Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 623
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • Wonderland
Момичета, опитвате ли вече да изградите някакъв режим на бебоците?
Колко продължава един дневен сън при вас? И с какво запълвате времето на бодърстване?
При нас заради коликите до миналата седмица режимът беше сън - хранене - успиване - сън, като едно бодърстване му продължава средно 1.5-2 часа, което за едномесечно бебе ми се вижда много, но не знам как да го регулираме. Будите ли бебетата като спят повече през деня ако НЕ Е време за ядене? Аз будя само за храна...

# 511
Ако спи повече от 2ч на 1 път си правя мини купон на балкона. През деня съня е мит. Откарва по 3-4ч буден и се уморява, а по никакъв начин не мога да го накарам да заспи. Вече 3ти ден сме така и не е от коликите. Личната каза започвал да различава ден и нощ. То хубаво ама аз съм умряла и ръцете ми не държат. Та ако заспи и спи повече от 2ч никакво будене. Направо лягам и аз. 😅🥱  Направо с нетърпение чакам да отпадне някое нощно хранене, че сме 22ч - 12ч - 2ч - 4ч - 6ч като все се мъча от 2ч храненето или това в 12ч да го прескочим.

Днес го записахме при педиатър. Голямо шоу с двете деца докато изляза, чак ми се дорева 😅😵‍💫 Едното реве, другото бяга и го гоня да го облека...  Както и да е, с 727ш69263762 зора стигнахме и минахме. За 23-24 дни (не мога да броя в момента ама там някъде сме 😅) сме станали с 5см по-големи и 1.4кг отгоре от изписването. Бях го претоплила в раницата (знам, че не е ок в хибридна раница преди 1м навършен обаче ако с раницата и боди беше претоплен с 3 слоя още по-зле). Каката откача от сутринта- ядосва се на играчките си и само мрънка и накрая ще се изнервя и айде всичко в килера. Малкото заспа след 3ч будуване в раницата, мене всичко ме боли вкл. места, които ги нямам....

# 512
И при нас будуването става по-дълго. Най-много кротува в люлката. Докато е там си върша някаква работа или ям. После активна гимнастика, слагам я по коремче, разнасям я на рамо дс гледа и да върти главата наляво надясно. После пък в столчето я слагам да си подрънка с играчките и по някое време започва да се прозява, което значи или аз лягам на леглото с книга и я подрусвам върху мен (тъкмо да стегна дупето Joy ) или препускам като кон из апартамента и друсам яко Joy
Като се събуди започваме отначало.

# 513
Ние сме само на ръце. Като го оставя е кротък 15 мин макс. И туй тичане до ЛЛ днес ми дойде нанагорно. Направо ще колабирам.  Успях да ям, малкото стана и сега каката почна да яде и  май чак като заспи малкото ще дояжда.

# 514
Аз съм на другия полюс. Това дете много спи. Та чак ми е притеснено. Иска само на ръце, не мога да го оставя за повече от 5 минути.
Будя го за да го храня, ако са минали 4 часа.
Ей това са нормите за будуване и сън. Тъй като гледам ние сме на минимума, а вие отивате към максимума.

# 515
Аз моя не го виждам да прави 14-17ч. И вече сме ново 20 - спи само отгоре ми. Е да ама ... къщата не ми пречи в хаус вече, ама каката все в другата стая иска да седи. Иначе не и пречи да си играе сама, на мен ми пречи защото се чувствам сякаш я игнорирам.

Аз съм на другия полюс. Това дете много спи. Та чак ми е притеснено. Иска само на ръце, не мога да го оставя за повече от 5 минути.
Будя го за да го храня, ако са минали 4 часа.
Ей това са нормите за будуване и сън. Тъй като гледам ние сме на минимума, а вие отивате към максимума.

# 516
Имах на предвид колко време седи буден.

# 517
  • Варна
Мойто и то точно 15мин е готин като е буден и после почва да мрънка. ММ тъкмо занесе акото да видим за бактерия (педиатърът пусна направление да провери дали от това не е крив). Мен бая ме съмнява, ама да видим. Смятай щом тя, дето го е виждала три пъти, започна да дири проблем дали му няма нещо. Снощи също беше кошмар. Уж спи, ама през 30 секунди се сгърчва и мрънка, сякаш контракции има. Като се наяде, 30-40 мин до час така и чак после вече може да се каже, че спим. Т. Е с две думи не спахме. Явно все пак коликите го спукват все още.

# 518
Здравейте момичета, моите бебоци се родиха на 10ти юли. Две близначета момиче и момче. Хранят се с ам и изцедена кърма. Успявам да изкарам за максимум 2 хранения на двете на ден кърма, останалото е ам.
Въпроса ми е по колко е нормално да ядат има ли някаква таблица.
Момчето ми яде на 3 часа, като давам 120мл. И почти винаги ги изяжда, понякога дори имам чувтво, че не му сгига. Притеснявам се да не му идва в повече и да не преразтегне коремчето, ако е мн лакомо.
Ще ме ориентирате ли колко хапват вашите,които са на ам?

# 519
Консултанта по кърмене каза теглото в кг по 150 и получаваш дозата АМ/кърма за денонощие. Делиш на брой храненията и имаш порцията.
Примерно 4.3кг по 150 = 645мл / 8 = 80.6мл на хранене

От опит да кажа, че прехранвах с АМ и като минах на кърма само имах вече друго бебе. Повече време будно и често нервно.

# 520
Ние сме в период на по-дълго спане през деня и през нощта. Това спане през деня го отдавам сега на факта, че сме малко хремави и кашляме, без температура, слава Богу.
Събужда се на около 2,5-3,5 часа. Случва се да има и по-дълги периоди обаче. Ако не се събуди, аз я будя. Старая се да има минимум 5 хранения в денонощието с по 130 мл. АМ на хранене. Постепенно ще увелича количеството, докато стигна 150 мл. на хранене препоръчително за 5-килограмова госпожица на АМ 😊.
А това ще е вече следващата седмица. 🤗
Принципно спи дълбоко през нощта, но трудно заспива, приспиваме се около 1,30 часа. Имаме едно традиционно самостоятелно събуждане сутрин в резултат на серия пръцкания.
През деня също трудно заспива като в началото "заспиването" е тип лека дрямка, после изпада в дълбок сън.
Не знам дали подходът ми е правилен и определено не е по книга, но в началото я будех на 3 часа, обаче си дадох сметка, че сънят ѝ е важен и щом наддава добре ще я оставям да спи.
Като будува е главно в шезлонга или аз я слагам по корем за гимнастика. Интерес към играчки все още не проявява, само следи с поглед и се ослушва за шумове. Гука, радва се, усмихва се на нас двамата с татко ѝ. Мяукането на котанка не го отразява засега. Не сме купили още активна гимнастика, смятам като навърши 3 месеца тогава.
За протокола - на 2 м. и 8 дни сме. 😊

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 19:14 от bubastet

# 521
Момичета, опитвате ли вече да изградите някакъв режим на бебоците?
Колко продължава един дневен сън при вас? И с какво запълвате времето на бодърстване?
При нас заради коликите до миналата седмица режимът беше сън - хранене - успиване - сън, като едно бодърстване му продължава средно 1.5-2 часа, което за едномесечно бебе ми се вижда много, но не знам как да го регулираме. Будите ли бебетата като спят повече през деня ако НЕ Е време за ядене? Аз будя само за храна...

При нас е по-скоро ритъм сън-ядене-игра-сън. През деня спи по много малко, 20-30мин, ако е в слинг/раница и два часа откарва. Докато е буден винаги си говорим, аз говоря - той ми гука. Пускам музика и му пея. Слагам го по корем колкото издържи и после му показвам играчки и карти. Също веднъж дневно в активната гимнастика. От днес започваме масажи и пасивна гимнастика. Бодърства между час и час и половина, зависи дали е спал докато суче. Като видя, че му се доспива - мием дупето, дърпаме завесите, пускаме бял шум, гушкам го 3-4мин и после в чувалчето. Заспива много бързо (само за първия нощен сън е мъка).

# 522
При нас само за първия нощен сън е много лесно заспиването. През деня заспива, но иска да е гушната, докато спи.

# 523
И моето бебе спи само върху мен през деня, добре ,че имам ергономична раница и успявам ,да свърша нещо

# 524
Консултанта по кърмене каза теглото в кг по 150 и получаваш дозата АМ/кърма за денонощие. Делиш на брой храненията и имаш порцията.
Примерно 4.3кг по 150 = 645мл / 8 = 80.6мл на хранене

От опит да кажа, че прехранвах с АМ и като минах на кърма само имах вече друго бебе. Повече време будно и често нервно.

То така излиза, че трябва да яде по 85мл. на хранене. Нашия изяда по 130 мл. Да се притеснявям ли според вас. И да опитвам ли да давам по малко, макарче не виждам как ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт