Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 698
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Днес е официално - каката болна и с температура,  аз болна и с температура,  а малкото е кихнало поне 100 пъти от сутринта. Чак от кихане пъпа му пак почна да пуска кръв и ми изкарва акъла... 🫣🥴

Аз съм със слаба имунна по принцип. Каката от мене е наследила това, малкото и то явно. Баща им обаче хич нищо не го хваща.

# 316
  • Варна
Туй мойто е решило да ме унищожи днеска. Спал е веднъж на обяд около час и половина. От три посред нощ не е слизал от мен като изключим това на обяд. Сложа ли го да легне и на третата минута почва да се върти и мрънка. В слинга не ще, в количката не ще, в легло не ще. Гости чакам след малко и тъй като гледам аз от спалнята няма да изляза

# 317
Включвам се с питане за БЦЖ. На вашите бебета появи ли се вече раничка? Аз в началото не знаех какво е и мислих, че има пъпка Thinking
Иначе вече му е колкото грахче. Четох, че е нормално, обаче нямам търпение да отидем на консултацията на 2м, за да ми потвърди и педиатърът.
Иначе минахме през скок на растежа в 6та седмица, даже започна 2-3 дни преди това. За седмица сменихме 2 размера дрехи. От 50 на 56 за няколко дни, сега само ако са много разтегливи все още му стават. Вече е на 62. Blue Heart

# 318
Диди, дано е минало добре.
Мишел, на моят син се появи.

Днес каката ни изплаши с един сопол, слава Богу се оказва алергията й.

# 319
  • Варна
Точно преди да дойдат успях да го приспя в слинга. Което беше към 19ч. Още спи... Мале така рева по едно време, че стана лилав, захласна се и буквално спря да диша за няколко секунди, изкара ми акъла...После се сетих брат му защо го кърмих до 1.9г...щото по същия начин ревеше до посиняване и после не можех да го осмиря.

# 320
  • Wonderland
В първи месец на вас слагат ли ви някакви ваксини? В интернет съм срещала няколко варианта на имунизационен календар.. 😅

Има ли някой, който храни изцяло на АМ бебчето си или съм сама? 😮💨

# 321
Има ли някой, който храни изцяло на АМ бебчето си или съм сама? 😮💨

Аз ☺

# 322
Рапунцел, две деца - и при двете ваксините са от 2и месец.

Някое друго бебче с паднал глас? Нашият така се дере, че пресипнал.. ако е зле в понеделник сне на лекар.. или по-рано.

# 323
  • София
Рапунцел, две деца - и при двете ваксините са от 2и месец.
Сън и Габито тия дни се вихри и й падна, не мисля да я водя на лекар, по-скоро на екзорсист ..
Ваксини и ние от 2ри месец, с каката не помня, но предполагам и с нея е било така .
Някое друго бебче с паднал глас? Нашият така се дере, че пресипнал.. ако е зле в понеделник сне на лекар.. или по-рано.

# 324
И аз си мисля, че е от дрането, ама знам ли го да не направи някоя беля. Баща им, милия.. толкова е кекав, то алергии, то драми, че ходя и треперя след децата като лудите..

# 325
Какъв аспиратор за нос ползвате за най-малките? Ние имаме от тези 'ръчните' и на AGU на батерии, но се чудя за малкото кой от двата. Нослето му е толкова малко... Иначе вчера 1 сополче изкарах ръчно със салфетка, но чувам още.

И да питам, какво точно преглеждат на контролните прегледи в болницата след раждане? И плаща ли се нещо? С каката не отидох, сега се замислям... Едно, че като се заседя малко повече и като стана не мога да стъпя от болка в матката(сериозно, това не ми се струва много нормално) друго, че с две деца вкъщи и вадене на зъб би ми било ваканция. 😅 Та и ходене на лекар спада към ваканция.

# 326
И аз си мисля, че е от дрането, ама знам ли го да не направи някоя беля. Баща им, милия.. толкова е кекав, то алергии, то драми, че ходя и треперя след децата като лудите..

И нашият син е с пресипнал глас от два дена. От време на време се подобрява.  Не е плакал повече от обичайното. Не мога да се оплача,че е от доста ревливите бебета.
Обадих се на педиатърката в четвъртък и ни извика да го погледне. Каза, че от рефлукса му е раздразнено гърлото. Иначе вчера бяхме на консултацията в болницата и неонаталожката каза ,че е здрав,наддава много добре. За гласа не можа нищо да каже конкретно. Може би няма място за притеснение.

# 327
Мерси за инфото! Сега направо няма глас да плаче.. ще го гледаме… и ние залагаме, че и рефлуксът играе..

# 328
  • София
Може ли нещо да се направи за този рефлукс? И Габито много връща, също ме притеснява и това пръхтене постоянно, като мече е, не вярвам нон стоп да й е тежко. За нослето с каката ползвах от тия аспиратори, които с уста дърпаш сополките, с това не съм ползвала още, но днес ще купя, защото 100% е задръстена. Накисвам малко със солен разтвор и после дръпвам с аспиратора.

# 329
Момичета, сега се зачетох в епикризата на малкия. В раздел 'терапия', пише тиреоидни хормони и датата на изпитването след това. Нищо друго. Консултация за него в неонатологията нямаме насрочена след изписването, и само набързо я прочетох докато го преобличаха за изписването. Хич не съм обърнала внимание. На някое друго бебче да пише това в епикризата при изписването? Ще питам и личната на 20ти ден като идем да го запише, и сигурно на моя глава ще пуснем изследвания за хормоните на щитовидната обаче малко се стреснах.

Общи условия

Активация на акаунт