Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 683
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
bubastet, по същия начин е и при нас, през нощта е сравнително кротък, до обяд също си спи и забелязвам, че от следобяд до към 22:00 будува, нервничи, плаче, свива се, изпъва се, дори ръмжи 😁 мята ръчички и крачета,пръцка доста и след после се успокоява до следващата серия. Търси и постоянно да яде, а за сравнение в по-ранните часове на деня млякото му е напълно достатъчно, че дори остават по едни 5-10мл. понякога.Някъде бях чела, че бебета не правели разлика,когато изпитват дискомфорт/болка и когато са гладни.

# 361
  • Варна
Я кажете как са ви коремите.24 дни минаха при мен, прибра се до едно положение и сякаш спря. Нямам спомен първия път колко отне, ама тоя път редовно ме питаха близнаци ли са 😵

# 362
Моя корем е що годе прибран, докато не реша да ям. Тогава рязко съм пак в 7м 😅, но аз съм на 2 седмици...

Моя мъник много пръцкаше в родилното от АМ като пиеше там. НАН комфорт уж даваха, ама йок. Сега на кърма сме по-добре. Адаптирано последно на изписването дадох, да не го връщаме, че ми беше жал да се хвърли. Иначе понякога като се кърми чак му усещам как се движат нещата в червата....

# 363
При нас бебеносенето много помага през деня, за да може малкия да направи хубава дрямка. Винаги много го успокоява, колкото и да хленчи. В краен случай - гърда, но се е случвало броени пъти. Иначе в леглото денем много трудно спи. Максимум 20-30мин да изкара. В количката също не спи продължително.

Моят корем също в един момент спря да се прибира. Диастазата също не се е оправила. Минали са 50+ дни. Заради секциото ще изчакам до октомври за упражнения и се надявам да оправя положението. Confused

# 364
  • Варна
Ей сега преди малко го пробвах в май тая, не заспа. Пак е в серия от 10 сутринта. Даже отгоре ми спи по 20мин. Още не съм обядвала, вече почва да ме боли главата.
Диастаза и аз си имам от предния път. Бая време в затеарях. И аз чакам поне 6 седмици да минат и да почвам.

# 365
Да питам, не знам емоционалното ми състояние ли афектира нещата, или нещо има... Тези от Вас със шевове и епизиотомия  - в болницата нямах проблеми, ходих номер 2 като бях там. Прибрахме се с малкото, нямах проблеми... Обаче от няколко дена някакъв нерв ли какво става се притиска и не мога да отида.  Вече се замислям за някакво слабително да изпия (чай Сена например), обаче ме е страх да не направя беля на прибирането на матката и на кърмата. Да не му го предам чрез нея. Другото,което е - магнезий може ли да пия в момента? Днес беше лудница вкъщи и така и не отидох на контролния, който и без туй май нямаше да има голяма полза от него, а само висене да чакам.

# 366
Как се разбира че имаш диастаза? Изглеждам си бременна все още. Малко се прибра корема.

Мишеле009, моя ми ги върти същите номера. Денем не иска в леглото изобщо.

МинтиМохито вземи си дуфалак. Не се усвоява от организма, безопасно е и за бременни.

# 367
  • Варна
Ева кю ми бяха Казали в болницата.
Диастаза е като легнеш в полупреса и ти стане коремът на къщичка и можеш да вкараш пръсти между мускулите

# 368
Свещички не съм особено навита. Пробвала съм с първата бременност преди да вляза в болницата и беше егати пързалянето. Ще пратя ММ за дуфалак. Ако не беше това прибиране на матката до сега да съм скочила на детокс със сокове. Със сигурност ще ми реши проблема, обаче ме е страх.

При АГ на 6 седмица след раждането и после на 6 месеца след беше нали?

# 369
  • Варна
Какво пречи детоксът на матката? Пречи на кърменето.

# 370
За диастазата, аз нямам къщичка. Обаче усещам разделечението. 
Проверявам по този начин от нета:
Как да разберем дали имаме диастаза?

1.Легнете по гръб, сгънете краката в коленете си, като стъпалата трябва да са плътно опрени до пода (като за лесна коремна преса).
2.Повдигнете леко раменете си от пода, като подпирате главата си с една ръка, и погледнете към корема си.
3.Старателно опипайте с другата си ръка корема си – потърсете “пролуки” между коремните мускули.
Ако “пролуките” са достатъчно големи да се побере пръста ви, то най-вероятно имате умерено-тежък случай на диастаза.

# 371
Какво пречи детоксът на матката? Пречи на кърменето.

При мен пречи, защото не са само соковете. Старта е със слабителен чай или английска сол, която причинява контракции. Буквално като раждах второто така ми се усещаха вътрешностите - сякаш съм на лунна диета + детокс на куп. Иначе на кърменето е друга история. Ако се  хвана предния ден и сутринта преди да почна ще е цедене и после от шише през деня.

# 372
И ние сме така от вчера. Днес почти не е заспала, а после заспа в мен. Татко й тръгна да я вдига да я сложи в креватчето и нададе страшен вой - никога досега не беше плакала така. Почвам да си мисля, че е от Луната или метеорния поток. Ще лудна....
Като сте почнали и аз да се оплача. Вчера и днес кошмарна работа, не знам какво ѝ става. Давам да суче и по някое време се почва хем реве, хем суче....ако спра да я храня рев, ако ѝ дам още после повръща. Цял ден само мрънка, заспива за 15 мин. и пак се почва. Добре че има биберони, че не ми се мисли. Flushed

# 373
Бебешки ретрограден Меркурий 🥴🫣 Само като отворя прозореца, и понеже тука блоковете са налепени и навсякъде има бебета - синхронно. Едно след друго.😵‍💫 До нас, под нас на долните 3 етажа бебетата и тодлърите... Нещо има.

# 374
Момичета , аз да ви попитам нещо- на нашата госпожица на дясното око точно под веждата има едно топче. Така беше още в родилният дом, но всеки ден си расте въпросното топче. Нещата ,които чета,са че е или някакво хрущялно образование или може да е някаква киста и доста се притеснявам,защото е все пак на лицето, а и започва оченцето да клепва . Та в този ред на мисли да ми препоръчате лекар /хирург/ при когото да направя една консултация(в Пловдив сме ,но ако трябва и в София ще отидем). Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 21:32 от Naneto_L

Общи условия

Активация на акаунт