164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 83 043
  • 646
  •   3
Отговори
# 240
  • София
Коментирано е на предишната страница. Не

# 241
Здравейте, виждам информация от 2022 г., че на испанската е дадена нова сграда, което ще позволи децата да преминат в едносменен режим, когато бъде ремонтирана. Към родителите на ученици там - има ли някакви надежди това да се случи скоро?
Разбира се, че има надежда да се случи скоро. Всички се надяваме 🙂 Проекта за ремонт и преустройство е готов и даден за съгласуване, след което трябва да получи одобрение от Министерство на културата.

# 242
Аз не бих разчитала...в скоро време не виждам да се случат нещата, но...кой знае... Училището си е топ и без нова сграда, ако това е водещо при избора 🙂

# 243
Аз не бих разчитала...в скоро време не виждам да се случат нещата, но...кой знае... Училището си е топ и без нова сграда, ако това е водещо при избора 🙂

Така е, разбира се, но все пак е просто абсурдно една от елитните гимназии да няма сграда, да няма кабинети, да не стигат класните стаи за класовете и да се редуват един да е в мазето и т.н, така че дано се случи този прословут ремонт Simple Smile.

# 244
  • София
Проектът трябва да мине през "Паметници на културата ", а това е много отчайващо. Там са извън време е пространство.

Само "елитното" училище ли не може да е без собствена сграда и т.н.? Смешно изказване.

# 245
Проектът трябва да мине през "Паметници на културата ", а това е много отчайващо. Там са извън време е пространство.

Само "елитното" училище ли не може да е без собствена сграда и т.н.? Смешно изказване.
Не, не само елитно. Но не -елитните си имат Simple Smile

# 246
  • София
Ами пътят към тях е отворен. 🙂

# 247
Леле,леле. Сигурно погрешно сте решили, че по някакъв начин критикувам Испанската, което, разбира се, е напълно недопустимо, защото там всичко е само и нищо друго освен перфектно и най-мега доброто в Слънчевата система и вероятно цялата галактика.

Не е така. Нищо подобно, не казвам, че гимназията е виновна за ситуацията, защото това не е така. А че, все пак, е факт, че базата е зле, а има сграда, която ей така седи и не се ремонтира, което е тъпо. Нито е във власта на училището, нито е негова вина, че това е така. Има си други институции, които биха могли да се размърдат малко. И това аз имам предвид.

# 248
  • София
Базата е много хубава. Не знам кое не ви харесва? Има много училища, които са в една сграда от 1 до 12 клас и нямат драма. Испанската и 129то си съжителстват мирно години наред (с изключение на периода на предишния директор на 129) и ще оцелеят заедно още малко време. На децата не им пречи.

Ктритиката беше към това, че се подчертава, че е елитно. Мен тази елитарност малко ме дразни. Видиш ли, ако не е елитно, може да са две накуп, но ако е такова, трябва отделна сграда. Може би е бил лош изказ.

Аз много съм критикувала Испанската през годините, не е недопустимо.

# 249
Не ми ми харесва един клас да е в мазето, както и да се преоблича дъщеря ми за физическо във фургон, чийто покрив тече и на нея най-вече не й харесва, че е без перденца на прозореца и се вижда. Не ми допада, че нямат кабинети. Всичко това, разбира се, са “бели кахъри”. Важното е, че децата са чудесни и това е най-голямото предимство на училището.
Извинявам се за израза за “елитните”, права сте, не съм имала тава предвид, но понеже ме мързи да пиша дълго и така се получава.
Мир и хеви метъл петък Simple Smile

# 250
Кое и е много хубавото на базата? Това твърдение ме хвърля в недоумение.
Не мога да намеря прилагателно за да я опиша. Но например компромисна е близо до емоциите ми. Съжителстват с малките от 129-то в постоянни някакви спорове и скандалчета. А за стаята в мазето е писано много. Постоянно все се местят нанякъде. А за физическото дума няма да отварям и липсата на кабинети по природни науки.
И няма да сравнявам тоалетните с тези на някои други училища. Wink

Не виждам в тази патова ситуация коя да е държавна или общинска институция да си размърда задника, заради някакви си деца, пък било то и от една от най-желаните (да не казвам елитни Wink ) гимназии.

Надеждите ми са поне 2025/2026 да влязат в новата сграда и там да има стаи за всички в една смяна, кабинети по природни науки, и прилична зала за физическо.
Директорката май се беше заканила, че тази година ще намали приема заради сградата, но не го направи.

Редактирам се да кажа, че училището си е много добро. И забавянето на сградата не бива да ви разколебава.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 17:24 от Аncy

# 251
Включвам се с бъдещ осмокласник с ИЕ/ИтЕ.

# 252
Включвам се с бъдещ осмокласник с ИЕ/ИтЕ.

И аз с един такъв Simple Smile

# 253
И от мен  един младеж ИЕ/ИтЕ. Честито на децата 😊

# 254
  • София
Още един нов младеж в редиците на Испанската-Исп.и Фр.😊
След цяла година планове за Френската,месец преди изпитите зави към Испанската😂
Ще чакаме второ класиране за италианската поралелка,нищо че шансовете са нищожни.
Батко му учи испански в 31,бяхме на мач на Испания на Европейското,явно ми е писано да слушам испански у дома.

Общи условия

Активация на акаунт