Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 872
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, не съм изчела всичко от подледните дни, но имам въпрос. Някоя от вас сблъска ли се с летните вируси вече? На море сме и от два дни ми е много зле на стомаха. Боли ме, кара ме на разстройство и ми се гади зверски. Не успявам да се свържа с аг. Какво можем да пием при такава симптоматика?

Тъкмо се питах къде изчезна.

Със сигурност почни някакъв пробиотик, какъвто имаш, но примерно онмибиотик панда. Това можеш 100%, а пък и сигурно ще подейства.

Иначе може натриев цитрат за гаденето.
Рекомфорт също може за стомаха.

Може и още неща 100%. Обаче не ми идва на ум веднага

Класиката пробиотик плюс строга диета може и достатъчно да е

Стискам палци а отмине без да и мъчи повече

# 406
Вчера бях почнала да чета вечерта, като приспах голямото зверче, но ми беше зле и много бързо оставих телефона.

Лолло, беше ме питала назад дали проекто баткото слуша. Хич! Сякаш си имам малко тазманийско дяволче.  Крещи,  тръшка се, посяга... кошмар е. Говоря, обяснявам, пак говоря... не помага. На всичкото отгоре сме на морето с майка ми, която вече няколко пъти засичам, че си позволява да го плесне по памперса. Е, как да обясня на детето, че не е правилно да удря, като и баба му го удря. И сега говоря и на нея, обяснявам и на него. Не мога обаче да я огранича в момента,  защото ми е адски зле и истината е, че имам нужда от помощта й, макар че не знам доколко е помощ това - бях махнала дневния биберон, тя му го върна. Беше започнал да ми казва кога му трябва тоалетна, сега спря, защото тя му се кара като разбере, че е свършил работа в памперса, та сега детето бяга и не казва изобщо, не дава да го сменяме. Пълен кошмар е. Никога повече няма да си причиня такова нещо.
А при вас как е? Каката вълнува ли се?

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 20:13 от Bobby_g

# 407
Sveti аз имах ситни пъпчици обрив но отзад на врата и на гърба...даже станаха на мехурчета...не ме сърбяха...не ме боляха...сами се избелиха и още имам белег там на мястото ..чувствам си кожата все едно се лющи ...но това беше преди повече от месец...така и не разбрах от какво са...аз си мислих,че е нещо от жегите...

# 408
Sveti432Hz, аз имам такива пъпчици, сами изчезват, отдавах ги на слънцето, но не съм сигурна вече. Не ми изглеждат като нещо притеснително.

# 409
Здравейте и от мен. 😊
Аз се включвам с питане за фолиевата киселина. Приемам от самото начало витамините на Jamieson Prenatal, в които има 400мг. Ф.киселина. Но, когато отидох за първи път при лекар да ми установи бременността (в началото на 7 гес. седмица) ми каза да добавя и фолиева киселина (folic acid) допълнително от тези витамини, защото не било сигурно дали тази от витамините се усвоява както трябва от организма. И сега се питам, възможно ли е да предозирам с фолиева?
Вие какво приемате и по колко?
Благодаря ви! ❤

# 410
И аз щях да питам за фолиевата.
До кога се пие, кога се спира
Аз сега като правих изследвания, хем я спрях доста предварително и пак беше мноого нагоре. Та продължих да не пия и сега се чудя, да пия ли пак по-натам, да я изследвам ли скоро пак, да видя колко е и т.н

# 411
На мен доктора ми каза да пия фолиевата до 16 седмица и след това да я спра. Ама ще я пия още седмица-две още.

# 412
Аз пиех неофолик мета и в 13г.с когато започнах Новалак пренатал ми казаха да спра неофолика,защото в комбинираните витамини има отново голямо количество метилирана фолиева и няма нужда...а АГ по здравна каса ми каза ,че фолиева се пие първите 3 месеца после комбинираните са достатъчни...и реално е по важно да се е приемала фолиева киселина още преди забременяването заради невралната тръба

# 413
Да, може да се предозира. Изследвания всеки месец как върви, да не е над 43 трябва. Но да не е и в ниските реф.стойнпсти. може и цяла бременност да се пие, зависи, тя си е В - витамин, не е важна само първите три месеца. После нали трябва да е висока и заради кърменето.

# 414
Момичета вие как сте с отоците?Аз вече имам леки на пръстите на ръцете...най много си личи на кутретата...сутрин най много го усещам,през деня по малко но пак се усеща...и стъпалата на краката ме болят...ама аз имам и бая корем вече...затова и пусках пикочна киселина....която пък излезе супер ниска.  Пусках и обикновена урина със седимент...мамите които са по запознати да кажат за албумин и белтък обикновена урина достатъчна ли е да покаже ако има проблем или трябва да е 24 часова...ще питам и АГ като отида...
Според личната лекия оток е от жегата+килограмите+ големия приток на кръв+ задържане на вода а според мен е и плюс разбърканите хормони на ЩЗ ..иначе кръвното си ми е нормалното което си е за мен...малко ниско даже от време на време

# 415
Sveti432Hz, аз имам такива пъпчици, сами изчезват, отдавах ги на слънцето, но не съм сигурна вече. Не ми изглеждат като нещо притеснително.

Благодаря, на Надежда Х също Blush
Наблюдавам ги, не се разрастват, явно се случва. Сега съм по-спокойна.

# 416
За фолиевата киселина, АГ ми каза да я спра в 14 г.с. Хематоложката каза да не я спирам и да си я пия. Приемам Неофолик мета. Та първо я спрях в 14 г.с. и в 18 г.с. я започнах отново. Иначе я приемах 2 год.почти преди забременяването, тоест откогато ни започнаха опитите. Мислих, че съм предозирала вече, но не бях.

# 417
За фолиевата - ако е прекалено нагоре и взимате фолиева киселина, а не метилфолат или фолинова - ако имате MTHFR мутация може да се натрупа токсично в организма. Та, за която взима обикновената фолиева и не знае дали има тази мутация, съветвам да изследвате.
Аз ще изследвам след две седмици, заедно с доста други витамини и ще спра само ако е много висока, иначе ако е в граници, ще си продължа, за да поддържам.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 17:17 от Devya

# 418
Аз приемах метилирана форма на б витамините и преди да знам,че имам мутация...то май почти всеки който се изследва му излиза мутация за усвояването на б витамините...така,че и да не знаете дали имате мутация пак можете да си пиете метилирана форма за всеки случай. ..Аз пиех по 1т неофолик мета и когато започнах Новалак Др Иванова каза да спирам неофолик,защото в тези витамини фолиевата пак била метилирана...
Ето това пише на витамините ми за фолиевата киселина :
Всяка капсула съдържа 600 μg фолат, 300 μg под формата на фолиева киселина и 556 μg под формата на Quatrefolic®, което съответства на 300 μg фолиева киселина.
Devya ти правиш ли почивка от витамините преди да изследваш....по принцип е хубаво поне 2 седмици задава реални резултатите,но по време на бременност аз ги спирам само за една седмица. .
Фолиева имам изследвана преди да забременея и преди въобще да почна да приемам и си ми беше на горна граница...повече не съм изследвала,но може със следващото изследване на б12,витамин Д и хомоцистеин да пусна и нея...
Ти кои други витамини изследваш?

# 419
И аз съм на Неофолик мета + витамини. Не ми е казвал докога трябва да я пия. Ще питам на 1ви, когато отида, но с първата бременност в Германия ми казаха, че трябвало да се пие почти до края на бременността. Всеки док си преценява явно, според зависи и организма, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт