Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 693
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
МмМ не, нищо не пише. Дори не знаех, че на толкова малки бебета пускат такива изследвания.

# 331
МмМ не, нищо не пише. Дори не знаех, че на толкова малки бебета пускат такива изследвания.

Аз съм с Базедова Болест и съм питала ендокринолога си кога да изследвам бебето. Тя ми каза, че още като се родят се вземало кръв от петичката и пускали хормони на щитовидната на всички бебета.

# 332
На мен след като родих дойдоха с 1 топ хартии за разписване. Включително ми искаха разрешение, за да го изкъпят и намагат с бебешко олио. Разписах съгласие и за слухов тест и за цял пакет метаболитни да му направят обаче резултати не са ми дали. Само по това, което чета разбирам, че са му дали щитовидни хормони. И то ако правилно го разбирам.  Аз съм с хашимото, обаче не знаех, че им дават такива хормони на новородените... сега се чудя дали няма проблем.

Знам, че се беше нагълтало с околоплодни и му бяха пуснали сонда и до там. Всеки път като идваха от неонатологията да задаваме въпроси за децата все всичко му беше ок...

# 333
  • Варна
Слухов тест му правиха, но никъде не видях резултати от изследвания и затова реших, че не са правени.

# 334
И да питам, какво точно преглеждат на контролните прегледи в болницата след раждане? И плаща ли се нещо? С каката не отидох, сега се замислям... Едно, че като се заседя малко повече и като стана не мога да стъпя от болка в матката(сериозно, това не ми се струва много нормално) друго, че с две деца вкъщи и вадене на зъб би ми било ваканция. 😅 Та и ходене на лекар спада към ваканция.
Аз ходих само един път, защото беше пълно отбиване на номера, но аз раждах в държавна болница. Нищо не съм плащала за прегледа, ама се изнервих, защото чаках един час докато се намери кой да ме прегледа, а в епикризата си пишеше в колко часа да отида, второ че ми направиха един бърз ултразвук, но го усетих едно такова междудругото. Не че имах някакви големи оплаквания, а и питах каквото ме интересуваше. Колко време вървят лохиите, ще ми мине ли изтръпването, ей такива работи.

# 335
И аз в държавна болница раждах и като знам как ме изписаха ей така без преглед пък едно от момичетата в стаята явно беше позната на някой... по 10 пъти на ден идваха да я проверяват и обгрижват. Раздвижване (след нормално раждане) идваха да и правят, на ехограф я водиха 2 пъти... Мен преди изписването (и след раждането) никой не ме погледна на ехограф повече. И само заради тъпия ехограф бих отишла,  обаче както са болни вкъщи ако се наложи да чакам ще е пълен апокалипсис като се прибера.  И хем ми се ходи хем не.

И да питам, какво точно преглеждат на контролните прегледи в болницата след раждане? И плаща ли се нещо? С каката не отидох, сега се замислям... Едно, че като се заседя малко повече и като стана не мога да стъпя от болка в матката(сериозно, това не ми се струва много нормално) друго, че с две деца вкъщи и вадене на зъб би ми било ваканция. 😅 Та и ходене на лекар спада към ваканция.
Аз ходих само един път, защото беше пълно отбиване на номера, но аз раждах в държавна болница. Нищо не съм плащала за прегледа, ама се изнервих, защото чаках един час докато се намери кой да ме прегледа, а в епикризата си пишеше в колко часа да отида, второ че ми направиха един бърз ултразвук, но го усетих едно такова междудругото. Не че имах някакви големи оплаквания, а и питах каквото ме интересуваше. Колко време вървят лохиите, ще ми мине ли изтръпването, ей такива работи.

# 336
Момичета аз също раждах в държавна болница, нормално раждане.В епикризата пишеше ,че имам право на два контролни прегледа- е като отидох аз някъде към 30-я ден след раждането в приемния кабинет ми викат ,че нямат ехограф и само така можели да ме прегледат...Ами тогава защо въобще ще   ни викате на преглед.
Малката другата седмица ще направи 2 месеца ,но засега отложих ваксината за септември по препоръка на моята едновремешна педиатърка. Казва в големите жеги да избягвам да бия ваксини. Еми послушах я . То така или иначе сме или при едната баба или при другата.
За сополките слагам първо физиологичен разтвор и после с аспиратор от тези със засмукването. Като цяло гледам да не го ползвам много често.
Иначе сме изцяло на кърма и дръпнахме доста на см от 49 на 56см за месец и половина.
Ох стана дълго ....ще ме извинявате, но да попитам кога ще почвате да ги слагате мъниците не активна гимнастика ?

# 337
Те тия прегледи в държавната болница само отбиване на номер май.... 🫣 Егати здравеопазване, язък че съм и двойно осигурена от работодателя 😅 Файда нула.

За активната гимнастика, на 5 дни беше като го сложих за първи път. Само за 30 секунди по коремче, иначе седи по гръб и се кефи на играчките. Днес (12дни сме вече) му показах и как да се завърта. 😀 Имаше интерес.

Знам че от ден 1 може да се слагат, не е проблем. Да не правя сравнения обаче на каката първия месец главата и беше като онези играчки с клатещите глави. Второто обаче ме изненадва. Още от родилното може за някакъв период стабилно да я държи. По-напред е от нея в развитието си, а се родиха 1:1 тегло и см.

# 338
  • София
Аз не съм ходила на преглед още, с доктора се разбрахме септември, струваше ми се безкрайно далеч, а то я гледай как си идва .
В понеделник ще ходим да им вадим паспорти, много се вълнувам за това пътуване защото никога не съм ходила в Турция, както и каката за първи път ще лети със самолет.
Онзи ден поръчах активна гимнастика, сигурно е рано, но да полежава и в нея не вярвам да й навреди, сестра й си я слагах пак така след погачата беше, тя си спеше вътре Simple Smile

# 339
  • Варна
Тъкмо вчера му подариха активна гимнастика и днес то слагах. Гледам там, ама още не му е така интересно. След месец ще е друго. Иначе имаме една книжка от поредицата Точната книжка, която е за новородени с някакви контрастни форми, та по нея много се вглежда и му я слагам да си я гледа докато сменяме памперс да не пищи.

# 340
Слуховия тест е скрийнинг. Ако има проблем насочват към специалист. Разпитах ги при изписването.

# 341
Има ли някой, който храни изцяло на АМ бебчето си или съм сама? 😮💨

Аз ☺

И аз.

# 342
И аз 😊.

В първи месец на вас слагат ли ви някакви ваксини? В интернет съм срещала няколко варианта на имунизационен календар.. 😅

Има ли някой, който храни изцяло на АМ бебчето си или съм сама? 😮💨

# 343
  • Варна
Мале днес сефте се престрашихме да слезем към центъра... Взехме си по нещо от старбъгс и айде на обратно. Толкоз ни изтърпя Дамян. Взех го на ръце да го нося до колата ама така пищя, че викам айде ще седнем на пейка да го нахраня. Седнахме там в градинката до ДМ-а. Еми хора, първо една тумба мангали се изсипа и седнаха отсреща да крещят и да псуват, после цели делегации хора решиха да минават точно от там, хем бях на най-затънтената пейка и накрая, ако щете вярвайте, ама един както беше в инвалидна количка, внезапно се изцери, стана и отиде, с извинение, да сере в храстите зад нас 🙄🙄🙄 кажи честно...

# 344
  • София
Мойто Габче иска само в мен, и то не само в мен Ами и да се разхождам, абсолютно на ръце, не мога да дишам в някои моменти от болки в гърба.
Каката иска внимание, мъжа ми постоянно ми говори какво се случва навън, в политиката и т.н. вече ще изперкам и аз . Кротка без да реве е само навън в количката и съм на косъм да кача количката и да я изкарам на терасата.
Мрън

Общи условия

Активация на акаунт