Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 694
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Значи през деня че ми е в ръцете нон стоп добре, някак си се оправям и успявам и да посвърша нещо в случаите в които спи на шезлонга или в леглото си. Следобед е рай като излзезнем , спи като пор навън, или има кой да я разнася вместо мен, но приберем ли се от 19ч до 12-1 е някакъв кошмар, ядене през 1ч, друсане, отнасяне, събуждане, ядене, къпане , заспиване, събуждане, от време на време колики, какво ли не пробвам, адаптирано, цици, носене, сядане, лягане не и не и не, оставям я да се дере, рева с нея и няма умора, става 1ч и като отрязана заспива . Мъжа ми както ми помагаше от няколко дни не си говорим и изобщо не ни поглежда, одеве дойде взе я след като я бях оставила да се нареве в кошарата, почна да я разнася, заяви ми че я болял корема , което не е така и уж я остави заспала , след 1 минута се разкрещя пак . Ще изперкам вече ! На всичкото отгоре каката кашля от 2 седмици, само сутрин и от няколко дни вади жълто зелено храчки, повтарям откакто съм я чула първия път да кашля че трябва да се заведе на доктор, в понеделник с бебе ще я водя да я пресушат защото такива чудеса не съм виждала за 5 години откакто имам дете .
За адаптирано аз давам лактана краве, задължително ака на 3тата минута щом почне да го пие .

Аз още не съм родила и сигурно е нелепо да давам съвети.. но ходя на доста лекции и там казват, че бебетата имали естествен часовник, който бил обвързан със залеза. Бебето трябвало да се къпе преди залеза да започне.. ако се къпете късно, това може да е причина за нарушаването на ритъма... но пак казвам, аз не съм родила още и не знам наистина за какво иде реч.

П. С. Следя си ви, за да съм максимално подготвена ❤️ Още от темата с Термин Юли ❤️

# 466
  • София
В 90% от случаите е още светло докато я къпя, но си е криво детето, не е само от това. Опитвам се и някаква рутина да вкарам, но с голямо дете и мъж който днес е наопаки, утре терсене е много трудно.

# 467
Magenta, при нас се случва това, но от 19 до към 22ч, тогава заспива. Оказа се, че му липсва една кратка дрямка към 19:30-20:00ч. Като я направи - заспива си лесно след час и малко бодърстване (21-22ч). Като се пропусне сън се отделя адреналин и бебето се преуморява, от там не може да заспи и този цикъл се върти до пълно изтощение.
От моя опит до сега помагат само техниките на д-р Харви Карп, особено щом има рев - повиване, шъткане, обръщане настрани/надолу, друскане, залъгалка. Повиването е 1ва, задължителна стъпка, после малко по малко се включват останалите при нужда. При мен работи в 100 от 100 случаи.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 01:36 от Michelle009

# 468
Аптамил запича доста бебета. Малката е на Фризолак. Засега няма проблеми с него.
Това повиване още не мога да го усвоя. Все успява да си извади ръцете

# 469
Ние бяхме на Аптамил прематюр от болницата, после на Аптамил АР, но се запече и минахме на Фризолак 1. Всичко беше наред с изхожданията до оня ден. И аз съм много притеснена, защото 2 дни не се е изхождала, днес ако не се изходи пак.. незнам. Като капак на всичко има хрема, кашля и киха.
 P. S. Допълвам се - тази сутрин се изходи 🙏 след два дена празен памперс.

Към тези, които храните с АМ - коя марка ползвате?
Още от родилното ни изписаха Аптамил пронютра и досега нямахме проблем. Но в началото на седмицата имахме два дена без наакан памперс. Тогава реших, че може би е инцидентно, защото след това всичко си беше нормално. Но сега пак се събират два дни без ако и вече си мисля, че е от АМ. Мисля си да го сменя, но не знам с какво.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 10:25 от bubastet

# 470
Как сте с килограмите след раждането? Аз от 2 седмици съм запецнала на 1 число и не мърда. Нямам много време за ядене, вярно повечето от деня седя седнала защото спи само в мен малкото и се кърми. И въпреки всичко не мърда кг  надолу. Почвам да се притеснявам дали не е вързано с гестационния диабет и последствия от него, тоест да не съм направила диабет тип 2.

# 471
  • Wonderland
И при нас Аптамил запече, защото бяхме глупави и послушахме личния лекар да сменим, без да има причина. 😌
Върнахме се на Лактана и всичко е наред, слава Богу.

Аз свалих почти всичко още в болницата, имам едни 2 кг останали, но и не качих много. Но пък тези 2 кг си стоят откакто ни изписаха преди месец. Нямам търпение да навърши 2 месец и да започна да тренирам, имам нужда..:

# 472
  • София
Magenta, при нас се случва това, но от 19 до към 22ч, тогава заспива. Оказа се, че му липсва една кратка дрямка към 19:30-20:00ч. Като я направи - заспива си лесно след час и малко бодърстване (21-22ч). Като се пропусне сън се отделя адреналин и бебето се преуморява, от там не може да заспи и този цикъл се върти до пълно изтощение.
От моя опит до сега помагат само техниките на д-р Харви Карп, особено щом има рев - повиване, шъткане, обръщане настрани/надолу, друскане, залъгалка. Повиването е 1ва, задължителна стъпка, после малко по малко се включват останалите при нужда. При мен работи в 100 от 100 случаи.
И когато я направи тази дрямка пак се случва , без значение дали си е в стаята или в шезлонга при нас. Ще взема пелена и ще пробвам, с наличните не успявам да я повия хубаво и се измъкват ръчичките .

# 473
Аз влезнах да раждам на килограмите, на които забременях. Прибрах се 6кг надолу. Свалих още 1кг в следващата седмица и също се застопорих.
За ГД, продължавам да се меря с глюкомер, обаче си позволявам да ям всичко, ако ми се яде. Малко по малко ми се нормализира захарта изглежда. Вчера например 1ч след бял хляб ми беше 5,6.
Преди 3 седмици от суши бях вдигнала до 8.

# 474
Аз няколко пъти мерих на гладно. 4.9 все, което за не бременна вече ми и ок стойност.  В родилното като влизах даже 3.7 гледах на епикризата е била. Пък бях се наяла за световно предната вечер.  В момента нямам режим на хранене.  Ям каквото видя когато мога и не мога да направя интервалите, за да меря както преди. Все си мислех, че ще паднат кг още надолу, обаче уви седят. Даже много интересно, влязох 85кг в родилното, излязох 78кг. По мои изчисления нещо не е наред или с кантара или и аз нз защото смятах - плацента, бебе, околоплодни, кръв сигурно литър бях загубила тогава... трябваше поне 72 да се прибера. А от тогава насам с тези лохии още трябваше надолу да ида. Нали излиза това нещо...

Плюса е,че дискомфорта ми замина и май конците паднаха. И лохиите спряха...

# 475
Аз свалих половината килограми при раждането, сега малко по-малко свалям и другите, макар още да не съм въвела пълните ограничения които спазвах преди да забременея заради кърменето.
Това с повиването при нас не става, започна ли да го правя и настава един рев до задавяне. Worried

# 476
Значи през деня че ми е в ръцете нон стоп добре, някак си се оправям и успявам и да посвърша нещо в случаите в които спи на шезлонга или в леглото си. Следобед е рай като излзезнем , спи като пор навън, или има кой да я разнася вместо мен, но приберем ли се от 19ч до 12-1 е някакъв кошмар, ядене през 1ч, друсане, отнасяне, събуждане, ядене, къпане , заспиване, събуждане, от време на време колики, какво ли не пробвам, адаптирано, цици, носене, сядане, лягане не и не и не, оставям я да се дере, рева с нея и няма умора, става 1ч и като отрязана заспива . Мъжа ми както ми помагаше от няколко дни не си говорим и изобщо не ни поглежда, одеве дойде взе я след като я бях оставила да се нареве в кошарата, почна да я разнася, заяви ми че я болял корема , което не е така и уж я остави заспала , след 1 минута се разкрещя пак . Ще изперкам вече ! На всичкото отгоре каката кашля от 2 седмици, само сутрин и от няколко дни вади жълто зелено храчки, повтарям откакто съм я чула първия път да кашля че трябва да се заведе на доктор, в понеделник с бебе ще я водя да я пресушат защото такива чудеса не съм виждала за 5 години откакто имам дете .
За адаптирано аз давам лактана краве, задължително ака на 3тата минута щом почне да го пие .

Мале , все едно чета себе си преди 2 седмици.. при нас беше същото само , че сега е през деня от 14 до 20 часа, кратки дрямки , яде по 30 мл на всеки 1,2 часа и само рев, носене и не знам си какво ... оправи ни ергономичната раница , но при нас е от коликите и знаем за причината.. с мъжа ми се караме , защото мене малката ме напряга когато реве и аз си го изкарвам на него.. не трябва да е така Sad  къпя я в 19:30 и след това е добре положението..

# 477
И моят син има кризисен период вечер. От около 20:30 до към 23:30, каквото и да правя е страшен рев. През деня е спокоен. Не знам колики ли са, предполагам, защото през нощта го чувам, че се изпръцква. Честно казано се надявам да са колики, а не инат, защото е ужас вечер!

# 478
Хич не ми пука за килограмите. Гледам да ям добре, за да има манджа и за бебка, пък другото живи и здрави да сме.
Козунакът (коремът) се прибира много бавно. По-скоро от това ми е мъчно. Но пък виждам, че се подобрява белегът от секциото и имам надежда.

При нас сутрин към 5 става малко мъчно. Ръмжи и се напъва. Дано скоро премине и това. Представям се какво е да искаш да функционираш нормално, ама да не знаеш как/да не можеш. Милите бебенца Heart

Иначе снощи и при нас беше леко драматично. Много е топло и влажно. Бебката не можа да заспи, а беше смъртно уморена вече. Накрая излязохме всички на разходка да се разхладим и се поуспокои и вече вкъщи успя да заспи.
Вече елиминира едното нощно хранене. Като заспи вечер и се буди чак след 5-6 часа. Бях се притеснила дали няма да намалее кърмата като пропуска хапване, но разчитам, че природата си знае работата. Дано!

# 479
Аз да питам тези които са родили секцио, мажете ли се с нещо?

Общи условия

Активация на акаунт