164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 93 145
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
A какво ви е мнението за преподавателите на настоящия 11ти клас? След последните коментари се замислям има ли смисъл изобщо.

# 736
Добри отзиви чувам напоследък за 1 АЕГ. Ремонтирали са им сградата, има и нови учители, които добре работят. Там също се преподава испански, макар и само като втори чужд език. Пак е в центъра, горе-долу на 15 минути пеша от Испанската гимназия. Казвам го не за да им правя реклама, а евентуално като резервен вариант ако се откажете от Испанската.

# 737
  • София
Повякога в 8 клас децата не знаят как ще продължат след 12. Но ако имате мераци за СУ - хуманитарни - психология, право, международни отношение, това не е вашата гимназия.

# 738
Добре де, аз имам ограничени наблюдения само до преподавателите на детето ми. Но като ви чета, то реално където и да бутнеш, има какво да се каже.
И сега се чудя на какво се дължи този спад. Очевидно учители с добро реноме сега получават негативни отзиви.
И в крайна сметка има ли предмет, който наистина може да се каже, че е на трайно високо ниво, независимо кой е преподавателя?

И някой знае ли коя смяна ще са през юни? Отдавна беше време да им кажат. Има извънучилищни ангажименти, които не са по-маловажни и не могат да бъдат уточнени заради тази неизвестност.

Предупреждение имат да не ползват тоалетните на 1 и 3 етаж, но малките влизат в техните тоалетни. Ако си на физическо, не ти отключват съблекалнята и тичаш до тоалетната на 2 етаж.

И последно. Във всички гимназии има проблеми, не един и два. Но някак последните месеци песимизма сериозно ме е обхванал.

Да ти осакатят дипломата в 12 клас, реално да си се потил в ИГ, а после в СУ да те изпревари някой, който няма и половината от знанията ти не е никак феър. Само заради някакви криворазбрани учителски сметки.

# 739
  • София
Ами аз го казах не веднъж - доволнапсъм от италианския, от географията (е, имаме два модула с Никифорова, където знанията кронят към нула, а стонтите се цепят и развалят успеха, но с Янакиев е топ), историята също, философията при Лозанов, по испански беше на приливи.и отливи, но като цяло без драми. Физиката беше греда, химията съспстреси я преживяхме, дори я беше разбрал, биологията си беше особена - но можеха да се сговорят, Арабаджиева по математика се оказа душечка пред Иванов,  даваше шансове  и виняги закръгляше нагоре, с Иванов в 11 и 12 клас греда за - три години петици, в 11 клас 5 и 4 от двата срока е 4, тази година пак 5 първи я и след една четворка втория срок синът се отказа, 3 на класно и му остави 3 за срока и 4 за годината.

# 740
  • София
Е и Стреси ли не ви хареса?

# 741
Арабаджиева я забравих. Тя става като математик, макар да е доста особена и строга. При нея математика може да бъде научена, ако искаш. Дано тя да води профила.
Стреси е душичка, ако я разбереш и се държиш нормално и отговорно. И преподава разбираемо.

# 742
  • София
Стреси започна отчайващо, но има нещо в нея, което накара децата да учат (не е любим предмет химията). Не зная ако ти трябва предметът как ще гледаш на нея, но незаинетерованите научиха и беше добре. Макар че и тя при 6 и 5 от двата срока остави 5 годишна (но това влияе само на стипендията), разбираха се децата с нея.

# 743
Чета от известно време темата - имам седмокласничка тази година и сред първите й желания е точно училището...И започвам да се чудя дали да й прочета какво споделяте. Споделеното от последните страници е доста тревожно, а аз си мислех, че ще попадне (евентуално) в среда на отговорни, не егоцентрични и отдадени учители...
Събирайте инфо. И успех!

# 744
Когато в 8-ми клас ни "облъчваха", че децата ще имат ниски оценки и няма да е като ДО 7-ми клас си мислех "Ами да, логично- няма кой в кварталното училище да пише високи оценки от съжаление или дай на детето на комшията ще дам една единица (примерно)". Вярвах, че това е възпитателно и децата ще свикнат, ще се напаснат и всяко ще реши за себе си къде и какво да дава. Но, проблемите се оказаха в подхода на споменаваните учители. Техните т.нар. изисквания и лично отношение при оценяването след определен период от време демотивира учениците. Добре, че поне имаше такива като Янакиев, Бабева, Профето, Стреси, Лозанов и др., които да компенсират "гредите". Не вярвах, че такова "порязване" ще е на финала, но...живи и здрави...Вярвам, че децата ще намерят своя път, въпреки тези пречки.

Последна редакция: чт, 14 май 2026, 08:44 от Нетърпелива

# 745
  • София
Тази реплика - "Досега всички са били отличници, вече няма да е така."  - е дежурна за всяка ЕГ. Чух я на първата родителска среща и във 2АЕГ - и преди 13 години, и преди 2. Joy И сама по себе си нищо не означава.
Стреси е супер. В началото им взема страха, но бързо разбират, че всъщност е "пич" и в крайна сметка всички я харесват - и тези, с интерес към предмета, и тези без.
Писала съм и преди - трудно се изкарват оценки в Испанската, да. И все пак, в Школо средният успех и на класа, и на випуска, и на училището винаги е бил доста висок. Учители има всякакви, като навсякъде. "Нашето" преживяване в Испанската беше положително - и като среда, и като атмосфера, и като учители, които преобладаващо бяха добри. На финала - 5,90 диплома /без да й трябва и съответно без да гони такава/, изцяло "благодарение" на Аламанова, която наистина е уникум Joy , взето DELE С1 без нито един частен урок за всичките 5 години. 3 години след завършването каза, че ако сега трябва да избира, пак Испанската би избрала. И съвсем не е единствената.
Разбирам разочарованието от попадането на слаб учител по важен предмет, от порязване на финала и не го поставям под въпрос. Но като чета последните страници, имам чувството че става въпрос за друго училище, а не за училището на дъщеря ми.

# 746
Рязането на оценки е доста демотивиращо. Примиряваме се и на финала ще кандидатстваме с по-ниски оценки от кварталните училища. Иначе средата е супер.

# 747
# 748
Много благодаря за новата тема!

Общи условия

Активация на акаунт