Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 707
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Ние днес бяхме на ваксинка.
Носих Kool patch, сестрата сряза на 3 едната лепенка, първата третинка сложих веднага директно върху убоденото място на крачето, втората смених след 4 часа и остана третата, която ще сложа в късния следобяд.
Лекарката каза преди ваксина другия месец да му сложа на краката лепенки кул пач, но изобщо не я разбрах кога и как. Имате ли представа кога и как се слагат, защото знам, че се слагат на челото принципно.

# 436
Mohito, пробвай да приспиваш бебето като го люшкаш на краката си. Понеже и аз понякога се налага да ги приспивам двете едновременно сядам и слагам бебето на бедрата (леко вдигнати)и люшкам наляво-надясно. Дори да не заспи веднага му е приятно и мълчи ☺
Относно кърменето - не се тормози. Кажи си “каквото-такова”. Има много бебета само на АМ (включително и моето). Може пък да ти даде спокойствие.

# 437
Някак си ми е тъпо,че дето се вика едното до 2г го кърмих. Сега исках и другото поне до 6м, а 1м не е минал.  Тъпо ми е и ми е ядосано защото ако е от този стрес можеше да бъде избегнат, обаче онази разби всичко.  Стара рифт между мен и ММ и сега просто всеки път като го видя ми се връща и айде пак.

Пробвах на леглото,  каката от едната страна да се гушне, малкото от другата. Е не... Тя като го види и откача. И сега само усещам как я игнорирам защото е все 'не сега, бебето се храни/бебето спи'. И все ми е в ръцете малкото... 

Mohito, пробвай да приспиваш бебето като го люшкаш на краката си. Понеже и аз понякога се налага да ги приспивам двете едновременно сядам и слагам бебето на бедрата (леко вдигнати)и люшкам наляво-надясно. Дори да не заспи веднага му е приятно и мълчи ☺
Относно кърменето - не се тормози. Кажи си “каквото-такова”. Има много бебета само на АМ (включително и моето). Може пък да ти даде спокойствие.

# 438
Минти, няма ли кой за час да погледа малкото, а ти да поиграеш с каката?

# 439
Баща им, обаче той тук ли е мене не ме отразяват. А вънка е много топло за малкото и ме е страх още на разходки, че и с туй кърмене дето мъча ... Аз към млечния бар. И колики и те... 🫣 Усещам как ще направя някоя нервна криза тия дни от натоварването. То е докато свикна ама ...

Минти, няма ли кой за час да погледа малкото, а ти да поиграеш с каката?

# 440
Минти, най-важното е да си спокойна. Няма еднакви деца, може едното да се кърми, другото да не стане. И това е ОК. Нищо му няма и на АМ. За цеденето, истинска стимулация става след помпата на ръка. Също, много често помпите не ме цедят, особена драма имам с рефлекс на потичане и стрес с двойната медела, а ти май спомена, че си с нея. Стимулирам като храня бебето с шише и едновременно цедя. Така бях в началото. За каката можеш да пробваш да ти помага или да четеш докато храниш и така да я успиваш. Не знам дали работи книжката. Аз слагам бебето на рамо, така обича, на каката казвам, че сядам до нея и чета. Или тя държи книгата аз бебето. Като каката беше бебе съм спала с нея в слинг и раница, просто лягах подпряна на гърба. Пак ще ти кажа, нищо му няма и да не кърмиш - ти да спиш, да ядеш и да си спокойна, за да гледаш двете деца е по-важно! Иначе всички ще сте зле! А стресът не знам дали на кърмата вреди, ама на отношенията. Щото аз кърма имам яко, въпреки беуталния стрес последната година.

И при нас идва консултант. Видя се в чудо, като цяло юздичката не пречи, освен в някаква конкретна ситуация. Но не е фатално. Лошото е, че наистина синът ми яде много трудно и от шише и гърда, постоянно прекъсва вакуума, ядосва се и се сърди и тръшка. Ще идем на УнГ да видим. Опитвахме се със сонда на пръстче, той просто не иска и не иска. Особено като е хапнал малко. А той наистина хапна супер малко днес. СлеД вчерашния ад. Биба не иска, ама ако дам гърда заспива на нея. А ако оставя само на гърда понеже не суче ефективно съм запушена хахах🙃 направо цирк. Но поне знам вече, че не съм аз виновна и че правя всичко необходимо да е Ок. Дори малко повече.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 18:40 от ^SunLight^

# 441
Тя на медела доста добре се справя иначе. За сега я ползвам главно за стимулация няколко пъти на ден като мога, за облекчение също първата седмица ползвах.  Аз малкото си го мъча да суче защото знам, че много по-добре от която и да е  помпа ще изсуче всичко и отделно за стимулацията пак. Белким тръгне и стабилизира. Не знам успокоителни мога ли да пия (валериан таблетки например) за тия нерви.

Книжка не иска. Почнем да четем и тя хване и или я затвори или книжката полита на някъде. Дори филмчета не иска, а до преди няма месец само това искаше.

Знам, че и кърма и АМ нищо няма да му има и пак ще си бута всичко от земята в устата дето те вика. Просто ми е гадно, някак като че ли не съм достатъчно добра майка. Аз даже като бях бременна 7м и си спомнях как са ме хапали бях решила АМ ще яде туй бебе (и както го бях решила 5 мин след туй купих помпата 😀🫣). После си викам айде двойна е, взех 2 бюстиета на медела за изцеждане и си викам ок с изцедена ще го храня. Просто ми е по-лесно от гърда отколкото да се занимавам да мия. Направо ми писна този стерилизатор по 10 пъти на ден. Пък и после като стане по-голямо ще може да се кърми докато аз спя 😅 Само шише  не може да си направи.

А за стреса каза наскоро да е имало. Явно има значение и това. Принципно съм жестоко емоционален човек и туй дето стана ми е мега чувствителна тема. Сигурно заради това така ми се отразява. Аз от висок кортизол правя и асматични пристъпи, та съм и в 1 постоянен почти асматичен пристъп от тогава... Весело ми е, весело ми е..

# 442
Мами,
Освен физиологичен разтвор за запушено носле има ли някакъв друг ефикасен препарат? Ние от днес сме със запушено носле и засега от физиологичния разтвор голяма полза няма. Педито не вдига, нито на вайбър отговаря 😭!

# 443
На  HUMER има спрей за бебета и отделно вариант с ампули. Иначе аз давам и шуслерови соли (3,4,6,8) разтворени в малко вода. И гелче шуслерово номер 8 - маже се леко на нослето за по-бързо отпушване. Отделно Коризалия Бейби на Боарон.

Мами,
Освен физиологичен разтвор за запушено носле има ли някакъв друг ефикасен препарат? Ние от днес сме със запушено носле и засега от физиологичния разтвор голяма полза няма. Педито не вдига, нито на вайбър отговаря 😭!

# 444
Много благодаря.
Пращам съпруга ми да купи едно от всичките или всичките накуп направо. Голяма съм паника. 🙄😭🙄

На  HUMER има спрей за бебета и отделно вариант с ампули. Иначе аз давам и шуслерови соли (3,4,6,8) разтворени в малко вода. И гелче шуслерово номер 8 - маже се леко на нослето за по-бързо отпушване. Отделно Коризалия Бейби на Боарон.

Мами,

# 445
Шуслеровите таблетките са по 1бр на 1ч, но може и по 1бр на 15 мин. Нямат странични ефекти и не може да се предозират.

Ох и аз съм така. Особено сега с 2 ... Видя ли сопол откачам.

Много благодаря.
Пращам съпруга ми да купи едно от всичките или всичките накуп направо. Голяма съм паника. 🙄😭🙄

Мами,

# 446
Mohito, от това, което описваш, мисля че каката ви ревнува. Включвай я да помага. Да подаде памперс, да избере дрешката с която да е облечено бебето. При всяка възможност я закачай за гъделичкане, бутане, игра, гушкане. Аз дори говоря на висок глас когато бебето реве: “ Ее, не плачи сега. Виж кака как хубаво си играе.” “Виж кака как може да се облича сама, ще те научи като порастнеш” , “ Виж кака оцвети картинката” - съответно показваме на бебето.
Не се обвинявай колко си кърмила първото дете и колко второто. Всяко бебе е различно, етапът на живота ви е друг.

# 447
  • Варна
Не мисля, че има за какво да се обвиняваш. Ти поне опитваш. Като не става, не става. Колко жени има, които просто така са си решили да не кърмя и зорлем си спират кърмата..

# 448
Още веднъж благодарности.
Овладяваме положението засега.
🙏🙏🙏

Шуслеровите таблетките са по 1бр на 1ч, но може и по 1бр на 15 мин. Нямат странични ефекти и не може да се предозират.

Ох и аз съм така. Особено сега с 2 ... Видя ли сопол откачам.

Много благодаря.

Мами,

# 449
Аз обаче съм инат... 😅 Вчера вечерта успях цели 150мл да изцедя та викам ура! И прец нощта сука и не рева (е, беше към сутринта, преди това цедена яде) та явно цялата опаковка чай лактогонен си е казал думата в някаква степен. Иначе ММ ходи и купи готово приготвено мляко за кърмачета на Аптамил. Едно шише е 2 хранения, да имам за през нощта като съм сънена до небесата 😅

Обаче наистина съм инат, ще се пъна да яде кърма до където мога пък където не става ще му давам адаптирано и пак ще мъча. Все си мисля до 3м докато стане и нали тогава стабилизира кърмата, има време и ако изкарам до там може и да станат нещата.  Мъка си е, не е лесно обаче не се предавам. Овен съм та с рогата напред винаги 😅

Не мисля, че има за какво да се обвиняваш. Ти поне опитваш. Като не става, не става. Колко жени има, които просто така са си решили да не кърмя и зорлем си спират кърмата..

Общи условия

Активация на акаунт