Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 676
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Относно пръцкането и на мен ми прави впечатление, че през последните дни доста пръцка, а се оригва по-рядко. Както си спи спокойно като се напъне да пръцка и се събужда с рев, после следва серия от пръцкания, а тя нервничи и в полусънно състояние, рита, вдига крачета и ръчички. Пак се унася за кратко 😢 до следващата серия.
Издава и звуци..

Това все едно аз съм го писала, и моята бебка е така, едно напъване...ще кажеш че кой знае какво има да изкарва. И реве и се присвива, все едно я боли и накрая се чува едно пръц. Явно е голям зор с пръцкането и ходенето по голяма нужда, друго не виждам....

# 376
Това с напъването е голяма работа... Ама като знам мен как ме болеше коремът от газовете след като родих, разбирам ги бебчетата.

Вкъщи снощи имаше драма. Като се срещнем с повечко хора или сме прекарали много време навън и явно се превъзбужда. Падна един рев, после я гушнах до мен на леглото и заспа. Като дремна 20 минутки вече успях да я разсмея и да я приспя за през нощта.
Времето малко разхлади и за довечера съм твърдо решена да я повия хубаво и да видим как ще спи.

Да ви питам:
Вече няколко пъти ми се случва да спя и като ревне бебето да не знам къде се намирам. На вас случва ли ви се?
Първият път се изправих в леглото и започнах да я търся под завивките в краката на ММ. Така го изплаших, че и той скочи и само ме питаше какво търся. Отне ми супер много време да започна да мисля и чак тогава разбрах, че плачът идва от легълцето зад мен.
Сега напоследък пък си мисля, че държа бебето в ръцете си и се опитвам да го успокоя, обаче то продължава да мрънка. И тогава се усещам, че изобщо не съм го взела и то още си е я легълцето...
Не знам аз ли спя много дълбоко и едвам се събуждам или вече тотално откачам...

# 377
Мами, мога ли да давам на бебка омни биотик панда и био гая или трябва да се спра на едно от двете ( ако е така на кое - пиех през последния триместър омни биотик с цел да и го давам, само че педиатърката и даже не беше чувала за него..) не знам какво да правя

# 378
Нашият бебшок има същите проблеми с пръцкането. Така се превива милия и като пръдне - заспива.

Лютиче, имам сходни ситуации вечер. Мислих си, че нещо аз съм изчаткала вече Grinning
Аз засичам храненията и съня с приложение. Случва ми се да се събудя от бебето и да го търся на гърдата ми, защото съм твърдо убедена, че го храня в момента. Даже като си погледна телефона виждам, че преди час примерно съм спряла таймера за сън и съм пуснала нов, че го кърмя. Dizzy Face
Според мен се е бил размрънкал в съня си преди Х време и аз в присъница съм направила горните асоциации.

# 379
Лютиче, това с дезориентацията при събуждане и на мен ми се случи. Събудила си се в дълбоката фаза на съня и затова се е случило така. Може да прочетеш за циклите на съня и ще ти се изясни защо си се чувствала така.
Няма какво да направиш, нормално е.

# 380
Ох, то веднъж да ми се беше случило... Но добрата новина е че явно успявам да се отпусна инда заспя добре. Преди само дремех.

С приложение засичам само кърменето и евентуално нааканите памперси. Ако трябва и съня да засичам, трябва да си присадя трета ръка. То само трябва да цъка човек...

# 381
Лютиче, не си сама. Аз всяка сутрин се обвинявам колко лоша майка съм,защото спя много дълбоко и дори не чувам малкия като плаче около часа за хранене. Добре че е мм да се буди и да буди мен 😁 Всяка вечер като си легна си казвам, че трябва да спя по-леко, че е страшно безотговорно от моя страна,но явно умората надделява. През деня имам все нещо за вършене и докато спи бебчо аз въобще не лягам. Вече месец спя разпокъсано по 3 часа, а онази сутрин скочих в 6:30 като ужилена дали съм нахранила детето в 04:00,понеже нямах никакъв спомен нито от алармата нито от приготвянето на млякото. Слава Богу беше нахранен, но съм много стресирана и уморена в последно време и най-много ми тежи този проклет дълбок сън,който все едно ме пренася в друго измерение Sad

# 382
Аз снощи цяла нощ сънувам, че го кърмя и сменям памперс. Даже съм убедена, че е в ръцете ми пък то до мене. Направо сякаш полудявам. Иначе с приложение не си играя този път да засичам нищо. Нощно време само гледам часовника на гривната ми  и смятам. На всеки 2ч сме будни... Е сега направи 4ч на 1 път и добре че реших и аз да легна.  Ура, имам 4ч сън. Лошото е, че сега я заспи я не... 😅🫣 Аз вече от умора заспивам с отворени очи. Не знам при Вас как е. И ръцете, костта от китката до лакътя и на двете ръце ме боли...

# 383
Да чукна ма дърво, последните три нощи спим супер. През нощта се буди първия път след 4 часа и после на всеки 2. Понякога страшно ми се спи, друг път пък съм бодра. Тази нощ съм решила да опитам да й повия ръчичките, защото само маха с тях и се буди и трябва аз да й ги държа, докато заспи хубаво.

Най -хубавото е обаче, когато сутрин най-после отвори очи и се е наспала - има усмивки, гукане, маха с ръчички, рита с крачета Heart Тогава знам, че си струва всичко.

# 384
Мами, мога ли да давам на бебка омни биотик панда и био гая или трябва да се спра на едно от двете ( ако е така на кое - пиех през последния триместър омни биотик с цел да и го давам, само че педиатърката и даже не беше чувала за него..) не знам какво да правя

Здравей! Дребната е с колики от 2-рия ден след изписването, от 5-и след раждането. Уж много помагали пробиотиците, обаче аз нямам такива наблюдения. Това, което знам със сигурност, е, че като се спрете на един (Биогая, Омнибиотик, и тн.) трябва да си продължите с него, защото смяната само влошава положението, ако става въпрос за колики, де. Не си уточнила за какво ти трябва. Ако е за колики са ми казвали, че трябва да се дава както пише на листовката или както е казал лекар. Но при всички положение под 2 седмици резултат няма да има. При нас пък въобще нямаше, но пък ние постоянно ги сменяхме, може и там да се корени проблемът. Само Биогая помогна от първия път и само първия път. Всичко останало - без коментар. Има един американски сироп - Gripe Water. Доста е скъпичък, не знам с какъв бюджет си, бих казала, че си заслужава. Отчасти облекчава болката, но основно действа като приспивателно. Изцяло на билкова основа е. Слагам и линк към него, ако искаш го разгледай.

https://koliki.bg/?route=common/home

# 385
Благодаря много ♥

Здравей! Дребната е с колики от 2-рия ден след изписването, от 5-и след раждането. Уж много помагали пробиотиците, обаче аз нямам такива наблюдения. Това, което знам със сигурност, е, че като се спрете на един (Биогая, Омнибиотик, и тн.) трябва да си продължите с него, защото смяната само влошава положението, ако става въпрос за колики, де. Не си уточнила за какво ти трябва. Ако е за колики са ми казвали, че трябва да се дава както пише на листовката или както е казал лекар. Но при всички положение под 2 седмици резултат няма да има. При нас пък въобще нямаше, но пък ние постоянно ги сменяхме, може и там да се корени проблемът. Само Биогая помогна от първия път и само първия път. Всичко останало - без коментар. Има един американски сироп - Gripe Water. Доста е скъпичък, не знам с какъв бюджет си, бих казала, че си заслужава. Отчасти облекчава болката, но основно действа като приспивателно. Изцяло на билкова основа е. Слагам и линк към него, ако искаш го разгледай.

https://koliki.bg/?route=common/home

# 386
Това в айхърб е 36 лв и идва за 10 дни:) дневното е за 26 някъде.

# 387
Привет мами,
Да сменя малко темата за коликите, изхождането, пръцкането, безсънието, все неща, които очевидно всичко нас ни мъчат 😢 и да попитам на каква музикална въртележка за кошара и активна гимнастика сте се спрели? И обмисляте ли/започнахте ли вече да зареждате есенно-зимния гардероб на бебоците? Аз се чудя какво да купувам, какво би било удачно да се купи като дрешки и завивки? 🤗

# 388
И активната гимнастика (2бр взех, една за детската стая и една за кухнята да не се пренасям по цял ден) и вътрележката са на Tiny Love. Въртележката пуска Бах и Моцарт и звуци от природата.  Иначе за гардероба още не съм започнала нищо да гледам. За сега носим на каката бодитата и ромпарите (нищо розово, хич не съм фен и все неутрални цветове и взимахме та 2в1).

# 389
Аз ще изчакам с есенните дрехи.  Имам с какво да започна сезона и ще купувам в движение.
Иначе за цветовете - бях се зарекла да продам всичко като стане малко, обаче почти всичко е унисекс и сякаш няма смисъл. Ако е дал Господ, пак ще ги ползваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт