Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 651
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Мами на момченца, да обсъдим темата за забелването. Вчера педиатъра ми показа как да действаме. Аз почти нищо не разбрах. Обаче слушам и обратното мнение против забелването. Правите ли го вече, затруднявате ли се и какво мислите по въпроса? Някоя мама с повече опит, би ли споделила как най- лесно го прави?

# 406
Аз не пипам там. 😅 Спомням си лекции на сп. КЕНГУРУ във фейсбук и как обясняваха, че не се забелва и по някое време дребосъка си проявява интерес и сам си пипа. Също така,че вътре не се задържа никаква мръсотия и тнт защото излиза с урината. Тоест не е като при мъжете със смегма дето се трупа (май така беше името). Даже обясняваха как и при първия път на момчето може чак тогава да се забели чак. Не било проблем. Та едно, че ме е страх че ще объркам нещо. Друго,че ме е страх да не стане нещо. Макар че от много четене за и против, и в двата случая пак може да стане нещо, но за мен ако пипам е повече риска. Дето се вика не може да счупиш ваза ако не я пипаш. 😅

Мами на момченца, да обсъдим темата за забелването. Вчера педиатъра ми показа как да действаме. Аз почти нищо не разбрах. Обаче слушам и обратното мнение против забелването. Правите ли го вече, затруднявате ли се и какво мислите по въпроса? Някоя мама с повече опит, би ли споделила как най- лесно го прави?

# 407
Аз също не забелвам. Прочетох много западна литература по темата. Мненията са единодушни - не забелваме, защото това предизвиква болка и кървене. Ципата там се отпуска сама след 6-7 месец. Бебето като започне да проявява интерес ще си го забели. Също съм чела, че може и по-голям като стане, не е нужно като бебе да станат работите.
Доста български педиатри въпреки това препоръчват уролог на 1г и той да даде съвет.
Аз дърпам леко кожата надолу и поливам с вода по време на баня. Също сутрин с физиологичен р-р капвам по няколко капки и разтърквам нагоре-надолу.

Днес бяхме на УНГ и даде интересен съвет за носа. Питах я за грухтенето и за почистване.
Каза, че бебешката лигавица е суха и за това грухти. Да сипвам по няколко капки физиологичен р-р преди хранене и това е абсолютно достатъчно за добра носна хигиена. Както с клечка, ако има нещо отвън. Никакво смукане/издърпване навън. Това се правило само като е болен и има гъст секрет.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 16:13 от Michelle009

# 408
  • Wonderland
И аз съм твърдо против забелването и нямам намерение да го правим.

Възможно ли е да ми дойде преди 40 ден?! Навсякъде чувам, че преди 40 ден всичко са лохии, но аз още при изписването имах съвсем малко и последните 10-14 дни само няколко капки зацапване. От оня ден, обаче, ми тръгна обилна бистра кръв (извинявам се за детайлите) и силно се съмнявам, че са лохии. Винаги съм имала болезнен цикъл, сега нищо не усещам… много съм объркана 🤔

# 409
против
 забелването прочетете това https://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/17/phimosa/

В една от лекциите, които присъствах,  неонатоложка даде тоя съвет за физиологичния разтвор и каза да капим смело в носа на бебето за почистване и никакви смукания с уреди

Рапунцел, след раждането много мои приятелки казват, че цикъла им става съвсем безболезнен.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 17:00 от Мinerva О.

# 410
  • Варна
Обсъдихме го с педиатъра. Тя ми каза, че има в момента две течения - за и против забелването. Каза че от практиката ѝ според нея няма полза от това да се остави, но има полза от това да се забели, постепенно разбира се. Каза в някакъв момент водим ги на плаж, на пясъчник, влиза там мръсотия и става зле. На големия баща му забелва леко при баня, не сме имали проблеми. Сега пак на него оставям. Имам ѝ доверие на тая жена, не е някоя бабушкера със знания от учебника от 70та, така че мисля да си действам пак както си знам.

# 411
А на някоя мама все още да ѝ вървят лохиите? Аз все още ги имам, а родих на 2 юли. Вече са доста по-малко, но взех да се филмирам, че нещо ми има и не е нормално това?! Родих секцио, не знам има ли значение. Confused

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 22:25 от malinakupina

# 412
При мен има още мноооого мъничко.
Иначе може да не са те изчистили много много и затова да вървят повече. А и си е до организъм. Кога си на преглед при АГ?

# 413
Нямам определена дата. АГ-то при което се следях нищо не ми каза, предполагам поради факта че реших да не ѝ плащам да ме изражда. Мисля когато ми свършат да отида, но и се чудя дали има някакъв срок който вече се счита за ненормално течение и трябва да отидеш на лекар?! Confused

# 414
Според мен просто трябва да изчакаш да се изчистиш и при теб продължава по-дълго. Не е като да кървиш и да се чудиш дали не е кръвоизлив някакъв.

# 415
При нас повиването много помага, направо не мога да повярвам. Буквално от 3-4 вечери я повиваме - по скоро баща и я повива перфектно.
Не я повива при самото заспиване, защото първите няколко часа съня и е много спокоен. А когато почне да се мята към 3-4 часа. Така отпадна и нощното ядене (след 10 дни става на 3 месеца)

# 416
Аз имам много плетени жилетки и елечета и обличам тях в комбинация с боди с къс или дълъг ръкав. И също сменям одеялцето в количката според очакваните температури за деня - вълнено, памучно, муселинова пелена. За всеки случай държа и шапчица в количката, ако духа.
Размер 56/62 мисля, че няма. Има 50/56 и 62/68.

Под размер "56/62" визирам това ,че бебето носи и двата размера, зависи на коя марка са дрешките. Ще продължа търсенето на жилетчици онлайн.

# 417
# 418
Вече почвам да откачам...
Цял ден спим, цяла нощ будни. Сутринта имам кърма и е доволен и суче, обаче само сутринта. Вчера ми се бяха препълнили гърдите, изцедих и добре че го направих. Цял ден меки и грам капка кърма нямаше. Какво ли не правих, накрая тази сутрин едва изцедих 80мл от двете общо и му дадох и той гладен още. Направих АМ, дохраних... изкъпах го, че се беше омазал и айде пак гладен. Обаче суче суче, недоволен. Айде пак изцедих едвам за 1 хранене.

Предлагам от гърда на всяко мрън, нищо различно от с първото дете не правя. Даже мислех, че щом до март към кърмила и е имало сега няма да имам проблеми. И така 3 дена има, 2 дена няма никой. И с помпата стимулирам и малкото и то и пак нищо.

Пак почнах да пропадам в черната дупка на 'нищо не мога да направя като хората, дори детето не мога да накърмя'. И чайове пия (които с каката дадоха голям ефект) и пак минимално...

# 419
Минти, защо не направиш една консултация по кърмене? Има възможност дори да е онлайн.
Аз съм много доволна. Мислих, че бебето ми не суче ефективно и за това нон стоп иска да яде, но се оказа, че преяжда, боли го корема и за това търси да се успокоява сучейки. От тогава нямаме проблеми с храненето. Както висеше по 6-7 часа дневно на гърда (засичам ги), така вече сме на 3. Много повече време за игра и за мама Simple Smile
Бебето дърпа повече от помпата, имай го предвид.

Общи условия

Активация на акаунт