Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 623
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Моето (на кърма, обаче понякога яде цедена) е на 24 дни и по тази формула трябва към 60мл на хранене. Обаче ако му дадем 60 в шишето и после е още гладен. Изпива по 120мл. Обаче още от родилното си беше лакомия (като кака си - сама си държеше шишето на 2 дни като беше). Те му носят 20мл адаптирано мляко,  той се дере за още... 😅

# 526
И нашата изяжда по 130 мл. АМ на хранене. Храни се поне по 5 пъти на ден. И аз не виждам как ще давам по-малко.
Случвало ми се е да издърпам за кратко шишето на горе-долу половината от изпитото, за да я наместя малко, тя мисли, че ѝ спирам храненето и надава един лъвски рев.

Консултанта по кърмене каза теглото в кг по 150 и получаваш дозата АМ/кърма за денонощие. Делиш на брой храненията и имаш порцията.
Примерно 4.3кг по 150 = 645мл / 8 = 80.6мл на хранене

От опит да кажа, че прехранвах с АМ и като минах на кърма само имах вече друго бебе. Повече време будно и често нервно.

То така излиза, че трябва да яде по 85мл. на хранене. Нашия изяда по 130 мл. Да се притеснявям ли според вас. И да опитвам ли да давам по малко, макарче не виждам как ще стане.

# 527
Мами, при някой започнали ли са коликите рано-рано? При нас са от 5-ия ден, родена е на 16.07. Единственото, което горе долу помага е носенето на ръце и обикалянето из апартамента. Но нещо почвам да превъртам - тя е натежала, истериите продължават, спи на ръце, а в момента, в който я пусна в гнездото/кошарата/количката, спи не повече от 10 минути, след което се събужда със същите истерии. Не мога да повярвам, че винаги е от коликите и я държа по кой знае колко различен начин, а силно ме съмнява да е започнала да свиква само на ръце….. Таткото работи на смени и се занимава с нея, а когато е на работа съм аз с нея, постоянно на ръце. Multitasking-ът е на ниво - пускам пералня, миялна, вадя чиниите, мия нейните шишета, стерилизирам ги, вадя ги и въобще всичко в ежедневието, което всички вие правите. Но с нея на ръце по цял ден изнемогвам..Нощем спим в поза, труднопостижима дори в йогата - пак на ръце. Има ли решение този казус и ако да, някой знае ли как?

# 528
Момичета, опитвате ли вече да изградите някакъв режим на бебоците?
Колко продължава един дневен сън при вас? И с какво запълвате времето на бодърстване?
При нас заради коликите до миналата седмица режимът беше сън - хранене - успиване - сън, като едно бодърстване му продължава средно 1.5-2 часа, което за едномесечно бебе ми се вижда много, но не знам как да го регулираме. Будите ли бебетата като спят повече през деня ако НЕ Е време за ядене? Аз будя само за храна...

От както сме се върнали от болницата се опитвам за режим един ден се получава тъкмо да се зарадвам на следващия ден почваме с половин час по рано и реване докато дадем млякото.

Не съм сигурна дали сме на правилна доза в момента дозата ни е 100мл. Утре ставаме на един месец.
Храненията ни са през 3 ч. Както си беше в болницата. Само че понякога изяжда по 70/80 мл и после огладнява по рано.

Вие какво ползвате за колики ние започнахме с Био Амика бяха изписали от селена но ги спрях защото не му действаха.
С Колинокс и Инфакол пробвах помагат но от Колинокса неможеше да се изхожда.
И сега сме на Инфакол и Абоколикен.
И поръчах Gripe Water дневни и нощни капки някой от вас знае ли мнение за тях. Или ако сте с второ дете някой ползвал ли ги е ?
Пробвах да махна н. Хранене в 3ч но той се събужда в 2:50 😁
И тези които сте с АМ давате ли вода? Аз му давам около 30мл на ден.

# 529
Колко продължава един дневен сън при вас? И с какво запълвате времето на бодърстване?
При нас заради коликите до миналата седмица режимът беше сън - хранене - успиване - сън, като едно бодърстване му продължава средно 1.5-2 часа, което за едномесечно бебе ми се вижда много, но не знам как да го регулираме. Будите ли бебетата като спят повече през деня ако НЕ Е време за ядене? Аз будя само за храна...

От както сме се върнали от болницата се опитвам за режим един ден се получава тъкмо да се зарадвам на следващия ден почваме с половин час по рано и реване докато дадем млякото.

Не съм сигурна дали сме на правилна доза в момента дозата ни е 100мл. Утре ставаме на един месец.
Храненията ни са през 3 ч. Както си беше в болницата. Само че понякога изяжда по 70/80 мл и после огладнява по рано.

Вие какво ползвате за колики ние започнахме с Био Амика бяха изписали от селена но ги спрях защото не му действаха.
И поръчах Gripe Water дневни и нощни капки някой от вас знае ли мнение за тях. Или ако сте с второ дете някой ползвал ли ги е ?

Ние пробвахме всичко….. Без Инфакол. Най-накрая се спряхме на Еспумизан Комфорт, който е най-силния възможен за деца. Той е с осн. съставка симетикон (както повечето капки), който разбива газовете. Другото ни е Колийф. Те пък са с лактаза, която помага за обработката на лактозата и улеснява храносмилането. Уж има ефект от Колийф, пръцка повече и се оригва, ака по-редовно, но пак не е нещо кой знае какво. Май всичко е за наше успокоение… А Gripe Water взехме и дневния, и нощния сиропи. От дневния никакъв резултат, а от нощния имаше ефект точно 1 седмица. После пак нищо. Дори повече милилитри от написаните да даваш, все едно пие сироп от бъз - сладко, лепкаво и кара на вода… Дотам.

# 530

Ние пробвахме всичко….. Без Инфакол. Най-накрая се спряхме на Еспумизан Комфорт, който е най-силния възможен за деца. Той е с осн. съставка симетикон (както повечето капки), който разбива газовете. Другото ни е Колийф. Те пък са с лактаза, която помага за обработката на лактозата и улеснява храносмилането. Уж има ефект от Колийф, пръцка повече и се оригва, ака по-редовно, но пак не е нещо кой знае какво. Май всичко е за наше успокоение… А Gripe Water взехме и дневния, и нощния сиропи. От дневния никакъв резултат, а от нощния имаше ефект точно 1 седмица. После пак нищо. Дори повече милилитри от написаните да даваш, все едно пие сироп от бъз - сладко, лепкаво и кара на вода… Дотам.

Благодаря!
Ще пробвам Колийф тя и педиатърката беше изписала но точно тогава в аптеката нямаше, и тъй като имам други не ги търсих.
Сега от утре ще пробвам Gripe Water и 2 дена ако няма ефект ще си продължа с инфакол и Колийф.
За левакс съм чувала че доста помагат но още не съм минала на тях. Нашето бебче постоянно пръцка но на 2/3 дена се изхожда за което казват че е нормално.

Честно казано Мами, доста се успокоих като прочетох горе долу всички имаме еднакво ежедневие, с този рев който почваме да се съмняваме дали не е нещо друго освен колики.
И с тези хранения които не влизат в режим ама все пак децата немогат точно по книга да се развиват.

От днес поздравявам и правя евалла на всички майки които успяват да ходят на кафета и почивки с деца по на 20/30 дни.
Защото аз в момента не си представям да излезна с малкия и след 15/20 мин да почне зверския рев 🤣

# 531
За режима вече писах няколко поста преди това 🤗, не можем засега да изградим такъв... На 2м. и 9 дни сме.
Коликите - пробвахме Колийф, Биоамика, Абоколикен-всички на основата на лактаза. Спряхме се на Абоколикен. От тези на базата на симетикон сме на Еспумизан Л. В началото давах с всяко хранене, сега съм го намалила на 1 път или макс. 2 пъти. Давам и домашно сварено чайче от семена от копър.
Пробиотик-пробвахме Биогая и H-Biota. Спряхме се на H-Biota.

Благодаря!
Ще пробвам Колийф тя и педиатърката беше изписала но точно тогава в аптеката нямаше, и тъй като имам други не ги търсих.
Сега от утре ще пробвам Gripe Water и 2 дена ако няма ефект ще си продължа с инфакол и Колийф.
За левакс съм чувала че доста помагат но още не съм минала на тях. Нашето бебче постоянно пръцка но на 2/3 дена се изхожда за което казват че е нормално.

Честно казано Мами, доста се успокоих като прочетох горе долу всички имаме еднакво ежедневие, с този рев който почваме да се съмняваме дали не е нещо друго освен колики.
И с тези хранения които не влизат в режим ама все пак децата немогат точно по книга да се развиват.

От днес поздравявам и правя евалла на всички майки които успяват да ходят на кафета и почивки с деца по на 20/30 дни.
Защото аз в момента не си представям да излезна с малкия и след 15/20 мин да почне зверския рев 🤣

# 532
  • Wonderland
Ние даваме Абоколикен и 2/3 пъти дневно Лефакс с последните хранения. Пробвахме и без Лефакс - същото е.
На 40 дни е, като че ли в момента по-голям проблем са му газовете и съня, коликите не ги усещаме напоследък.

Аз му давам 110 мл, уж трябва общото количество мляко за деня да е 1/6 от теглото - при нас излиза толкова на хранене за 7 хранения дневно.

# 533
TheDreamCatcher, пробвала си да го повиваш?

Преди дрямката го повиваш, приспиваш на ръце и като заспи го слагаш в кошарата. При мен това работи.

И бял шум задължително пускам. Спирам го чак като се събуди!

Накрая имам пашкул с биберон в устата в кошарата за няколко часа.

# 534
Момичета, обмислям покупката на килимче за игра. Вие имате ли такова и ако да, какво е, от какъв материал, дебелина? В нас зимата е студено, под нас са мазетата, и се чудя дали ще изолира добре?! Имате ли наблюдения?

# 535
Момичета, обмислям покупката на килимче за игра. Вие имате ли такова и ако да, какво е, от какъв материал, дебелина? В нас зимата е студено, под нас са мазетата, и се чудя дали ще изолира добре?! Имате ли наблюдения?

Аз следя в инстаграм др.Ракаджиева , тя има бебе на 6м. В последния и пост препоръчваше килимчетата на ecoplay достс добре е обеснила точно защо ако искаш може да и прочетеш постта.

# 536
TheDreamCatcher, пробвала си да го повиваш?

Пробвах. Изпада в истерия и става вир вода, а в нас е яко жега, нямаме климатик още и сме само с вентилатор….

Преди дрямката го повиваш, приспиваш на ръце и като заспи го слагаш в кошарата. При мен това работи.

И бял шум задължително пускам. Спирам го чак като се събуди!

Накрая имам пашкул с биберон в устата в кошарата за няколко часа.

# 537
Температурите не са за повиване, да. Днес поне бива и я увих директно в чувалчето и сега спи. в това отношение с нетърпение чакам зимата.
Иначе го има това с истерията. Ако бебето е много разстроено, трябва малко коравосърдечност да минеш през писъците и рева. Силно шъткане и енергично и рязко люлеене помагат много. Лошото е, че ако се предадеш и го оставиш отново да си маха ръцете навсякъде, става още по-зле. Играхме го тоя филм. Никога повече!

Последните дни голямо мрънкане пада в количката. Сложа ли я и се започва с лек плач, плюе биберона. Абе неприятна работа за разходка. И накрая разбрах, че иска да се вози без сенник... Иска да гледа детето. Един господ знае какво вижда, ама отваря широко очите и върти главата на 180 градуса Grinning

# 538
От 3 дена аз съм с 39С температура, диария... Не се знае от къде, но явно е нещо вирусно защото и апетит нямам. Днес малкото (което си го кърмя без да спирам) акото течно ама тееееечно. Дали през кърмата не е прихванало и то? Температура няма, само това е.

Иначе вкъщи вече сменихме режима на реване - нощем гък не казва, суче без проблем от гърда,пръцка без реване... Съмне ли и се почва - рев, истерии, като пръцка реве.... Буквално като съмне и се почва. А като види каката - рев пак. Да не говорим как след 183627 часа приспиване като го оставя някъде и си върна ръцете как идва да го буди. И го буди. И после хич не и пука. Само да е буден.

# 539
Момичета отдавна не съм писала обаче беба не ми оставя свободно време . Днес е “друга бира “ много ме е притеснила ,държа да кажа ,че вече се чух с педи ,обаче пак съм гипс
На 45 дни е ,вчера ѝ дадоха първата доза за ротавируси , снощи заспа към 11 -12 (вечер имам много големи трудности с приспиването ) не се събуди до 5.30 (което е безумно за нея ,става си към 2-3 да хапне после пак към 6 )
Смених памперс и от там - 9.30 се събуждам защото тя не се е събуждала , пампер сух ,с 300 зора цокна малко на гърда и все заспива ,към 11  вече бях в паника и изцедих -хапна 60мл и пак спи ,12-12.30 вече я будехме около 10мин с намокрена кърпичка и 1000 зора изпи 80мл кърма . И О чудо продължава да спи 🤷🏼♀🤦🏻♂
Педи каза - ами ще я будиш ,едва ли е от ваксината и да е ще е за 24 ч .
Памперсите са малко мокри ,до днес са били вибаги  тежки ,на 3часа се будеше да яде ,шавливо и ревливо и все гладно бебе е ,на косъм съм да истерясам . Някой имал ли е такива ситуации !?

Общи условия

Активация на акаунт