Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 719
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Аз не чаках. Окъпах го и после с клечка за уши със спирт 70% почистих.

# 301
Аз с големия син разкарах една педиатърка защото ме караше да давам сокчета от трети месец и му биеше по сто ваксини наведнъж. От нея пък кацнах на една Маразова (аз ѝ викам Омразова) дето само крещеше на всички пациенти и изписване АБ за добър ден. Включително съм го водила само с хрема да ми даде болничен и тя изписва АБ... Сега най-накрая намерихме супер свястна и съвременна педиатърка. Даже с бебе носенето е наясно и ме насърчи да го нося и да не се предавам с кърменето.

Диди, може ли името на лекарката ❤️?

# 302
  • Варна
Орися Илиева. Но много трудно там вече доколкото знам с нови пациенти.

# 303
Момичета, как се справяте с кърмата през ноща? През деня нося сутиен за кърмене, но вечер ми е зор. Като легна и по някое време се започва теча. Ако съм по гръб е по-добре, но ако съм легнала на една страна.....мама мия. Сложих протектор, ама се сварих с него и на бързо го махнах, а и трябва да го пера всеки ден общо взето. Сега си слагам от еднократните подложки и поне само чаршафа ми остава за пране. Размотавам се с едни салфетки......със сигурност съм вдигнала процента на продажбите на производителите, горе-долу по един пакет на вечер. При вас как е?

# 304
Не си ли купуваш подплънки за сутиен? Аз си купих меки бюстиета и пъхам подплънките вътре.

# 305
  • Варна
Ам аз нямам такъв проблем.. Само ако съм много препълнена едната теква няколко капки, но младежът не ме оставя по принцип да се препълня. Днес бяхме на консултация на 20ти ден, качил е 800г и 4см. Каза никакво АМ да не давам. То аз и не давам де.. Дала съм три пъти в момент на отчаяние. Слъзното каналче също се оправи само, ни масажи правих, ни капки сложих, както беше жълт секрет като дойде педиатърът в нас, така на другия ден нямаше нищо.

# 306
Малко да си помрънкам... Знам, че вируси да неизбежни особено с по-голямо дете вкъщи, и за това бях дала указания докато съм в родилното да не ходят по площадки защото бебето ще има 0 имунна система като се приберем и да не стане сакътлък. Е, благодарение на токсичната ми свекърва и ММ дето и се вързал, ходили... и сега каката болна със сополи и кашля. А аз се размотавам из вкъщи направо с неонов знак над главата ми 'казах ти,че така ще  стане' и само фуча от както разбрах, че аз каквото и да кажа никой не ме чува. Че и зад гърба ми... 

В следствие на цялото чудо от 1 седмица съм тотален емоционален wreck и познайте... Кърмата ми рязко намаля. Знам, че не е цикъла защото абсурд 10 дена след раждането цикъл да имам, не е от туй. От стреса е и малкото се нерви и днес цял ден се цедя, за да е нахранено и на 1/2 е количеството от миналата седмица, което цедих и имах. И гърдите ми са като чорапи... и вече не текат, а беше подгизване на подплънки и дрехи.  И ми е тъжно и тъпо ... и общо взето да не ми се мяркат роднини, че наред ще го отнесат всички.

# 307
  • Варна
Минти, може просто да се е регулирала затова да ти изглежда, че няма. Иначе аз моето не съм го спряла, играят с още две комшийчета из дворовете. То милото остана и да играе да не го пускам. Онзи ден ММ нещо се сополивеше и кихаше и аз него гледах критично и се панирах бебето като вземе да кихне, ама се размина засега.

# 308
Минти, щом курмиш, бебето си взима имунитет от теб. Ме е с нулева имунна система.
Не си го слагай толкова.
Моите родители дойдоха за 10 дни и на третия се разболяха. Ами добре е бебето, нищо й няма.

# 309
Може ли за 1 седмица да се е регулирала? Малкото суче и реве, аз стискам - капка няма. Днеска като направи голямата пауза сън на обяд пуснах помпата и значително беше по-малко количеството. Забелязвам и като давам от шише изцедена (имам малко останало защото таткото искаше нощната смяна) и от шише 70мл като изпие се е наял и еспокоен. А при мен търси и се сърди, и като дам залъгалка също се сърди и си търси гърда. Там няма и аз само ляво- дясно и накрая той изнервен, аз изнервена... Накрая шише, кротва и заспива. В родилното първите няколко дни докато още нямах кърма, а коластра само от АМ дето носиха се успокояваше.  Знам, че не е свикнал на шише от няколко хранения там пък и аз бях настоятелна да суче... и сега настоявам обаче няма пълни гърди, има чорапи.

Мен ми е още ковид настроението. Така ми е останало от първото като се роди баш насред хаоса. Така или иначе не е много ок с бацилите и новородено.

# 310
Не си ли купуваш подплънки за сутиен? Аз си купих меки бюстиета и пъхам подплънките вътре.
Ползвам подплънки, но за през деня, не мога да си представя и през ноща да спя със сутиен....Rolling Eyes
Минти, спокойствие му е майката, но е трудно наистина когато се бъркат други хора. Аз като се прибрах от болницата бях изключително изнервена, всичко и всички ме дразнеха, за най-малкото вдигах скандали, предполагам че е от хормоните всичко. Сега нещата се нормализираха. Успех ти пожелавам!

# 311
Благодаря.

Аз май ще играя филма с цеденето  и този път. Ето пак, 2ч сука сука ... и се ядосва и то и аз и накрая пак цедена дето днес цедих дадох. 🫣

# 312
Ползвам подплънки, но за през деня, не мога да си представя и през ноща да спя със сутиен....Rolling Eyes
Минти, спокойствие му е майката, но е трудно наистина когато се бъркат други хора. Аз като се прибрах от болницата бях изключително изнервена, всичко и всички ме дразнеха, за най-малкото вдигах скандали, предполагам че е от хормоните всичко. Сега нещата се нормализираха. Успех ти пожелавам!

Аз си накупих еластични нощници по тялото с тънки презрамки. С тях няма нужда и от сутиен. Само пъхам подплънките и намествам.

Днес детето пак ми спретна една ситуация: Плаче и пъха ръцете в устата. Давам да яде, реве още повече. Не иска. Смяна на памперс - нула ефект. Накрая установих, че е будна от 3 часа и страшно й се спи вече. Направо се бях стреснала какво да го правя това ревящо бебе.

# 313
защото бебето ще има 0 имунна система
Minty, синът ми беше на месец, когато се разболях толкова зле, че не можех да дишам, спях седнала, с възпален синузит, температура и кашлица.
Кърмих го през цялото време, той въобще не се разболя!
Бебко получава антитела от кърмата, така че бъди спокойна.

Относно нервите с роднини, които не те слушат, минала съм през това, повтаряй си само,  че кърмата е по-важна от техните претенции и се опитвай да запазиш самообладание.

# 314
  • Варна
Абсолютно. Аз и хепатит А изкарах с големия като беше на годинка и не го заразих.

Общи условия

Активация на акаунт