Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 738
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Всичко ще се нареди! Трудно винаги ще има, наслаждавай се на хубавото!

Аз се радвам, че въпреки всичко имам две деца, две здрави деца. Че въпреки всичко успях да износя и да родя. Тъжно ми е, че родителите ми ги няма да ги видят или да ми помогнат.. но пък имам две здрави деца Simple Smile това е Simple Smile

# 271
Аз днес не знам да се радвам ли или не - сутринта се кърмихме и след това заспа, до преди малко сука отново и когато замрънка и реших, че е гладна й дадох шишето, а тя само се намръщи. Пак й подадох гърда, цокна малко и заспа. Вече се чудя дали не започва да се наяжда с кърмата ми. От вчера не съм се цедила и й давам да суче винаги преди да предложа шишето и досега не е отказвала да си хапне и АМ. Това цупене днес ме шашна.
Отделно скоро и от коликите не се е превивала - не съм сигурна дали е само за ден-два, но доста активно си пръцка и не плаче превивайки се.
Как са при вас коликите - всеки ден или има приливи и отливи?

# 272
  • Варна
Онзи нищо му нямаше, после последва кошмарна нощ, снощи поне не плака, но го боли и се свива и скимти. Сега пак спинка върху мен защото го боли.

# 273
Мами,
Като Ви чета се успокоявам, че не само при нас обстановката е с главата надолу.
Имаме дни спим през деня, и през нощта, но повече са дните, когато през деня сме ококорени, унасяме се макс. за 1/2-1 час., а през нощта спим и се будим на 4 часа. Трудно заспива, пускам бял шум, пея, дундуркам... И ние ходим като зомбита, недоспали. Изнервяме се от най-малкото нещо.
Мъчат ни коликите, като че ли най-вече около обяд и в ранния следобяд. Засега сме на H-Biota (много по-добро за нас от Биогая), Биоамика, Еспумизан Л - 2 пъти  само с нощните хранения, чай от семена от копър (сварих и ѝ го давам с пипета преди хранене), сироп Гастротус за рефлукса.
Пробвахме и Колийф и Абоколикен, но ефектът като, че ли е един и същ.
Готвя набързо, пера, гладя, позачиствам, помощ няма от никъде. 😭 Само двамата със съпруга и котката сме. Като реве бебка и мацорана започва да мяука, пълен цирк.. А да седнем на маса като бели хора само, ако бебка е в шезлонга до нас. И то пак не се заседяваме с часове. 😊
Най сме спокойни навън, спим като за световно 😊. Позволявала съм си "лукса" да не я храня 5 часа, но гледам да не пропускам хранене, че малка се роди и имаме да наваксваме.
Купихме везна и си я теглим у дома. 😊
А за 13-годишната борба, която водихме да я има бебка не ми се коментира. Благодаря на Бога ❤️ и продължавам напред.
Е, на, оплаках се  и аз.... 😊

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 17:01 от bubastet

# 274
  • Варна
Оф че ме дразни таз сестра ми... Пита ме как сме днес и с казвам, че го боли коремче и спи върху мен. И тя ми вика "не се втелясвай, майките с второто са по-неглиже". Това ми го казва в качеството си на жена на 51г с един син, който го отгледаха баба му и дядо му. Да не говорим как хем бях на 9г и още ясно помня това дете как три нощи като се прибраха от болницата неуморно плака, защото вечер коремчето трябвало да почива и не му даваха да яде 😵

# 275
Didi_Bidi, не се връзвай. Отстрани лесно се дават съвети. Пък и още хормоните ни яко играят и всичко ни дразни.

# 276
Ооооххх....... Коремчето да почива, да не се носи на ръце, че ще свикне, да не го приспивам на гърда, че ще свикне, да не спи при нас, че ще свикне....
Тъкмо вчера обясних на майка ми да си гледа работата и че децата в днешно време се гледат по друг начин. Веднага последва тирадата, че мога да си хо позволя, защото имам пералня, сушилня, съдомиялна, робот и т.н., а едно време....

# 277
  • Варна
Ехе добре че е пералнята да почнат да ядат тия деца нощем 😀

# 278
Абеее живот си живеем сега с тия удобства. Аз не знам вие какво сте се заоплаквали тука... Joy

# 279
  • София
Joy как пък не измислиха нещо друго бе, свека постоянно ми повтаря да не я нося много много на ръце, а майка ми пък повтаря как искала само мен и не смее да я гушне, а по-скоро не й се занимава ... Помагаме си ние, чистя когато мога, да живее робота , готвя от дъжд на вятър, пък и гледам и в магазина ни да слизам да помагам поне с документите, днес взех някаква хибридна раница и бебето спа супер в нея , та май ще я наема за по-дълго .

# 280
  • Варна
И аз днес след обяда като се разкриви го сложих в май тая и направихме една обиколка с кучето да заспи. Но се получи, защото времето беше по-хладно, иначе 4-5 след обяд като почне да мрънка абсурд да го изкарам на 35 градуса и пек..

# 281
Момичета, аз имам проблем с таткото. Изобщо не осъзнава, че бебетата плачат. Взима го на ръце и ако до 2 секунди не спре, казва: то не ме иска мен, изнервям се като ми реве, какво да направя... Държи се като гневно 5 годишно, което вече не получава моето обрижване. Дали само моя мъж е такъв емоционален ръб или? 😁😅

# 282
Ох, не го знам моя ръб ли е, не е ли... Може и защото съм спала с малкото точно 3ч снощи, обаче много ме изнерви тази сутрин. И като цяло. Откакто сме се прибрали само предлага да вземе нощното дежурство и накрая пак съм аз. Сутринта таман кротна и заспа малкото (не е ревало през нощта, просто не искаше да спи и искаше компания) и каката ревна и реве 5 минути докато той реагира. Сега малкото в кревата реве, аз до тоалетната отидох сама викам 1 път и аз, и той се надвесил и му вика шшшшш.... Е па вдигни го бе! И как да пусна нощна смяна на него с малкото като той през деня го няма. ....

# 283
Мисля, че мъжете не знаят как да забавляват малкото човече. ММ ми е казвал, че не знае какво да го прави толкова малко и неориентирано още. От няколко дни обаче вече му се смее, та той се мотивира и се прави на маймуна Joy
Иначе моят също беше изключително нетърпелив и нервен. После си взехме куче и осъзна, че нещата се случват бавно и се изискват много здрави нерви и грижа за животинчето. Сега определено виждам повече хладнокръвие, контрол над емоциите и търпение що се отнася към бебето. Някак сякаш е свикнал и се е напаснал към съобразяване с още едно живо същество.
Честно казано аз се радвам, че успява да спи нощем без проблем, защото ми е доста по-полезен като върши някакви неща вкъщи през деня + работата му.

# 284
Малко се успокоих, че не само у нас е кризисно 😆
Ох, не го знам моя ръб ли е, не е ли... Може и защото съм спала с малкото точно 3ч снощи, обаче много ме изнерви тази сутрин. И като цяло. Откакто сме се прибрали само предлага да вземе нощното дежурство и накрая пак съм аз. Сутринта таман кротна и заспа малкото (не е ревало през нощта, просто не искаше да спи и искаше компания) и каката ревна и реве 5 минути докато той реагира. Сега малкото в кревата реве, аз до тоалетната отидох сама викам 1 път и аз, и той се надвесил и му вика шшшшш.... Е па вдигни го бе! И как да пусна нощна смяна на него с малкото като той през деня го няма. ....

Общи условия

Активация на акаунт