Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 751
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Първо пробвах премиум кеър 1ца, после хармони 1ца, след това пуфис, взех и 2ка, е не става. Всичко пропуска. Не му намествам пишката. Тая нощ беше кошмар, всичко подмокри...

# 226
Да не би да не ги стягаш хубаво?
Понякога и на моята гърбът й е мокър, защото майка й е с две леви ръце...

# 227
Момичета, кога къпете бебешоците? Аз няколко дена отлагах от изписването защото се белеше жестоко и водата нали още повече дехидратира кожата. Само го мазахме с бебешко масло на wooden spoon (знам, че лятото не трябва обаче ние седим вкъщи в момента и не ходим никъде). И мислех снощи като каката заспи, че иначе ще е шоу голямо. Обаче уви, не. Малкото заспа. Мислех сега, излязоха татко и кака вънка малко. Е малкото реши че ще суче и ще спи. Опитах се да го разбудя и  стана истерия, сега пак заспа и буквално не смея да мръдна.

# 228
Аз къпя преди вечерното хранене 7-9 диапазон, ако каката е будна - помага, ако й е време да спи - ляга с баща си. Или ляга с мен, таткото къпе. Беленето в нормално, моят също се обели целия. Мажа с Ксеракалм, не е тежко и хидратира супер. Къпя само с вода най-често. Иначе къпя с Прималба, която е с овес и успокоява и помага да се хидратира кожата.

Лилиум и аз като Лютиче си мислех да не би да не ги стягаш добре.. отпред, отзад или отдолу протичат? На крачетата можеш да провериш дали са навън къдрелките, ако не са хубаво сложени може от там да протече. По Тв рекламират някакви с джоб отзад памперси, които не протичат.. ама кои бяха. Също можеш да видиш Хъгис, аз много ги харесвам, но дъщеря ми се подсече от тях и ме беше яд много.

Аз да се оплача, да искам да спра кърмата.. то не ще да пресече, вярно не е минало много време и аз цедя с намаляване.. ама все цедя 700мл, независимо колко намалям…

При над нощес беше много тежка, ама поне кучето сефте не се продриска(тука два дни я тъпча само с ориз). А ние бяхме сами, че таткото отиде да прибере каката от гости на баба и дядо.

# 229
  • Варна
Либеро ще взема аз, но все не успявам да се добера до бебе борса. Ох снощи имахме едно избухване дето е трудно за описване, ама бодито така беше омсзано, че не 20мин го чистих за да мога да му го съблека през главата, аз също се преобличах,че беше върху мен по време на залпа.
Относно къпането не се затормозявам да го мисля толкоз, на него и без друго във ваната не му хареса много, а и колко да е мръсно едно бебе. Мия си го на мивката, там поне кротува и го правим когато дойде. Той всеки ден е с нов режим..

# 230
Събуди се и аз пльок веднага в банята 😅🥴 Оправих се що годе, леко се намокри пъпчето обаче.  Минах със спирт и някакъв спрей ни изписаха като тръгвахме от родилното, за по-бързо изсъхване и май скоро ще пада. Ще чакам да падне пъпа вече и тогава пак. То наистина колко се цапа бебе 😅 Обаче по цял ден в ръцете ми го потя и гърдите текат и той в кърма, и за туй ...  

Аз мажа с на wooden spoon бебешкото с колоиден овес.  Всичко боядисва в жълто ама поне действа. Добре ни е кожата за сега, още се бели, но много по-малко. Изцяло му е на WS козметиката.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 10:37 от MintyMohito

# 231
Ние къпем от дъжд на вятър. Гледам към 19-19:30 да е, но понякога заспива преди това или озверява от глад и пропускаме деня. Не е драма.
Сега ще ме захапе някоя сигурно, обаче аз беленето бързо го приключих като мажех със свинска мас засегнатите участъци. За няколко дни се изчисти и сега вече с нищо не мажа. Евентуално само мааалко крем здраве, ако видя, че дупето е започнало да се зачервява.
Телцето също го мия само с вода. Единствено на косичката слагам шампоан, че от цялото галене и гушкане се цапа повече.

# 232
Момичета, будите ли си бебчета за хранене и как? Нашия така спи, че не може да се събуди и пропуска хранения, после не си наваксва.

# 233
  • Варна
Случвало ми се е. Сменям памперс за да го събудя

# 234
Какви добавки пиете тези от вас, които кърмят?
Аз не че имам много кърма - цедя се и давам каквото събера поне две - три хранения да са кърма и да знам, че е приела достатъчно количество. Само, че вечер особено се чувствам като прегазена - болят ме всички кости и мускули. Крампите попреминаха, че си почнах пак магнезия, но се чудя какво още да пия. При мен е проблем, че в повечето комбинации има йод, а съм с хипофункция и на Л-тироксин и трябва да избягвам приема на йод - докато бях бременна пих отделни витамини, с които да си набавям основното, но сега не знам освен калций какво друго ми е нужно.

# 235
Все още нищо не пия, но обмислям след седмица да почна. Не комбинирани, а каквото знам, че 100% ми е нужно. Желязо, селен, магнезий, хром (заради гестационния,който имах за превенция леко сега до обременяването 6с след раждането), омега мазнини (рибено масло), калций, ВИТАМИН Д и така. Общо взето по шепа хапчета ми се очертават. И аз съм с хипофункция на щитовидната и масово има сминдух в комбинираните витамини, пък знам че не трябва.

# 236
  • Варна
Аз си продължавам с витамините от бременността, просто малко по - рядко ги пия. Болки в стави имах с големия син като кърмех и се оказа тежък дефицит на вит Д. Тогава нищо не пиех но този път няма да я правя тая грешка

# 237
Аз пия желязо, калции, магнезии, вит. Д и фолиева.

# 238
  • София
Нищо не пия, обаче се чувствам прекрасно в сравнение с първото кърмене. Единственото е чайчето на дм за кърмачки, но по 1-2 на ден. Не смея да се похваля, но това бебе и 3-4 пъти на нощ да се събужда си заспива веднага , каката бая я приспивах, пък акаше доста, та се наспивам доволно.
Няколко вечери нещо ми се струваше че не се наяжда вечер бебето, та вчера й направих една доза адаптирано и това дете заспа в 12 и аз я събудих в 6 сутринта, днес спа съвсем прилично по време на партито , ПУ Пу да не я хваля

# 239
  • Варна
Е то ако не кърмиш вероятно може да минеш без витамини. Ама мойте юнаци са вечно на млечния бар и бързат да качват.

Общи условия

Активация на акаунт