Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 634
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Да, и гнездото е меко, реално пак не е твърд матрак.
Относно белия шум, аз също пускам бял шум, но в комбинация с мелодия. Определено я унася и заспива. И аз варя чайче от семената на копър и го давам с пипета преди хранене, но не мога да преценя дали от него има ефект, тъй като едновременно с това давам и антиколик капки на базата на лактаза.

.
И аз се опитвам да създам някакъв режим и часове на спане и хранене, но не винаги ми се получава 😢. Отделно да Ви питам Вие по колко време максимум оставяте мъниците да спят в шезлонга? Ние понякога спим и по 2 часа като разбира се, шезлонгът е нагласен в легнала позиция. Притеснява ме обаче факта, че не е твърд и равен като матрака и се страхувам да не си изкриви нещо гръбначния стълб като откарва легнала  толкова дълго време в него....

Ние пък нямаме шезлонг, но имаме гнездо…. От самото начало вместо да я слагам да спи в стаята с мъжа ми и мен в кошарата, аз реших, че ще спя с нея в хола на дивана, който е ъглов. Та, от едната страна тя в гнездото, от другата - аз. И аз имам същите опасения с това прословуто гнездо. Равно е, но е много меко и потъва в него… Май не трябва да прекаляваме с тези изгъзици. 😒😒

# 496
Тъкмо днес гледах, че не е драма, ако бебето понякога спи в люлка или шезлонг. Работата е да не е всеки път. Аз не я местя, яко заспи в столчето или в люлката. Щом й е удобно, нека дремне там. Ей сега например спи върху мен.   За през нощта ще я преместя в нейното легло и ще я повия.
Има ясни препоръки за ядене, сън, възпитание, образование и т.н., но не е нужно да сме фанатици все пак.
Все си напомням, ще в болницата вече й дадоха захарен сироп, за да я разсеят при взимането на кръв Joy
Единственото нещо, което следвам стриктно, е да не се паникьосвам, когато плаче истерично, защото ставам непохватна и припряна и я изнервям двойно повече, както и себе си.

# 497
  • София
Само за протокола, докато се приспиваме кротко стана време за следващо ядене, като гледам и за следващо ще стане.  Поне за сега не реве, одеве аха да заспи и я сложих с кошарата спяща и се разбуди и рев, то станало време за ядене, което също на нищо не прилича - яде грухти, дави се, реве, дърпа се, засуква, пуска , ужасно ... Та сега си пускам фреш принца от бел Еър тя е върху мен и да заспива когато иска . Егати диването!

# 498
Нормално е отначало да не можем да изградим режим. Малките човечета още не знаят ден ли е, нощ ли е. Особено за бебета изцяло на кърма. Бях гледала клипче на консултант по сън и тя каза, че за бебета изцяло на кърма първите месеци не може да се говори за режим.
Аз следя долу-горе общото време за будуване за 24 часа. Започва да изгражда периоди от деня, през които будува повече. Но, преди няколко дни спа доста през деня. Следователно се ококори в 12 през нощта след като се нахрани. Оставих я да стои будна до 1:30. По мои сметки около толкова време и трябваше да направи общите часове будуване. Заспа без проблем след това. Е, аз бях като зомби после, но това е друга тема.

# 499
Той си беше изградил за 2 седмици собствен режим. Всеки ден в 1 и също време ядеше, е на 2ч обаче беше по часовник. От 4 дена насам е такъв хаус...

Иначе и ние спим я в шезлонга, я на ръце, я в гнездото. До сега цяла нощ в кревата няма изкарана. Ето сега пак се преместихме в хола защото аз като станах и каката веднага и тя след  мен. Добре, че баща и е вкъщи.
Обаче нощем е ... един път 2ч, един път час спи.... А аз си мечтая за 5ч последователно.

# 500
Момичета, ползвате ли вече вана за къпане, ако да, от коя сте доволни? Аз все още я мия на мивката, но взе доста да ми натежава и се чудя каква да взема, иска ми се да е сгъваема, че нямам много място. Гледам че се продава и подложка за новородено, но тя ми се вижда пластмасова, не знам как това ще е удобно, няма ли да се свлича бебето, да му убива? Другото което съм се замислила е, как ще я подмия в такава ваничка, без да я мокря цялата? Сега го правя на всяка смяна на памперса, но с ваната ми се струва че цялата ще се намокри, няма как да измия само дупето...идеи?

# 501
Ние взехме мека подложка мекичка е пълна с някакви топчета и съхне доста бързо.
Иначе ваната я пълним само вечер, през деня продължавам да го мия на чешмата, дори и да се е наакал преди баня, пак го замивам на чешмата и след това го слагам във ваничката.

# 502
И ние сме със същата възглавничка. Отчитам като минус, че бебето е над водата и ако времето е хладно, ще му е студено, ако не поливаш постоянно. В момента просто слагам хавлия на дъното на ваничката и подпирам с лявата ръка главичката така, че цялото телце да е потопено.

Есит: В приложението Baby+ пише, че яденето на чесън преди кърмене кара бебетата да сучат повече. Чудя се аз как нашето бебе е толкова лакомо, а аз тъпча яко чесън Joy

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 12:25 от Лютиче 2.0

# 503
Ние сме със сгъваема вана (има клапа за оттичане) и мрежа на cangaroo. От началото там си го къпя и аз съм доволна. Малкото реве доста,  обаче му е ново та докато свикне.

# 504
Ние сме с ето тази подложка:
https://www.hippoland.net/lorelli-classic-mrezha-za-vana-froggy- … nk-1013096-0002-1
обаче при нас голям рев и гърчене пада с къпането във ваната.😭 На мивката по-добре. Изпитва някакъв адски ужас да е голичка и да я къпят във ваната. Като дойде време за къпане направо се изправям на нокти и много се изнервям..

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 17:01 от bubastet

# 505
Аз стискам зъби и гледам възможно най-бързо да го оправя преди да ми загърмят бушоните. Обаче за сега на 3-4 дни се къпем и при нужда. Дупето на мивката всеки път с номер 2 като е пълен, обаче и тогава истерия. Гледам татко им да е вкъщи та да имам помощ ако се наложи.

# 506
  • Варна
Днес бяхме на консултация на 30ти ден и е качил 1.5кг и 6см от изписвянето. Ми ко няма, че то не слиза от мен. Педиатърът предложи даже да му пусне изследване на акото за бактерия да не би от нещо такова да е толкова неспокоен. Иначе аз нямам усещане да има колики вече - коремчето е меко, не се гъне, но пак не спи и виси на гърда постоянно и мрънка и ака през ден.
Аз съм много доволна от нашата вана, защото е с повивалник и вградена стойка. Вадя го от ваната, обръщам повивалника и го оправям. Сложили сме я в едната баня и си седи там. Но аз най-често го мия на мивката.
Относно къде спи - спи до мен на спалнята или върху мен. Кошарата е паметник. Ама то каква ергономичност да търсим като спи само по корем.

# 507
Ние сме с ето тази подложка:
https://www.hippoland.net/lorelli-classic-mrezha-za-vana-froggy- … nk-1013096-0002-1
обаче при нас голям рев и гърчене пада с къпането във ваната.😭 На мивката по-добре. Изпитва някакъв адски ужас да е голичка и да я къпят във ваната. Като дойде време за къпане направо се изправям на нокти и много се изнервям..

Същото беше и при нас, започнах да слагам муселинова пеленка върху коремчето и е по-спокоен.

# 508
Здравейте, вие как смятате общият брой хранения на бебето ?  От 6 часа до 12 часа ли ? А ако яде през нощта в 03.00  ? Този час за кога се смята?

# 509
Аз ги смятам за 24 часа от 00:00 до 23:59. Другото ми разделение е на дневни и нощни, тогава смятам от старта на нощния сън (22ч) до събуждането с първо бодърстване (9ч).

Общи условия

Активация на акаунт