Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 641
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Не, казаха ми само да пазя сухо и чисто мястото.

# 481
Мен килограмите ме притесняват по-скоро като фактор, че нещо не е наред заради пустия гестационен. Дано бъркам, че хич не ми се мъкне и диабет тип 2 на куп с астмата и хипо щитовидната (която като си пия хапчетата е тип топ, нищо и няма)... 🫣

Вкъщи са големи драми със съня. Малкото заспива на гърда, или по-точно се унася за 5 минути и след това е дундуркане, рев, големи драми докато заспи и таман заспи и каката реши да го гушка. И оппа.... пак сме будни. Много се изнервя от това малкия. За капак сме и в скок в растежа явно. На час яде, и вече яде количества. За сега що годе наваксвам с кърмата (спуках се да пия лактогонен чай и таблетки и тнт, поне върши работа) и ако се наложи имам готовност и АМ да дам.  Сега спи, но до кога не знам. Поне не ми е в ръцете, а в шезлонга.  Дано не го събуди кака му, че на мен вече ми се реве той като не спи. 🫣 Още сме с обърнат ден и нощ. През нощта будува той, аз дрема (направо в безсъзнание изпадам 😅) докато кърмя. Обаче биберона плюе, на гърда не се унася... Ръцете ми са откачени и на ден по 10 пъти го слагам и махам от слинга. И там повече от 1ч не откарва.

Вчера пробвах hoppediz primeo и май му е точна, обаче още ме е страх повече от 15 минути да го слагам.  Иначе му харесва позицията при бебеносене. Само така иска да го държим да гледа и като сменим позата е рев. Дори пълен памперс не го тормози. На всеки 2-3ч сменям и при нужда... и мажа и мажа подсеченото и нищо. Още си е подсечено.

# 482
  • София
Минти, а смени ли пелените ? Каката се подсичаше от нищото, накрая се оказа че е от памперс пелените, нямаше проблем с никои други. Сега малкото няма такова нещо само памперс сме ползвали до сега и няма проблем, дори не я мажа с нищо, само след къпане я мажа, но не и по дупето .
Килограмите от преди да забременея не съм ги върнала и не искам да ги връщам, че бях станала 49кг, сега съм 52 и винаги най-добре съм се чувствала в тия килограми.

# 483
Смених. Подсече се на памперс премиум кеър, също като каката. Сега сме с пуфис и поне не е станало по-зле обаче не се и оправя.

Аз не си искам КГ от преди да забременея. Искам по-надолу с 5кг от тях, което значи че ме чакат близо 16кг да сваля... и ми призля бту сега като сметнах колко имам да свалям. 🫣 За туй си мисля, че гестационния се е набъркал. Иначе много лесно свалям от нищото кг. Сега обаче не...

# 484
Аз да питам тези които са родили секцио, мажете ли се с нещо?
Да, казаха да мажа по избор с контратубекс, цикатридина или нещо друго което забравих.

# 485

Благодаря, но това са елечета и са за момиче. Гледала съм вече сайта им, жилетките са 3-6 месеца.

# 486
  • Wonderland
Аз да питам тези които са родили секцио, мажете ли се с нещо?

Да, с Келокот.

# 487
  • Варна
Моят шишко три дена беше добре, днес пак сме драми. Много е топло и не мога да изляза със слинга да го разхождам и не мога да го приспя. Съответно цял ден е върху мен.
Пробвах да повия, уж стегнато го правя, ама то яко пишлеме, измъква се, чак бодито си смъкнал до лактите, ще го скъса. Та затова спим по корем за да не мята ръце.
Относно кг, бях качила 12. С раждането свалих 6, вкъщи още два, ама имам поне още 4. Казвам поне, защото аз като забременях бях 52, но тренирах активно и съответно имах мускулна маса. Без мускулна маса съм около 50. Пък в момента кьорав мускул нямам.

# 488
Смених. Подсече се на памперс премиум кеър, също като каката. Сега сме с пуфис и поне не е станало по-зле обаче не се и оправя.

Минти, пробвай с бялата хума, моята с това я оправих след болницата и я поливах със смрадлика също. След това отново съм я ползвала и винаги има ефект. От аптеката я купувам 3-4 лв. е, на фона на останалите бебешки неща, които предлагат и са пълни с боклуци, това си е без пари, но за сметка на това със супер действие.

# 489
Аз още като се върнах от болницата установих, че съм си тези килограми които бях преди да забременея. Но това не означава, че съм в перфектна форма, защото преди бременността се бореха с наднорменото тегло именно с цел да забременея. Освен това цялата бременност лекарите, които ме следяха само ме плашеха да не качвам много килограми, за да не отключа диабет или да развия прееклампсия и реално за цялата бременност бях +10 килограма - преди да отслабна бях с още едни 15 кг отгоре. До последно много хора около мен даже не разбраха, че съм бременна, защото реално съм имала по-дебели периоди.

# 490

Благодаря, но това са елечета и са за момиче. Гледала съм вече сайта им, жилетките са 3-6 месеца.
Уфф недоспалия ми мозък е отчел елек и жилетка като едно и също нещо.
https://www.chochkobochko.com/momcheta-0-12-mes/jiletki-suitcher … /jiletka-PM-270-4

https://visvitalis.bg/product/rainy-bebeshka-jiletka-mecheta-48-62-sm

# 491
Ще погледна.

Ох, да се оплача.  Не знам какво и защо обаче днес от 15.45 до ей сега малкото будно.  По никакъв начин не можах да го приспя. Направо ми се реве.  Поне да значеше, че ще спи повече часове подред. Сега и каката тепърва ще вечеря, а трябваше вече да е заспала. Аз не съм яла пак от обяд ама да си кажа честно ако имаше как бих изпила половин чаша вино. Обаче баща им до късно на работа и ще пия кокосова вода.  Не знам какво става, не са колики просто не искаше да спи. Всеки ден нов режим... 🥴😵‍💫🥱

Минти, пробвай с бялата хума, моята с това я оправих след болницата и я поливах със смрадлика също. След това отново съм я ползвала и винаги има ефект. От аптеката я купувам 3-4 лв. е, на фона на останалите бебешки неща, които предлагат и са пълни с боклуци, това си е без пари, но за сметка на това със супер действие.

# 492
И аз се опитвам да създам някакъв режим и часове на спане и хранене, но не винаги ми се получава 😢. Отделно да Ви питам Вие по колко време максимум оставяте мъниците да спят в шезлонга? Ние понякога спим и по 2 часа като разбира се, шезлонгът е нагласен в легнала позиция. Притеснява ме обаче факта, че не е твърд и равен като матрака и се страхувам бебка да не си изкриви нещо гръбначния стълб като откарва легнала  толкова дълго време в него....

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 21:45 от bubastet

# 493
Здравейте, ще се включа със съвет, който когато ми го каза моя позната й се изсмях, но  се оказа, че при нас действа Grinning 
На 24 дни сме и още от родилното го мъчеха страшни колики, спеше по 30-40 мин. след това по два три часа нон стоп ревеше. От няколко дни насам пускаме бял шум/специално сешоар има едно клипче в ютуб което е 4 часа/ Направо се родихме, като го чуе веднага се унася, даже три дни подред през нощта спи по 5-6 часа.

Също така за коликите по препоръка на нашия педиатър преди седмица спряхме всякакви капки и взехме семена от копър и му правя чай, не съм сигурна дали просто те намаляха или това нещо, което струва едно левче ни спаси, но е факт че не се гърчи постоянно, има кризи 2-3 пъти на ден за по 5 мин. най-много.

Надявам се да съм полезна и дано на поне една от вас помогне Heart

Да добавя, че сме само на АМ, ако има някакво значение за написаното Grinning

# 494
И аз се опитвам да създам някакъв режим и часове на спане и хранене, но не винаги ми се получава 😢. Отделно да Ви питам Вие по колко време максимум оставяте мъниците да спят в шезлонга? Ние понякога спим и по 2 часа като разбира се, шезлонгът е нагласен в легнала позиция. Притеснява ме обаче факта, че не е твърд и равен като матрака и се страхувам да не си изкриви нещо гръбначния стълб като откарва легнала  толкова дълго време в него....

Ние пък нямаме шезлонг, но имаме гнездо…. От самото начало вместо да я слагам да спи в стаята с мъжа ми и мен в кошарата, аз реших, че ще спя с нея в хола на дивана, който е ъглов. Та, от едната страна тя в гнездото, от другата - аз. И аз имам същите опасения с това прословуто гнездо. Равно е, но е много меко и потъва в него… Май не трябва да прекаляваме с тези изгъзици. 😒😒

Общи условия

Активация на акаунт