Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 703
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Имате ли вече проблеми с подсичането и какво ползвате за превенция?
Ние мажем Мустела 3в1, обаче дупето вече започна често да избива и да се зачервява. При първи признак сменяме на Судокрем. Последните седмици ми се струва, че 2-3 дена на Мустела и пак червено дупе. Искам да я сменя. Кажете при вас как е положението.

# 451
Аз с нищо не мажа. Ако се появи леко зачервяване - Здраве бебе.
Пробвай да смениш памперсите.

# 452
Бепантен! Само от него минава зачервеното дупе. Първоначално се дърпах защото съдържа парафин обаче като се мъчи детето и реших да пробвам и се оказа попадение

# 453
Аз вече трети ден не знам къде съм. Не съм сигурна дали имаме скок в растежа или аз нещо бъркам.
Малката е гладна буквално през час. Понякога закрепяме положението със залагалка, но понякога просто я плюе и се почва един неспирен рев докато не й дам биберона с АМ. Често ако скоро е яла и започне пак да търси й давам да суче, но и това е временно решение, защото в даден момент се изнервя и почва да мрънка сучейки. Та при вас кога беше скока в растежа и колко продължи?
Вече и аз и малката се измъчихме - не може да си направи хубава дрямка от този неистов глад - спим по максимум 30 мин. Вече се чудя гладна ли е или ужасно изморена. Сега пак с голяма мъка я приспах, поспа 30 мин. в леглото и се ококори, но реших да я гушна и да опитам пак да я приспя. Вече спинка от час, но легнала върху мен и не смея да мръдна. Почнала е много да се стряска в съня си, а преди колкото и да се шумеше около нея тя си спеше. Чак понякога се сепва, събужда се с рев и пак се унася.
Вчера бяхме и на първата й консултация. Уплаших се колко е наддала и още повече се чудя дали не прекалявам с храненето. От раждането е качила 1.2 кг, а от изписването 1.3. Свекървата ми казва да се радвам, но според мен е много за месец, като дори преди седмица излизаше с половин килограм по лека. При вас как беше първия месец?
Вече не знам кой да слушам, какво да правя и съм в диво чудене. Само ми повтарят да кърмя без значение дали има нещо или не, но аз я виждам колко се изнервя и плаче, когато цицата не й пуска нищо, оттам и аз се изнервям и всичко е направо прекрасно.
Защо всички трябва да се месят, да дават акъли и само да напрягат обстановка излишно?

# 454
Отнема 3 дни гърдите да наваксат търсенето. Та съвета давай гърда има смисъл.
Минах през това като махнах АМ. Спря да напишква обилно памперсите, беше нервен, нон стоп на гърда. Побърках се. Но на 4тия ден всичко си дойде на мястото

# 455
  • Варна
Мохито, взимай и Лактил, на мен ми помага.

Подсечено дупе засега не съм имала нито с големия, нито с малкия, дани така си остане. Иначе поне почна да ака всеки ден като спрях тъпия Инфакол.
1.2кг си е съвсем нормално наддаване. Баткото за първия месец беше качил 1.8 и пак не са ме карали да го ограничавам. Бебето си знае. Иначе ние имахме даже по-кошмарни дни. Не на 1 час, а на 30мин. 20 мин спане, 10мин будуване и пак отгоре ми. Като тия 20мин сън бяха върху мен, иначе изобщо не спеше. Едната вечер ММ ме храни в устата с краставици и суджук в 11 вечерта, защото трета поредна вечер не успях да вечерям и кърмех разнасяйки го из стаята.

# 456
Ние отложихме първата ваксина на 2 месеца , за когато стане на 3 ,защото в жегите не ми се рискуваше. Та като дойде септември ще слагам и аз cool пачове.
А превантивно нещо за температура давате ли?

Ние днес бяхме на ваксинка.
Носих Kool patch, сестрата сряза на 3 едната лепенка, първата третинка сложих веднага директно върху убоденото място на крачето, втората смених след 4 часа и остана третата, която ще сложа в късния следобяд.
Лекарката каза преди ваксина другия месец да му сложа на краката лепенки кул пач, но изобщо не я разбрах кога и как. Имате ли представа кога и как се слагат, защото знам, че се слагат на челото принципно.

# 457
При нас си има някакво подсичане, което не иска да мине. Беше червено дупе, после стана с реки ранички (1 слой кожа сякаш липсва) включително на топките има. Другата седмица отиваме да го запишем на ЛЛ та вече се надявам на съвет от там. Иначе бих сложила памуче със смрадлика напоено, обаче нали е новородено и ме е страх. Та за сега мажа на всяка смяна с на Wooden Spoon (каката само това я спасяваши) и се моля да мине.

# 458
K_asi, аз пак да си кажа за повиването на ръчичките. След един такъв ден със събуждане на 30 минути започнах да го практикувам и съм страшно доволна. Снощи спахме 5 часа непробуден сън така. Иначе все още се стряска, маха с ръце, от махането с ръце си бута и биберона и настава смут.
При нас мина първия преглед. За месец и половина е качила килограм + 3см. Не е много, но не е и малко. Казаха, че е добре и да продължаваме така. След месец пак ще я водя и вече ще слагат и ваксина.

И да ви кажа - в тотален шок съм колко бързо расте и се развива едно дете. Направо вече виждам едно малко човече, което едва ли не утре ще тича след кучето. Толкова голяма ми се струва, че вече мисля за второ бебе Joy

# 459
Защо всички трябва да се месят, да дават акъли и само да напрягат обстановка излишно?
Oo, чакай. Тепърва започват непоисканите акъли за всичко. Всичко! Пускай от едното ухо през другото.
За подсичане мога да препоръчам крема на Weleda с невен. Страхотен е!

# 460
Моята принцеса също беше качила 1.300 кг за един месец, педито каза че е супер.
И ние имаме такива дни в които само мрънка и иска да яде. Вчера съм я хранила през горе-долу час и половина, през останалото време заспиваше за 15 до 30 мин. максимум и се ококорваше като търсеше да яде. Гледах да я занимавам с каквото мога за да мине поне малко време от предното хранене. Голяма лудница беше. Днес е бебе за пример - яде и спи...поне засега Stuck Out Tongue Winking Eye.

За подсичането ползвам бяла хума (каолин) и върши чудеса! Изпробвала съм го и върху мен. Като се прибрахме от болницата бебка беше доста подсечена и тогава комбинирах с миене със смрадлика.

Да ви кажа нещо за коликите и която мама реши да го пробва, моля да даде отзиви, за да не мисля че съм полудяла, защото смятам че това наистина действа. Една жена ми каза че го е прилагала на нейните деца, това е преди около 40-45 години, та.....на една марля се полива с олио и това се слага под пъпчето на бебето. Това е! Аз го правя и с една салфетка отгоре, че мазничко става и отгоре памперса за да застопори. Наистина не знам дали просто са преминали коликите или наистина върши работа, но бебето ми вече не се гърчи както преди! Направо не мога да я позная. Grinning

# 461
Точно днес след последното й хранене към 13:30 реших да я повия, но повече защото виждам как се унася когато я притисна в прегръдките си и е много по спокойна. Оттогава спи - вярно, че не съм я повика много успешно и вече е разперила рачички над главата, но поне има два часа здрав сън. Само ако знаете колко неща по вкъщи си свърших - от два дена не можех нищо да хвана и откачах от хаоса, който беше станал.
Иначе се опитвам да не слушам много, много акълите на другите, но понякога ме влудяват. Свекървата живее на долния етаж и в самото начало само чуеше ли малката да плаче и пристигаше да пита защо плаче - аз й казвам "тя е бебе, ще плаче", тя "ама как така ще плаче". Може би ММ й е направил забележка, че сега по рядко идва, но в един момент ми идеше да избухна. И докато плачеше малката само й повтаряше "мълчи, мълчи" и то без да спира - просто ме изкарваше извън кожата. Още повече ме дразни, като почне да ми обяснява да не й е студено и да не би да я обличам леко и в същото време ми се оплаква какъв задух е навън. Аз още не мога да я изведе на разходка с количката докато не станела на 40 дена - чакам ММ да се освободи и да ни изведе до някоя беседка извън града с колата. Иска ми се да им тегля една, но усещам как много ще ми се обидят и ще ми се сърдят дълго, да не кажа даже и нещо по лошо.
K_asi, аз пак да си кажа за повиването на ръчичките.

# 462
Аз повивам бебо от първите дни още. Купих му чувалчета за сън, на които им се затварят ръкавите. Обикновено спи в тях с прибрани ръце и само ако е по-тегаво положението повивам с пелена, защото с нея все се притеснявам, че ще е много горещо. Пробвах тия дни за около седмица да го оставям със свободни ръце, но все още много се стряска и върнах чувалчетата и пелената.

Съветите при мен веднага биват порязани, защото утре ще им оставя детето и не искам да си мислят, че нещата, които са ми казали е ок да му ги правят те. Обяснявам веднага, че вече има много повече проучвания спрямо по тяхно време и еди какво си в момента се смята за правилно. На съвети 'студено му е, виж че са му студени краката', веднага следва разяснение за оросяването на крайниците и 'ти как си с голи крака, студено ли ти е?'. Хич не ги жаля.

Edit:
Разтежните скокове при нас бяха като по учебник - 3 и 6 седмица. При първия качи повече като килограми - 500г за седмица, а при втория качи 2 размера дрехи. Продължиха около 7-10 дена. Изразяваха се в раздразнителност и често хранене.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 17:35 от Michelle009

# 463
Към тези, които храните с АМ - коя марка ползвате?
Още от родилното ни изписаха Аптамил пронютра и досега нямахме проблем. Но в началото на седмицата имахме два дена без наакан памперс. Тогава реших, че може би е инцидентно, защото след това всичко си беше нормално. Но сега пак се събират два дни без ако и вече си мисля, че е от АМ. Мисля си да го сменя, но не знам с какво.

# 464
  • София
Значи през деня че ми е в ръцете нон стоп добре, някак си се оправям и успявам и да посвърша нещо в случаите в които спи на шезлонга или в леглото си. Следобед е рай като излзезнем , спи като пор навън, или има кой да я разнася вместо мен, но приберем ли се от 19ч до 12-1 е някакъв кошмар, ядене през 1ч, друсане, отнасяне, събуждане, ядене, къпане , заспиване, събуждане, от време на време колики, какво ли не пробвам, адаптирано, цици, носене, сядане, лягане не и не и не, оставям я да се дере, рева с нея и няма умора, става 1ч и като отрязана заспива . Мъжа ми както ми помагаше от няколко дни не си говорим и изобщо не ни поглежда, одеве дойде взе я след като я бях оставила да се нареве в кошарата, почна да я разнася, заяви ми че я болял корема , което не е така и уж я остави заспала , след 1 минута се разкрещя пак . Ще изперкам вече ! На всичкото отгоре каката кашля от 2 седмици, само сутрин и от няколко дни вади жълто зелено храчки, повтарям откакто съм я чула първия път да кашля че трябва да се заведе на доктор, в понеделник с бебе ще я водя да я пресушат защото такива чудеса не съм виждала за 5 години откакто имам дете .
За адаптирано аз давам лактана краве, задължително ака на 3тата минута щом почне да го пие .

Общи условия

Активация на акаунт