Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 592
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета. Нощно време свети ли нещо в стаята при бебето? Ние от изписването спим на тъмно но една приятелка ме стресна , каза че на тъмно трябвало да спи за да не се стряска като се буди. И щом е свикнала вече да спи на тъмно да пускам ли от сега нощни лампи. После да не стане да я е страх от тъмното и да иска да спи на лампа.

# 586
А, да. И аз не се понасям. И явно от хормоните още по-силно мирише Cry Редовно влизам в банята за по 1 минута, колкото да отмия слоя пот.
ММ констатира, че не било хубаво бебето да се къпе всеки ден. Ми знам, особено нашето е със суха кожа и не е добре всеки ден, ама какво да направя като се гушкаме по цял ден в тия жеги и се потя върху него Sad

# 587
Здравейте момичета. Нощно време свети ли нещо в стаята при бебето? Ние от изписването спим на тъмно но една приятелка ме стресна , каза че на тъмно трябвало да спи за да не се стряска като се буди. И щом е свикнала вече да спи на тъмно да пускам ли от сега нощни лампи. После да не стане да я е страх от тъмното и да иска да спи на лампа.
Ние спим на нощна лампа, на която мяткам нещо отгоре, за да се затъмни още повече. Когато ставам през ноща, за да сменям памперс, тогава просто махам метнатото, за да мога да виждам по-добре, но без да святкам лампата. Така и за мен е добре и за бебка, защото в повечето случаи аз сменям, а тя си спинка.
Много са ми странни такива съвети. Звучат ми все едно бебето трябва да се храни на три часа, ако ревне по-рано няма да му даваш да яде или трябва да свикне да спи само, дори и да реве, оставяш го, а ако го носиш на ръце ще свикне, няма да го правиш.
За мен, това е безумно, нито ще си оставя детето гладно, нито пък няма да го гушна, защото видиш ли някой си така казал.
Всичко си зависи от детето и от родителите най-вече. Каквото прецените вие за правилно, това е правилното нещо!

# 588
Нас ни викнаха на ваксини на 2 месеца. Рота също дадохме. Комбинираната ваксина липсваше Sad и се надяваме да я сложим на 3 месеца. Педиатъра каза, че на национално ниво бил дефицита й.

Иначе при мен миризмата и потенето започнаха веднага с раждането. Обяснявам си го, че е с цел бебето да разпознава мама по-лесно.
Косопада ми е лек за сега, а косата ми все още е много лъскава и жива. Много искам да се запази така.

Ние спим на тъмно вечер. Пускам много приглушена светлина само за хранене и памперс.

Като чуя "ох, много ще съжаляваш като така го носиш на ръце (ерго раничка), лошо го учиш" и ми призлява. Винаги питам "да го оставя да плаче ли?" Отговора отсреща все е отрицателен Grinning ама акъл да има. Не се връзвайте и си отстоявайте вашите тертипи. Иначе рискуваме като оставим бебето на баба (примерно), тя да си прави нейните, не одобрени от нас неща.

# 589
  • София
Това с носенето много ме дразни и мен, в същото време обаче както я видят веднага искат да я гушкат. Майката знае най-добре и никой друг, аз специално и с каката и с това ще процедирам така - оставям я чак когато има изграден режим и всички са запознати. Свекето е послушна за разлика от майка ми и свекър ми. Ваксини сега ще видим на 29.08 какво ще слага. Помня че с каката ротавирусната по-късно я сложихме и даже не успяхме втория прием. Много исках да я сложим защото много ме е страх от този вирус, струва ми се много зловещо бебе да повръща и дриска неконтролируемо.

# 590
И ние спим на тъмно. Снощи даже смених цвета на нощната лампа да свети в червено, за да е максимално тъмно, а и нали уж червената светлина подпомага произвеждането на мелатонин.
Вчера баща ми опита да ми даде съвет да не гушкам бебето веднага като ревне. Викам "Ако дойда при теб и ти кажа, че искам да ме гушнеш, защото имам нужда, ще ми откажеш ли?". Мълчание.
В момента тенденциите за отглеждането на децата са коренно различни от едновремешните. Набляга се на гушкане, целуване, близост... Ако слушаме "старите", някой ден ще съжаляваме, че не сме си гушкало децата достатъчно, докато са били малки.

# 591
Започвам да откачам. Лохиите (кървенето) беше спряло. Сигурно вече две седмици го няма. Днес отивам сутринта- розово на салфетката.  Ок, розово ок. Отивам сега, ми вече не е розово, а отива към червено. И то прясна ярка кръв. Нямам болка, обаче започвам да се притеснявам,че нещо не е наред. Цикъла ли ми идва, вторичен кръвоизлив ли правя... част от плацентата ли има останала вътре...  За сега е някакво супер минимално количество, колкото да ме стресне. И за капак малкото днес се е лепнало за мен..

# 592
  • София
Започвам да откачам. Лохиите (кървенето) беше спряло. Сигурно вече две седмици го няма. Днес отивам сутринта- розово на салфетката.  Ок, розово ок. Отивам сега, ми вече не е розово, а отива към червено. И то прясна ярка кръв. Нямам болка, обаче започвам да се притеснявам,че нещо не е наред. Цикъла ли ми идва, вторичен кръвоизлив ли правя... част от плацентата ли има останала вътре...  За сега е някакво супер минимално количество, колкото да ме стресне. И за капак малкото днес се е лепнало за мен..
Според мен ти идва, не се стряскай !

# 593
Ооо, любимия ми съвет - не го гушкай толкова, не го носи на ръце по много. Ако не сега, когато е мъничко и има нужда точно от това, то кога?? Като е на 10 и го интересуват приятелите и съвсем други неща ли? Сега е момента да им се наслаждаваме. Гушкайте ги по много!

# 594
  • София
Мойто кюфте обаче ми е трети ден само в ръцете и направо усещам как ще си направя скоро беля с кръста и гърба, дано се кротне скоро, извадих старата количка с надеждата да заспива през деня там в коша, но нямам успех за сега . ММ се оказа не с една, а с 2 хернии и изобщо не е препоръчително да я вдига (не че тя седи при някой друг).
Коликите при нас са много странни, един път в седмицата врещи като заклана по час два и после нищо, вчера не пръцкаше дори, само плачеше.

# 595
За сега е само зацапване по салфетката, обаче тази прясна кръв...

Според мен ти идва, не се стряскай !

# 596
Ние на 2м+4 дни. Сложих ме и ротавирусната, но комбинираната другия месец, че нямаше. 😣
Бебка спи на тъмно, при нужда имаме нощна лампа с много приглушена светлина.

На каква,възраст сложихте ваксините при педиатъра/ ще слагате ? Притеснявам се, че ни вика едва на 2 навършени месеца , а моя приятелка я викат на 3, а и моя Давид е още дребен на кг. И ще слагате ли ротавирусната?

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 21:04 от bubastet

# 597
На каква,възраст сложихте ваксините при педиатъра/ ще слагате ? Притеснявам се, че ни вика едва на 2 навършени месеца , а моя приятелка я викат на 3, а и моя Давид е още дребен на кг. И ще слагате ли ротавирусната?
И на нас ще се слагат на 2 месеца и няколко дни. На една приятелка много време се отлагаха, защото бебето имаше проблеми, така че зависи и от състоянието на детето и от педиатъра. Тези които не са задължителни, няма да ги слагаме.

# 598
Нашата е същата, само че с тази разлика че от много реване и пресипна гласът. Педиатъра каза и на нас само промивки с физиологичен разтвор и една ампула вит ц наведнъж. Това в носа ще го пробвам утре 🙂

Педиатърът каза само физиологичен разтвор или спрей с морска вода. Ето този:

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010013843

Отделно течен витамин С, по 1/2 ампулка сутрин и вечер, като капвам по 1-2 капчици от нея в нослето:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010018968

Каза нищо друго не може да се дава на толкова малко бебе. Да следя какви са секретите от носа, дали има температура и дали се храни. Няма температура и се храни добре.
Има подобрение, но бавно, тъй като не давам никаква химия.

Нашата 1-ва ваксина за ротавирус я дадоха на 2м и 4 дни. Бебка също беше поспалива, нямаше температура, куул пач залепен.
Между другото май върлува някакъв летен грип. Съпругът ми го изкара без температура, само кихане, хрема, аз с 37°, кихане, хрема и кашляне и бебка с хрема, кихане и кашляне, слава Богу без температура. Още лекуваме хремата при нея, разбира се... 😢
Какво ѝ давате за хремата?

# 599
Момичета искам да питам нещо извън темите , аз родих преди месец секцио.
Веднага се възстанових и бях 2 пъти вече на преглед при гинеколога си всичко е наред даже последния път като ми погледна раната и вика ти все едно не си раждала.
Но вчера изпитах едно парене и тъй като от корема си не виждам раната не я проследих сега преди малко забелязах че има секрет от дясната страна и е зачервено. Почистих с спирт и отгори с лосиончето което чистих пъпчето на бебчо.

Някоя от вас има ли такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт