за тях… 🥹

Общи условия

Активация на акаунт