Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 691
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
И аз влизам към мрънканията. И нашето е все на ръце, все до мен. Днес бяхме навън, не спа в количката. Не бях взела и мляко и да видите как на 2.5ч при все че яде на 4 ако спи.. трябваше да мисля схеми докато стигнем до нас, че и каката драми. Та кърмих 30мин, поне засука в колата, ама след 55 от началото вой рев глад. Мъчих се два часа ма на гърда не заспива бе. Задрямва и пусне ли рев. Накрая дохраних с 60мл и сега няма будене 3ч по-късно. Ама щото лежах до него. А каката днес ни уби, направо ми писна от драмите й. Ей от както се е родила ден не сме видяли спокоен. Екзорсист и на нас ни трябва за нея. А малкият днес и не ядеше като хората и бяхме при нашата педиатърка, при която си ходим за болести. Ама само гласните струни са много подути и ще давам глюконат и да топлим повече млякото. Бе баси деня..

# 346
Като сте почнали и аз да се оплача. Вчера и днес кошмарна работа, не знам какво ѝ става. Давам да суче и по някое време се почва хем реве, хем суче....ако спра да я храня рев, ако ѝ дам още после повръща. Цял ден само мрънка, заспива за 15 мин. и пак се почва. Добре че има биберони, че не ми се мисли. Flushed

# 347
Явно всички бебета са във фаза… При нас също бяха диви ревове почти цял ден. Спирале само, ако я държа, така че да ѝ топля и корема. Нямам търпение да спрат тези колики. А като прочетох, че най-силни са към 6-та седмица… къде е тя още…

# 348
  • Варна
То след коликите почват зъбите 😀

# 349
  • София
Пак при зъбите ако е в голяма криза можеш да му дадеш малко нурофенче или Панадол, аз й давах на каката дентокинд от 4я месец и сякаш нямаше драма. Познавах че излиза нов зъб по това че не искаше да хапва с охота и по някога вечер се будеше и беше нервна. Обаче с коликите не сме имали драма както с Габито и настръхвам като си помисля какво следва и че вероятно ще е по-зле .

# 350

Има кратък промеждутък между двете за отдъхване. 😀
Сега доста чета за регресията на съня в 4 месец. Много ми се иска да я науча да заспива сама.

# 351
Регресията в съня е по-зле от зъбите и коликите според мен. За коликите - знам, че са период и ще минат за седмица-две (с каката така беше, сега предстои да видим). За зъбите като го почнат си знам - няма да иска да яде, ще нервничи и трудно ще спи... Обаче с регресията, ой 🫣  Таман да се зарадваш, че ще спиш и накрая БАМ. Коликите и зъбите са най-трудни за мъниците, регресията за мама и тати. Поне това си спомням от преди 2г.

Иначе и ние драми вчера. Аз не знам къде го виждат този 14-17ч сън на денонощието. През деня спи повече отколкото през нощта.  Буквално почне ли да мръква изпадам в паника защото знам, че пак няма да се спи, а вече не съм парцал ами надробен парцал. 🥴 И опцията ми да спя през деня отпада. Всеки път като опитам да спя докато бебето спи, каката и баща и решават,че и те ще спят и накрая те спят пък малкото се е разбутало и следващите 3-4часа сме на ръце. Иска да суче, суче и реве, суче и е доволен и това е точна с 2 секунди разлика.  Накрая вечерта заспива за 3ч плътно и това са ми на мен 3те часа сън на денонощие.  Баща им скоро се връща на работа и не знам  по-добре или по-зле ще стават нещата и как ще приспивам голямото и малкото на куп. Май каката ще почне да си ляга в 22ч вместо в 20ч както до сега. Ех да значеше, че ще спи до 8-9 сутринта... Ама не, и тя ще ме почва от 5ч сутринта.  🥴

От къде ги намерих такива ранно будни всички... 😅🤷🏻‍♀️

# 352
  • Варна
Аз снощи сефте спах три часа и половина последователно и после още два пъти по два часа. И в можеше да спя с него, ама реших да стана да закуся като човек, а не в леглото докато кърмя.

# 353
Аз съм се отказала от идеята да седна за закуска или за обяд/вечеря. В повечето случаи пия протеинов шейк или тези на oh!good,които се водят complete meal. Вчера от глово поръчвах защото вече нито сили имам да готвя нито желание (последиците от гестационния диабет сигурно ще си ги нося с това откачено нередовно и нездравословно хранене в момента).

Вървя си към следродилна депресия като гледам. От хормоните ли е не знам, но поне по 2 пъти на ден рева и после rage cleaning... и още рев.

# 354
Минти, ще ти мине. Трябва време. Моята следродилна намаля значително след 1м. Сега много се паля, ако не спя. За това гледам да спа. Нощем малкото го храня с шише и спим. Нощес е спал от 19:30 до 8:00. Ял е 4 пъти за това време. Но вчера беше адско, днес не отстъпва по не спане. Каката яде в 12:00, аз още не съм метнала пилето и не съм го приспала тоя. Пилето е размразено от два дни. 🤪

Иначе сутринта пак го кърмих, час след това дояде с 60, дадох пробиотик. И след 1:30ч рев 🤪 тва е, разбирам що не спите.. не знам дали бих издържала. Ама аз имам сериозна травма от неспане с каката и.. не издържам.

# 355
Аз мисля да почна шуслерови соли да пия за стреса, защото вино няма да видя до нова година... Много ми идва и няма от къде да излезе. Просто имам нужда да знам, че ако реша 1-2ч да изключа има кой да се погрижи, обаче ми се доказа докато бях в родилното, че няма на кой да имам доверие и сега е всичко на моята глава.

# 356
Майчета, да си сверя часовника. Как правите АМ. Аз държа преварена вода на стайна температура (25-26градуса) и като стане време за хапване сипвам в шишето необходимите милилитри пускам нагреватела загрявам до 37-38 градуса и слагам млякото.
И друго да попитам вашите бебоци имат ли много газове? При моето момче в последните дни са доста засилени и си пръцка интензивно, за сметка на това пък с оригването хич го няма.Нищо не сме променяли като капки за колики, пробиотик и мляко.

# 357
  • Варна
Няколкоъо пъти, е които дадох АМ много го боля коремче и пръцка.

# 358
Моето е само на цедена кърма и пак има. Просто е до стомахче. Ще отминат.

# 359
И аз така правя, държа в кана преварена вода на стайна температурс като дойде време за хранене загрявам до 37 °, изсипвам съответните милилитри в шишето, добавям АМ. Към готовото мляко  слагам или анти-колик капки (през деня) или Еспумизан Л (на 2-те нощни хранения). Шишетата са на Nuk  и са със скала за температура.
Относно пръцкането и на мен ми прави впечатление, че през последните дни доста пръцка, а се оригва по-рядко. Както си спи спокойно като се напъне да пръцка и се събужда с рев, после следва серия от пръцкания, а тя нервничи и в полусънно състояние, рита, вдига крачета и ръчички. Пак се унася за кратко 😢 до следващата серия.
Издава и звуци..

Майчета, да си сверя часовника. Как правите АМ. Аз държа преварена вода на стайна температура (25-26градуса) и като стане време за хапване сипвам в шишето необходимите милилитри пускам нагреватела загрявам до 37-38 градуса и слагам млякото.
И друго да попитам вашите бебоци имат ли много газове? При моето момче в последните дни са доста засилени и си пръцка интензивно, за сметка на това пък с оригването хич го няма.Нищо не сме променяли като капки за колики, пробиотик и мляко.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 12:38 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт