Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 715
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Тайс, така е (за сектата).🤣🤣🤣 Аз обаче си мисля...преди коментирахме среща в някой ресторант с пържоли и салати, а сега...в сладкарници?!😅 Вярно някой ще се чуди как в сектата "бягаме" от вгх, а среща в сладкарница обмисляме, ха ха😂
Не си се похвалвала май, че си правила лавите и преди?🤔 Като ги опечеш повече или в гофретника, просто вече няма да са лави, а нещо като брауни. Но на вкус са си пак супер.😃
Нани, хапнах си виртуално.🙂 Много красива чинийка с цветя!🥰

# 106
Нали на рецептата и имаше нещо на първа страница, недовършена ли беше, неразбрана от мен ли, та с общи усилия ги направих. С ваша помощ тука. Занимавах ви в някоя предна тема.Имам снимки някъде, че беше гордост за мен, как се спукаха. Чаках ги като циреи пред стъклото на фурната да се спукат 🤣

Долче, да, то в последните теми преобладават тортите. Ще си кажат тия го удариха на разврат 🤣
Нати, да, така е, преобладавало първата съставка от двете на Омегата. Е, ще подсиля едната част, колко му е 😁👍

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 18:28 от tays

# 107
Долче, само от твоите сладкиши ядем, режимни. То май има и кето сладкарници, но аз не ги знам. Нооо ние само ще гледаме сладкишите в кафенето отдалеч, кафе ще пием. 😉
Умрях от смях с този цирей! 🤣🤣🤣

# 108
Тайс, разшиваш сместа по формичките, замразявал, после вадиш и печеш до пружиниране (като докоснете с пръст или разклатиш), бързо става. Трябва да изглеждат не съвсем опечени, за да има течен център. Ако опечеш повече, стават кексчета/брауни. Пак е ок вкусът.👌

Долче, да, то в последните теми преобладават тортите. Ще си кажат тия го удариха на разврат 🤣
😅
За цирея и аз се смях.😆

# 109
На сладкарница го обърнахте наистина Grinning
А аз тука си мечтая да докопам кухня че да изям нещо дето сама съм си го приготвила... Ще мине и това, ще се справя ама трябва и от време на време да си го напомням.

# 110
Долче, колко % шоколад за лавите?

То скоро няма да ги правя де. Нали свалям сега.

# 111
Пастет бременните не трябва да ядат - имаше ред причини, но не помня всички Simple Smile

Може да си намажеш хубав пастет върху краставички + чери доматче става супер. Или зонова питка от овесени трици, сирене, яйце, прави се на тиган с малко масло или сух и е много вкусно. Яйцето е за спойка и не е водещ вкус.

# 112
Долче, колко % шоколад за лавите?
Аз слагах едни аеро на Рошен, дето много ги тача. Там процент няма, само пише черен. Защото тук харесват линд 85, 90 про, ама аз два такива ги ядох няколко месеца .

# 113
Много сте полезни, благодаря сърдечно на всички за идеите 💕 ще разгледам и блоговете, пастет и аз съм чувала, че не може да се яде-мисля заради черния дроб вътре.

# 114
Защо черният дроб да пречи на бременните?🤔
Ураганче, аз съм слагала между 50% и 85%- без да добавям друга захар, а ако се наложи да сложа брашно, то е от режимните и малко.
Вечерята ми- сардини с маслини и сос от зехтин и ябълков оцет и чушки с извара, зехтин, сол, босилек и авокадо:

# 115
Аз не съм го чувала това, сигурно има причина. Макар че дробът е около 10 % в състава на пастета 😂. Във всеки случай съм яла, докато съм била бременна. Той е богат на полезни вещества, но може би бързо се разваля.. не знам.

# 116
Според Маги Пашова:

С купешки стерилизиран черен дроб едва ли има опасност от предозиране- освен ако не се яде пастет в големи количества и често.🙂
Аз добавих към вечерята и рулца от бекон и крема сирене, малко заквасена сметана и маскарпоне.😉 Отивам да смятам макросите.😅
Ето ги:

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 19:34 от dolce miele

# 117
Мисля, че и заради листерия, ако не е преработен както трябва, както и заради основната функция на черния дроб - детоксикираща, т.е. да преработва токсини. Но да, ако всичко е в нормални граници, едва ли би било проблем Simple Smile
Според Маги Пашова:

С купешки стерилизиран черен дроб едва ли има опасност от предозиране- освен ако не се яде пастет в големи количества и често.🙂
Аз добавих към вечерята и рулца от бекон и крема сирене, малко заквасена сметана и маскарпоне.😉 Отивам да смятам макросите.😅

# 118
Листерията мисля, че се неутрализира при добра термична обработка, т.е. над 70-80 градуса и без аланглета...🙂 Аз по тази причина не ядях през бременността сурови сирена. А ретинолът в пилешкия и свинския дроб май е в по-малко количество, отколкото в телешкия дроб. Т.е. проблем има, ако се прекалява с количествата. Мен повече ме е страх от това, което се съдържа в повечето купешки пастети, отколкото , че с тях мога да прекаля с ретинола.😅

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 20:10 от dolce miele

# 119
Пастет бременните не трябва да ядат - имаше ред причини, но не помня всички Simple Smile

Може да си намажеш хубав пастет върху краставички + чери доматче става супер. Или зонова питка от овесени трици, сирене, яйце, прави се на тиган с малко масло или сух и е много вкусно. Яйцето е за спойка и не е водещ вкус.
Това за пръв път го чувам.

Иначе, бременните с всок инсулин, са предразпложени към абнормално големи бебета и трудно раждане. Инсулинът е разтежен хормон. Само казвам.

Общи условия

Активация на акаунт