Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 657
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Активна гимнастика на Fisher price ми подариха. Трансформира се в тунел или килимче за игра за по-голямо детенце. 
За обличането за сън гледам тази графика.

Толкова много дрешки имам подарени, че нямам идея какво имам. Обаче вече знам какво ми е удобно като закопчаване и кои марки да избягвам (българските) та поне пазаруването ще е лесно като ми потрябва нещо.

# 391
За есенните дрешки и аз се чудя. Сутрините като е хладно навън, как ги обличате? Аз разглеждах по сайтовете дали има някакви якенца или жилетчици за момченца 56/62 размер, но не успявам да намеря.

# 392
Аз имам много плетени жилетки и елечета и обличам тях в комбинация с боди с къс или дълъг ръкав. И също сменям одеялцето в количката според очакваните температури за деня - вълнено, памучно, муселинова пелена. За всеки случай държа и шапчица в количката, ако духа.
Размер 56/62 мисля, че няма. Има 50/56 и 62/68.

# 393
И тъй, моя малък герой го почнаха коликите. Реве и пръцка,  напръцка се и е спокоен. ММ ходи до аптеката, взехме на Боарон Камилия Колик Бейби да пробваме. Обаче се чудя, онзи ден ядох бобени макарони (безглутенови, че с глутена съм скарана) и на следващия ден се почна туй. Леко в началото, снощи от 3 до сутринта беше шоу...  Дали от тези макарони може да са станали и да е инцидентно, а не колики?

И някоя от Вас ползвала ли е тези на Боарон за коликите?  До 6 дозички за 24ч може да се дават, като цяло съм доволна от Боарон, обаче не знам сега какво ще положението.

И да си помрънкам... Предавам аз 2 болнични на работодател - за преносването и от болницата. Те входират само втория и сега несъответствие имало защото има дупка между 45 дневния и 42 дневния от болницата... и не знам не са го входирали просто или са го затрили. Днес гледам, изпратено съобщение за несъответствие и като натиснах ми излезе част от съобщението -дали е първичен или продължение. Тоест без този за преносване на НОИ (нищо че им е подаден от моя АГ за преносването) им седи сбъркан този от болницата. Та стреееееес. 🫣 На НОИ писах, после ще звъня в счетоводството да ги ръчкам.  Аз даже не очаквах този месец да ги подадат, мислех другия ще стане чак. Та сега и туй го мисля защото и кръщене имаме и погача и кво ли не и разчитах да ми ги преведат преди датите,обаче уви... Стрес ми преведоха.

И още нещо - прегледа 20 дни след раждане, като се пада събота кога да го заведа? Деня преди, тоест ден 19 или вече понеделник-вторник ( ден 22-23) като са минали 20 дни.

# 394
Аз имам доста подарени дрехи и още не съм разглеждала какво имам като размер 68 и нагоре за есента. Предполагам, че докато захладнее ще сме минали на нещо такова. До сега все му купувах по 2-3 бодита от магазина, защото лесно се изкушавам. Мисля и за есенните така да процедирам - да купя на място като им дойде момента.
Иначе дори сутрините дето е 22 градуса аз си го обличам с късо боди, само отгоре слагам двупластова памучна пелена ии като изпече по-силно я заменям с чаршафчето. В коша е доста по-топло, отколкото извън него. Особено ако се е показало слънце.

Минти, нямаш ли ПИК? Аз с него проверявам кое как ми е заведено в НОИ. Може да се издаде и онлайн вече.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 10:57 от Michelle009

# 395
Минти, според книгата на Хедра няма зависимост между твоята храна и коликите. Евентуално само краве млякото ложе в редки случаи да се отрази.

# 396
Здравейте, момичета. Някоя от вас коментирала ли е със своя АГ кога можем да посещаваме басейни? Аз не обичам много басейните, но искам да заведа баткото и се чудех мога ли да влизам с него Joy Бебето се роди на 3ти юли /секцио/. Моят АГ е в отпуск и не ми се иска да го притеснявам за такова нещо.

# 397
Лети, аз съм със секцио и ми е строго забранено за монента.

# 398
И аз си мисля,че не би трябвало. Все пак минава обработка и само витамини и минерали от храната отиват в кърмата. Пък и люто ядох като се прибрахме от родилното и то ЛЮТО ЛЮТО и нямаше реакция обаче и аз вече се чудя. На едно място едно чета, на друго съвсем различно...

Минти, според книгата на Хедра няма зависимост между твоята храна и коликите. Евентуално само краве млякото ложе в редки случаи да се отрази.

# 399
Здравейте , ако може и аз ако може да  се включа тук ,защото майските и юнските теми не са толкова активни.

Да ви кажа за себе си . Родих на 26.05 , здраво момиченце Авигея, но веднага след като ми я дадоха след 3 часа след раждането тя не пожела да суче а консултант в болницата нямаше (тъкмо си беше тръгнала) и оттам започнаха моите мъки.. свекито постоянно ме питаше ,дали кърмия и други хора също и това много ме напрягаше а и аз не бях на 100 % сигурна ,дали искам да кърмя ,защото това ,че бебето не искаше да суче ме срина психически, да но въпреки това кърмата ми не спря и започнах да се цедя интензивно и да й давам кърма от шише,тя започна да яде и дохранвах с АМ , нооо моя истински  тормоз започна ,когато започнаха коликите , някъде на 20ят ден след раждането и от тогава й е трудно да се храни , защото я боли коремчето и не пие повече от 100 мл ,рядко 130мл а е почти на 3 месеца и тези колики все още не свършват... давам колийф и панда и сега са една идея по-леки , но все още има трудности при хранене..

Извинете ме за дългият пост , но имах нужда да споделя .. дали някоя мама се сблъсква със същият проблем?

# 400
Гледай на денонощие колко изяжда. Не на едно ядене.
Брой храненията по 130мл може да се окаже че е колкото твоето дете яде, но на повече храненията по 100мл

Все още не е късно да се свържеш с консултант по кърмене. Много от тях работят и онлайн, ако не е възможно да отидеш в офиса им. За мен това бяха най добре похарчените пари след раждането.

# 401
Аз ще ти кажа да не се поддаваш на натиск! Правиш най-доброто за теб и избираш какво е то! Коликите ще минат. Трудно е. Дъщеря ми беше много тежко дете, тя на 4м изобщо спря да яде. Минимумът е 400-500мл мляко на ден. Не е важно колко на едно ядене, дори по-честото ядене предполага, че коликите ще са по-поносимо. Не че е гаранция това. Аз две деца и двете с бахти коликите.. ама това е. Та, ако яде 500мл ня ден, пишка, ака и расте.. чакаш да минат. А вие сте на ръба, скоро ще минат, после друго, но постепенно:)

# 402
И аз нямам търпение да минат коликите. Давам Еспумизан и Абоколиген, топля коремчето при нужда и чакам да отминат. Скоро ще е първата консултация с педиатър и искам да видя колко е качила.

# 403
Пфу да се оплача. Дойде ми. Въпреки промишленото количество кърма. Явно няма да съм от късметлийките без цикъл Sad малкият става след седмица на 2м.

# 404
  • София
Пфу да се оплача. Дойде ми. Въпреки промишленото количество кърма. Явно няма да съм от късметлийките без цикъл Sad малкият става след седмица на 2м.
Мале това пък го бях забралива че съществува... Как ме подсети 😂
Дрехи одеве изрових от дадените и всъщност извадих само тия които са си наши от каката, които също повечето бяха подарени . Ще купувам в движение. Много леко я обличам нашата белачка, постоянно ми се карат разни баби, приятелки, но някак си не си представям аз да съм по къси гащи и потник, а тя да е с дълъг ръкав, абсурд, каката винаги съм я обличала като мен и да чукам на дърво не съм успявала да я простудя, а е раждана февруари .

Общи условия

Активация на акаунт