Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 730
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Аз да се похваля от моя мъж, отменя ме без проблем, даже ако можеше да ѝ даде да суче и това щеше да прави. Само като се прибере от работа и я грабва веднага, праща ме да ям и да си свърша нещо. През ноща става, сменя памперси, дундурка бебка да заспи, няма грешка в това отношение! Hug

# 286
А ето ви къде сте били. Докато открия къде се местим Grinning
Много тежко приех реалността на бебе вкъщи и чак сега имам някакво време докато кърмя да ровя бг мама. Дребос е залепен за мене, не иска да го оставям на гнездото или леглото му.
И вие се дразните на съветите от роднините. То май това е повсеместно. Един и същи репертоар. Само на Лютиче това за уредите не съм го чувала.

Да се оплача докато стигна до консултант по кърмене, да ми покаже какво що и се оказа че не чистя ефективно дупето на детето и се подсече. Сега има някакъв бял налеп, дето педиатъра вика не са гъбички. Е аджеба какво е?! Май ще ходя на частен. Та педиатъра такива съвети даде, ум да ти зайде.
"Всичката козметика на една марка, че се дразнело детето."
"Вода със захар, за да спи нощем "
....

# 287
  • Варна
Той тоз педиатър по-зле от свекърва 😀

# 288
Минерва, бял налеп не си и представям. Дъщеря ми се подсича и до днес жестоко и помага почистване, второ с памуче и бебешко олио, после бепантен или цикатридина:) Ама и аз бих отишла на друг лекар…

Аз съм доволна от моето второ. Спим долу горе… каката вчера помага за къпането, малко се престара и му заля лицето, ама той обича вода, не се сърди 😂 ММ с първото беше мн зле и неориентиран, шубе да го хване, къпе, храни. Аз бях полудяла… сега го беше шубе две седмици и му казах да се стяга. Стегна се, само още не е бебе носил 😅

# 289
Той тоз педиатър по-зле от свекърва 😀

Точно. Останал е в миналия век.

Попистването с бебешко олио го видях съвсем случайно във видеото на една ютубърка-акушерка. Ей, добре че. С вода само не става винаги.
Нашата госпожица има доста непретенциозна кожа и по принцип с нищо не мажа под памперса, но ако забележа леко зачервяване или пъпчица, мажа с крем Здраве за бебе. Веднага изчезва всичко. Много съм доволна.

Между другото приключвам последния пакет Памперс 1 и ще минавам на следващия размер. Пак съм накупила различни марки, сред които и лидълските, обаче вече виждам огромната разлика в качеството. Ясно защо едните са на двойна цена...

# 290
Щом и вие сте потресени от педиатъра, правилно правя да не му се връзвам.

Вместо олио ползвам линимент на мустела понякога за второ почистване. Реално стига да е мазно ще свърши работа.

# 291
  • Варна
Аз с големия син разкарах една педиатърка защото ме караше да давам сокчета от трети месец и му биеше по сто ваксини наведнъж. От нея пък кацнах на една Маразова (аз ѝ викам Омразова) дето само крещеше на всички пациенти и изписване АБ за добър ден. Включително съм го водила само с хрема да ми даде болничен и тя изписва АБ... Сега най-накрая намерихме супер свястна и съвременна педиатърка. Даже с бебе носенето е наясно и ме насърчи да го нося и да не се предавам с кърменето.

# 292
  • София
Ох това мойто Гади ще ме побърка, не я знам в скок ли е, не й стига кърмата ли, но през 2 часа е на цица . Не иска в носилката днес изобщо , поспа малко на двора докато окастря една роза и от 12ч не е млъкнала.
За педиатър като знам каква мъка е и какъв късмет имам с нашата, направо я обожавам, но все по-рядко тя ни преглежда. Добре че са ми здрави децата де !
Мм с каката изобщо не се включваше, сега успя 2 пъти да я приспи тая малка гадинка и изцяло е поел каката, направо си е много за него .

# 293
Аз от моя татко не мога да се оплача - много ми помага във всяко отношение. Много е грижовен и помага във всичко - сменя пелени, къпе я, храни я и вече няколко вечерни смени взе, за да се понаспя. Направо ми е мъж мечта!
Свекървата ме дразни понякога, че винаги щом я чуе да плаче идва да пита защо плаче. Тя е бебе - какво друго да прави. И тогава се почва едно "мълчи, мълчи", все едно разбира или това ще помогне. Аз пък съм на мнение, че щом й се плаче е свободна да си плаче колкото иска.

# 294
Аз имам един чеклист в главата си - глад/жажда, колики, памперс или й се спи. Просто проверявам всяко от тия неща и обикновено намирам причината. Понякога де случва обаче просто да иска да я оставя да си лежи.
Иначе да, бебета са - плачат. Не може само да лежи инда гледа в една точка. А и това, че сме майки ма това дете, не ни прави всезнаещи и всемогъщи.

Ние чак на 17.08. имаме час при педиатъра. Подготвиха ме, че прегледът е малко странен и да не се стряскам. Дано ми хареса докторът, защото няма къде да търся друг Confused

Магента, 2 часа е добре де. А и ако е горещо, може да е жадно детенцето. А и да не му стига така уж дава сигнал, че юу трябва повече, за да започнеш да произвеждаш. Моето гладниче почти никога не изкарва 3 часа между храненията, ама това ми е работата - личната домашна крава.

# 295
  • Варна
Два часа са си напълно нормално на кърма. Даже консултантите по кърмене казват в началото час и половина до макс два часа и половина.

# 296
  • София
Два часа са си напълно нормално на кърма. Даже консултантите по кърмене казват в началото час и половина до макс два часа и половина.
Еее, тя на 2м ще стане, но определено трудно изкарва 3 и повече часа. Голямото исках уж режим да спазвам и на 3ч я хранех, но тя не е и била така лакома , та и за това ми е странно толкова на често сега.

# 297
Ако пъпчето още нещо секретира (леко кръв има, много малко и засъхва), мога ли да къпя и да мокря там? Или да изчакам да спре и тогава? Пак ме хвана параноята, ъъъъ недоспиването, да не стане нещо.

# 298
Аз изчаках при сина ми.

# 299
И аз изчаках.

Общи условия

Активация на акаунт