Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 238
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
На мен сякаш ми се иска да взема по-рано количката, че с голям корем не ми се обикаля да избирам. Кошара също, но да видим ..

# 151
  • София
С големия корем в студа, не си е работа. Но аз мисля да поизчакам освен ако няма наистина изкушаващо намаление. Някакво суеверие ме тресе.
Вчера феталната ми спретна задачка. Казаха ми да си намеря по ЗК за следене и да ходя в клиниката им за феталните, за да не давам много пари. И сега се чудя на къде да хвана.

# 152
Много странно, нали все пак си си преценила дали имаш възможност да даваш тези пари или не.

# 153
Влизам да измрънкам, че тая бременност ме сцепва от мигрени..не главоболия, мигрена си - продължава минимум 24ч,средно повече, повръщам дори капка вода, обезводнявам се, главата ми тупти ужасяващо, вратът ме боли от черепно главоболие, иска ми се да се приключи тоя живот като съм така...Имам хормонални мигрени през последните 14години, които от една година опитвам да оправя като чистя естроген (а те се влошиха,но явно е така в началото), защото според моята ендо точно там е проблемът. И майка ми, сестра ми,баба ми,всички жени от рода ми имат, докато не влязат в критическата. Обаче досега бременна не съм имала,това беше хубавото, въпреки повръщането 9 месеца и всички перипетии. Обачеее, разбутахме ли тоя естроген преди да забременея, какво направихме, от началото съм имала вече, може би 7-8 такива мигрени по 1-2 дни, отделно си е главоболието, което храна ми предизвиква често.. От обезводняване само съм свалила 2кг, сега се мерих сутринта, преди това преди 2 дни. :/ И няма какво да взема като лекарство, това,което ми помага е забранено при бременност. Таа, извинявайте за мръна, но още ме държи отшумяващо, вчера бях абсолютно не на този свят, имах нужда да споделя.

# 154
Devya, съжалявам, звучи ужасно! Weary Не съм сигурна какво се прави в такива моменти, но дали не е удачен вариант да те приемат за малко в болницата, за да те хидратират, подхранят и да ти сложат обезболяващи венозно? Звучи като мъчение състоянието ти и е опасна дехидратацията... дано имаш скоро подобрение!

# 155
Devya, съжалявам, звучи ужасно! Weary Не съм сигурна какво се прави в такива моменти, но дали не е удачен вариант да те приемат за малко в болницата, за да те хидратират, подхранят и да ти сложат обезболяващи венозно? Звучи като мъчение състоянието ти и е опасна дехидратацията... дано имаш скоро подобрение!
Благодаря ти! Досега не се е налагало да влизам в болница, реално най-тежкият период е около 24ч, след това мога да пия вода, някой път и по-рано успявам на малки глътки. А ми е толкова зле, че не си представям да стигна до болницата, пък там да седя вързана на система..но ако продължи повече от ден, бих отишла, де, особено сега. Но толкова се бяха влошили нещата последната година, че чаках с нетърпение да забременея, че поне за 9м да се отърва от това нещо, а то, изненада.

# 156
Влизам да измрънкам, че тая бременност ме сцепва от мигрени..не главоболия, мигрена си - продължава минимум 24ч,средно повече, повръщам дори капка вода, обезводнявам се, главата ми тупти ужасяващо, вратът ме боли от черепно главоболие, иска ми се да се приключи тоя живот като съм така...Имам хормонални мигрени през последните 14години, които от една година опитвам да оправя като чистя естроген (а те се влошиха,но явно е така в началото), защото според моята ендо точно там е проблемът. И майка ми, сестра ми,баба ми,всички жени от рода ми имат, докато не влязат в критическата. Обаче досега бременна не съм имала,това беше хубавото, въпреки повръщането 9 месеца и всички перипетии. Обачеее, разбутахме ли тоя естроген преди да забременея, какво направихме, от началото съм имала вече, може би 7-8 такива мигрени по 1-2 дни, отделно си е главоболието, което храна ми предизвиква често.. От обезводняване само съм свалила 2кг, сега се мерих сутринта, преди това преди 2 дни. :/ И няма какво да взема като лекарство, това,което ми помага е забранено при бременност. Таа, извинявайте за мръна, но още ме държи отшумяващо, вчера бях абсолютно не на този свят, имах нужда да споделя.

О, милата, много ти съчувствам. Аз също понякога имам мигрена, но нищо общо с това което преживяваш ти. Пробвала ли си някакви етерични масла? Студено на челото +стоене на тъмно и тихо? Лекарят ти (невролог предполагам) какво предлага за справяне с пристъпите?

# 157

О, милата, много ти съчувствам. Аз също понякога имам мигрена, но нищо общо с това което преживяваш ти. Пробвала ли си някакви етерични масла? Студено на челото +стоене на тъмно и тихо? Лекарят ти (невролог предполагам) какво предлага за справяне с пристъпите?
Благодаря ти! Пробвала съм етерични, страшно ми влошават. Купувах преди време на Дотера и различни комбинации опитах, но става доста по-зле, защото съм чувствителна и към миризми много в този период. Също с няколко хомеопата пробвахме и не, и не. Билки съм пробвала, и то в продължение на 2г едно време, силни отвари - не. Занимавам се с Йога и съм си правила медитации, релаксации и комбинации от асани специално и пак не. Нещо много силно се случва явно на хормонално ниво и не мога да му повлияя. Единственото хапче, което ми помага, добре че го открих преди 2г,а не по-рано, защото досега да съм си съсипала черния дроб, е Хедан - суматриптан е активното вещество, съдосвиващо. Иначе така стоя, да, на тъмно и тихо, ледено на главата..Помагаше ми сякаш, поне на момента да си почина за половин час гореща вана на тялото, а ледено на челото, но като изляза е същото. Иначе невролог нямам, няколко бях обиколила, те нямат представа каква е причината за мигрените и просто ми изписват обезболяващи..Но аз мисля, че е права ендокриноложката и е виновен естрогенът, защото цялостно започнаха мигрените първите години единствено ден преди цикъл и отшумяваха като настъпи. През последните години се измени и се получава и от недоспиване, някой път след алкохол (а аз почти не пия, последно на Коледното парти 3 малки бири и на следващия ден бях наистина като за болница)..

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 13:24 от Devya

# 158
Оххх само аз ли след разглеждането на колички не намирам нищо подходящо за момиче.. (cybex, easy walker, stokke, nuna) в сравнение на избора и цветовете за момченца 😂

# 159
Единственото, което ще купуваме от големите неща за бебо е количка ,кошница имам останала от баткото ,както и лятна количка , от която съм супер доволна на Kika Boo , за легълце още го мисля . За баткото бях взела 3в1 кошарите ,които стават на юношеско легло и бюро и в момента ползваме голямото легло за него и се чудя дали кошарата да я сложа на земята и така да я ползвам или да ползваме преносимата кошара ,която ползвах когато пътуваме с баткото ...

# 160
Тъй като, живот и здраве, догодина ще имам абитуриентка, дай Боже и студентка, за количка, а и за всичко останало, ще търся доста бюджетен вариант. Все пак ще хвърлям око и на вашите предложения. Relaxed

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 16:09 от Цвете:)

# 161
Оххх само аз ли след разглеждането на колички не намирам нищо подходящо за момиче.. (cybex, easy walker, stokke, nuna) в сравнение на избора и цветовете за момченца 😂

Въпрос на гледна точка 😅 ние взехме на нашето момиченце, преди 2 години много тъмно зелена количка:))))
Това ни хареса на нас с мъжа ми, единодушно я избрахме.
Тя верно не повече от 10 пъти се возила в нея 😁 но не заради цвета
Сега ще видим бебето ще я одобри ли

# 162
Divya, има едни обезболяващи пластири на Тианде,  предполагам, че и други подобни ще има по аптеките. Режат се на малки парчета и се лепят по челото, слепоочията, носа. Казват, че много облекчава болките когато не могат да се пият хапчета.
Тези мигренозни състояния не са нормални, да не би да имаш синузит?

# 163
Devya и на мен ми звучи ужасяващо
Веднъж ме боля глава по време.на бременността сега и направо не помня как изкарах докато заспи детето. Мъгла, търкалях се там до нея уж играем.
А само силно главоболие беше.
Не знам как оцеляваш ти!

# 164
  • София
Аз съм от хората с мигрена 1 път в годината, но стегне ли хапче не помага.  За главоболие лягам на тъмно и тихо, ако успея да заспя е бонус.

Общи условия

Активация на акаунт