Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 224
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Divya, има едни обезболяващи пластири на Тианде,  предполагам, че и други подобни ще има по аптеките. Режат се на малки парчета и се лепят по челото, слепоочията, носа. Казват, че много облекчава болките когато не могат да се пият хапчета.
Тези мигренозни състояния не са нормални, да не би да имаш синузит?
Благодаря ти, ще ги видя, но май са с етерични масла. То проблемът като е отвътре си трябва съдосвиващо, всичко друго най-много да облекчи за минути, което пак е нещо, де. Нямам синузит, не е от това, хормонално си е. Иначе покрай болести имам и синузитно главоболие, знам какво е, но е различно от мигрената.

Devya и на мен ми звучи ужасяващо
Веднъж ме боля глава по време.на бременността сега и направо не помня как изкарах докато заспи детето. Мъгла, търкалях се там до нея уж играем.
А само силно главоболие беше.
Не знам как оцеляваш ти!

Благородно завиждам на тези, които не знаят какво е мигрена, пожелавам никога да не разберат. По-различно е от главоболие,да...не че и то е приятно, но е друг тип.
Често да ти кажа, оцелявам, защото нямам избор. :/ Просто е от толкова години и съм свикнала на болката, което звучи ужасно, по-скоро не съм свикнала, мъча се, но знам, че ще оцелея, а и няма какво да направя... Но съм имала и такива пристъпи, в които съм ритала в леглото и съм ревала без сълзи, че то няма откъде вода за тях, и направо ми е идвало да си ударя главата в гардероба и да се свърши. Но не съм се отказала, ще продължавам да търся корена и се надявам да го реша. Най-гадно беше с новородено и мигрена, тогава не знаех какво да правя, нямах и нормално кърма, не ме оставяше да спя като хората, но добре, че си имам златен мъж да върши всичко в тея моменти, той и вчера работи от вкъщи цял ден, готви за дъщерята, играха си, оправи кухнята и всичко, че и приказка ѝ прочете накрая.

# 166
  • София
Да се отчета и аз след ФМ - всичко е нормално, предполага се да е мъж, но след едно момиченце, ще съм щастлива да родя мъжа на живота си Joy Много голямо диваненце обаче - въртеше се като шило и позираше за всичко. Детето и мъжа ми бяха с мен и все едно бяха като на кино Relaxed Днес дадох кръв за БХС и чакам утре резултати, но с АГ решихме да се презастраховам заради възрастта и другата седмица да пусна пренатален.

За покупки изобщо не мисля, макар че днес сутринта установих, че нямам нищо за обличане за по-хладно време. За количка мисля да си използвам старата, макар от 10 години е супер запазена (използвала съм я 1 година само) и гледам, че още е на мода - mutsy evo черния вариант. Страшно много си я харесвам и е подходяща за софийските улици, разбирайте за офроуд 🤣

# 167
Цитонамазка на бременна?! Нямате ли от тази година, че ви взеха сега? Не е редно принципно, остъргва се стената на матката..
Това не е вярно!
Взимат се клетки(материал) само от шийката на матката. По принцип е добре да се избягва, но ако няма взимана скоро знам че АГ задължително искат да вземат.

# 168
Devya, искрено ти съчувствам, въпреки че и аз не знам какво е, но по това което описваш, звучи меко казано ужасно! Пожелавам ти да си силна и да отшуми възможно най-скоро! Heart

Аз ще купувам единствено количка, но ще потърся най-вероятно втора употреба. Винаги когато мога да взема нещо използвано, но добре запазено, предпочитам този вариант. С първото дете ни подариха количка, ползвана от две деца и ни свърши добра работа, детето спеше в нея на двора през деня, докато можеше да се побере. Сега ще я подаря на някоя майка в нужда, понеже още има живот в нея и за някой без възможности ще е идеална.

# 169
Тази седмица получих резултатите от пренаталния на Cell genetics. Слава богу, всичко е наред. Бях сигурна, че е момче, както и почти всички покрай мен. Затова и за мен беше тотален шок като разбрах, че чакаме момиченце Gift Heart
С мъжът ми сме много развълнувани. Blush

# 170
Може ли да споделите, коя е темата за количките? И аз много гледам. По принцип исках Cybex, но виждам, че има и други по бюджетни. Не ми допада, че в 3в1 няма никакви неща, например дъждобран, комарник и подобни. При положение, че даваш над 1200 лв за 3в1 количка на Cybex. Последно гледах на Kinderkraft защото пък да с надуваеми гуми, но знам ли не всички модели са с два коша, а с трансформиращ, което според мен не е окей за бебето.

# 171
Аз ще съм с тази количка от баткото. Има кош до 6м  и седалка след 6м , столче за кола , което става и за количката. Само чантата на мен не ми е удобно и си ползвам една голяма раница . 

# 172
  • София
По темата с мигрената- аз също имам пристъпи от време на време, след първата бременност доста време нямах. Сега живи и и здрави ще видим. Аз съм малко мазохист, както казва една приятелка, когато вече не мога да търпя хрускам аналгин. Отделно си правя плодувания по 10 дни и редовно по 1 -2 дни на вода. Това на мен ми действа добре.
Относно количките имаме Concord Neo, 3в1, много си я харесвам,  много е маневрена,комфортна за бебето,  в бежово и черно, живи и здрави ще си я ползвам нея. Иначе почти нищо друго нямаме.
При мен повръщането и гаденето се завърна с пълна сила.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 09:52 от виви25

# 173
  • София
Момичета, излезе БХС. Прегледът беше ок. АГ каза, че резултатите са добри, но хормоните високи, което пък може да е от приема на прогестероновите препарати. Малко се притесних обаче. Знам, че това е просто статистика, но ме викат в 17гс на преглед и ако се наложи тест. Тъкмо се успокоих и хайде пак….

# 174
Момичета, излезе БХС. Прегледът беше ок. АГ каза, че резултатите са добри, но хормоните високи, което пък може да е от приема на прогестероновите препарати. Малко се притесних обаче. Знам, че това е просто статистика, но ме викат в 17гс на преглед и ако се наложи тест. Тъкмо се успокоих и хайде пак….
Не се притеснявай щом нищо лошо не са видели на ехограф...моя риск за Даун се повиши на 1:188 само заради високо чхг ,което беше 5.202...папп ми беше около 1,колкото трябва да е по принцип...затова и пусках пренатален тест,заради високия риск който ми излезе...въпреки че АГ ми казваше,че не е видяла и най малко отклонение и ми предложи да не бързам с теста,а да ида пак в 17г.с и да огледа отново всичко и ако види и най малко съмнение да пуснем тест...да обаче аз щях да се побъркам и затова пуснах...Слава на Бога всичко излезе наред.можеш да се консултираш с професор Кременски и да му изпратил резултатите си ...отговаря на email до няколко дни...безплатно и подробно отговаря...на мен той ми беше много полезен и съм му много благодарна

# 175
  • София
Готови са и моите резултати. За Даун и останалите синдроми нещата уж изглеждат ок, но изобщо не ги разбирам тези последните стойности....какви са нормите, има ли нещо притеснително...никой не казва Confused Чак понеделник съм при АГ да ги разчете, а до тогава мога да се побъркам от притеснение. Ако има някой, който е на ясно, ще съм благодарна да сподели.

# 176
Момичета, не бях чела няколко дни, че имахме гости и вкъщи беше подвижен хаос. Изчетох коментарите и добавих термини и пол на момичетата, които са писали. Ако някоя съм пропуснала все пак, моля да ме извини и да ми пише, за да коригирам.
Напомням, че във фейсбук групата одобряваме само момичета, които са се представили тук. Днес отново отхвърлих заявки от дами,  които не фигурират в темата. Ако желаете да влезете,  представете ни се първо тук.

Аз съм добре общо взето, редовно с контракции, но си пия магнезий и но-шпа и така. Радвам се много на момичетата с хубави резултати и чакам и останалите да се включите скоро с такива.

# 177
Момичета, не бях чела няколко дни, че имахме гости и вкъщи беше подвижен хаос. Изчетох коментарите и добавих термини и пол на момичетата, които са писали. Ако някоя съм пропуснала все пак, моля да ме извини и да ми пише, за да коригирам.
Напомням, че във фейсбук групата одобряваме само момичета, които са се представили тук. Днес отново отхвърлих заявки от дами,  които не фигурират в темата. Ако желаете да влезете,  представете ни се първо тук.

Аз съм добре общо взето, редовно с контракции, но си пия магнезий и но-шпа и така. Радвам се много на момичетата с хубави резултати и чакам и останалите да се включите скоро с такива.

Ох... може ли малко глупав въпрос, надявам се да не ми се смеят всички, но какво усещаш при контракции? Понякога имам съвсем лека болка ниско долу примерно 2/10, но не мисля че са контракции, аг каза да не се притеснявам

# 178

Ох... може ли малко глупав въпрос, надявам се да не ми се смеят всички, но какво усещаш при контракции? Понякога имам съвсем лека болка ниско долу примерно 2/10, но не мисля че са контракции, аг каза да не се притеснявам

Не е глупав въпрос. Коремът ми целият се втвърдява и ако не легна скоро започва и да боли. Чувството е много особено, все едно ти е на камък коремът. Няма как да го сбъркаш. Аз и предната бременност бях от 4-тия месец с контракции и явно и сега така ще си карам. Тогава бяха на нервна почва, че преживях раздяла с бащата в трети месец, искаше да правя аборт и т.н. Този път нямам такива проблеми (Слава Богу!), но пък детенцето ми е на година и 9 метеца и не се спирам, та явно пак се отразява. Като цяло, ако си спокойна и имаш възможност да полягаш и да не се претоварваш, не би трябвало да те тормозят толкова рано контракциите.

# 179

Не е глупав въпрос. Коремът ми целият се втвърдява и ако не легна скоро започва и да боли. Чувството е много особено, все едно ти е на камък коремът. Няма как да го сбъркаш. Аз и предната бременност бях от 4-тия месец с контракции и явно и сега така ще си карам. Тогава бяха на нервна почва, че преживях раздяла с бащата в трети месец, искаше да правя аборт и т.н. Този път нямам такива проблеми (Слава Богу!), но пък детенцето ми е на година и 9 метеца и не се спирам, та явно пак се отразява. Като цяло, ако си спокойна и имаш възможност да полягаш и да не се претоварваш, не би трябвало да те тормозят толкова рано контракциите.
Да се включа и аз, че една вечер имах подобно усещане...когато отида на лекар ще питам, но да питам и тук, че има време до прегледа...трябва ли да се притеснявам за нещо, да не правя нещо или знам ли. Вероятно трябва да почивам повече и вода, когато стане така, но пречат ли разходките или да внимавам с нещо...
Взимах но-шпа и ме отпусна иначе.

Общи условия

Активация на акаунт