Искам деца, но жена ми избягва това

• 4 729
  • 138
  •   1
Отговори
# 120
Ако и предложиш да посетите семеен терапевт ще се съгласи ли? Смятам, че това е добра опция.
Също, смятам че не си даваш сметка колко си ревнив. За социалните мрежи, не е длъжна да те следи и да добавя и лайква само жени. Свободна е да следи който си иска и да има приятели и от двата пола.
Трето, ти си доста по-стар от нея, и сега искаш деца. А на нейната възраст, когато беше на 27, ти искаше ли? Може още да не е узряла за това. Аз на 27 не исках, появи ми се желание за деца на 29.

# 121
  • Варна
Айде стига глупости! Тая "връзка" е тотално негодна, разрушена, заминала по дяволите отдавна, стига сте му давали акъли как да ходи по репродуктивни клиники и семейни терапевти. Двамата не могат да се гледат. Да й покаже вратата щом жилището е негово и да й помогне да си събере багажа. Да започнат и двамата нов живот, барем намерят подходящите партньори. Тука за съживяване няма нищо останало. Онзи горе си знае работата, че не им е дал деца досега. За чий да насилват съдбата? Всеки по пътя си. Ще й направи услуга на жената.

# 122
Точно. Какви клиники, какви 5 лв? Ако вземе, че стане детето, само ще му разбият живота. Аз на мястото на автора щях да я разкарам тази жена. Не си заслужават и грам тези отношения.

# 123
То пък толкова да няма само преценка авторът. Не те обича жената, бе човек. Търси си други варианти.

# 124
Човече, ти грам логическа мисъл и престава за щастие и любов нямаш ли? Искаш дете, само заради "защото ти е време" и "защото тя ми е жена". И ако стане някое чудо и както правите секс 5 пъти в годината, вземе, че забременее, в какво семейство ще го гледате това дете? Тя не те понася от сега, детето ще живее сред пренебрежение и скандали и до първата годинка ще си е била шута. И какво, да, на хартия ще имаш дете, ама как ще расте това дете е друга тема.
Разбирайте се като възрастни хора кой за какво се бори и не замесвайте дете, за да му скапете детството ако нещата продължават така.

# 125
Нещо в тази история не е както трябва. Сякаш някой си измисля ... особено частта с мюсюлманския брак попресоли, защото той води след себе си някой задължения. Мюсюлманския брак е форма на договор и една от главните клаузи е жената да роди деца, да се грижи за мъжа си, да чисти и гледа децата. Като неписано правило. Пък може и писано да е. Всички знаем и няма да отречем, че туркините са много чисти домакини и отдадени майки и съпруги. Изборът на партньор за брак е по-скоро финансова сделка - да е материално добре или поне по-добре от нейния социален статус. Тя е негова соственост кажи речи и ако има проблем нейните роднини зорко следят какво се случва и се месят, за да оправят нещата. Ако жената бъде върната - да си намери втори мъж ще е почти невъзможно. Тогава остава грижа на брат си /след като бащата почине/ до края на живота и. За това цялото семейство много се грижи тя да е добре, да върви семейството, но и не я изоставят да бъде тормозена. За това ако има проблем, самото семейство на жената активно говори да се реши проблема.
Също така съм изненадана, че свекървата била проблем. Това при мюсюлманите няма как да бъде показано от снахата ...
Разбира се има и светски мюсюлманки, които водят живот далеч от тези стари разбирания, но те не биха встъпили в съвместно съжителство с религиозен брак.

Поставих въпросът за втора жена и авторът само лежерно отвърна, че не искал втора. Трябва да отбележа, че само определени мъже могат да имат втора жена по нашите ширини и то трябва да получат позволение от висш релегиозен духовник, след като вече имат една жена... Силно се съмнявам, че авторът е от тях. Отговорът бе меко казано странен...
За това оставям мюсюлманството настрана и обобщавам:

Авторът, който е на 34 настова да има деца от жена на 27, която видимо показва, че не го харесва, не са близки, има репродуктивни проблеми, той и намира постоянно косури, смята я за ку-ку, но държи ТОЧНО ТЯ да му роди!!

След раждането какво очакаваш да стане авторе? Така ли ще я карате до края на живота ви +деца?

# 126
  • Paris, France
Точно. Какви клиники, какви 5 лв? Ако вземе, че стане детето, само ще му разбият живота. Аз на мястото на автора щях да я разкарам тази жена. Не си заслужават и грам тези отношения.

Ами те и двамата седят инертно. Той е споменал раздяла, но тя не щяла да си тръгне. Ако в общността им не се гледа с добро око на разведени жени, може да не иска да се връща при родителите си, защото ще трябва да се примири, че няма да има дете.

Може на подсъзнателно ниво фактът, че може да не могат да имат деца с друг партньор да ги държи в токсичната връзка.

Посещението на клиника може да ги отрезви и единият да си вземе живота в ръце и да си тръгне.

Посещенията в клиника не гарантират бременност и поява на наследник. Те могат, обаче, да заместят толкова трудния секс при двойки, които ги мързи, дето викаше един английски професор.

При положение, че е тръгнала по доктори, жената е искала дете или поне да е с мъжа (тогава, в началото на брака).

Дорис, не всички мюсюлмани са турци в България. Съвременните български туркини са силно желани за съпруги и лесно се женят за чужденци и в чужбина. Познавам и разведени с деца, които се ожениха съвсем прилично в Англия, за доста състоятелни мъже от Турция, Ливан, Пакистан, Португалия, англичани. Не всяка туркиня приема да живее със свекъри. Майката на най-добрата ми приятелка, родена в Турция около 1941г изрично поставила условие кандидатът да купи къща и да живеят в големия град, а не в малкия, където се запознали. Дъщерите и, родени 1955-1960г имат по едно дете, помощ от детегледачки, свекърви не щяха да помирисват и хич не си падаха по готвене и домакинска работа.

За втората жена се смея. Той една не може да задържи. Ти би ли се оженила за женен, който едно бебе не може да направи на жена си? Щото аз не.

# 127
Не че това за имамския брак звучи особено истинно, но реакцията на идеята за втора жена вече тотално пресоли манджата.

# 128

Ами те и двамата седят инертно. Той е споменал раздяла, но тя не щяла да си тръгне. Ако в общността им не се гледа с добро око на разведени жени, може да не иска да се връща при родителите си, защото ще трябва да се примири, че няма да има дете.

Може на подсъзнателно ниво фактът, че може да не могат да имат деца с друг партньор да ги държи в токсичната връзка.

Посещението на клиника може да ги отрезви и единият да си вземе живота в ръце и да си тръгне.

Посещенията в клиника не гарантират бременност и поява на наследник. Те могат, обаче, да заместят толкова трудния секс при двойки, които ги мързи, дето викаше един английски професор.

При положение, че е тръгнала по доктори, жената е искала дете или поне да е с мъжа (тогава, в началото на брака).

Дорис, не всички мюсюлмани са турци в България. Съвременните български туркини са силно желани за съпруги и лесно се женят за чужденци и в чужбина. Познавам и разведени с деца, които се ожениха съвсем прилично в Англия, за доста състоятелни мъже от Турция, Ливан, Пакистан, Португалия, англичани. Не всяка туркиня приема да живее със свекъри. Майката на най-добрата ми приятелка, родена в Турция около 1941г изрично поставила условие кандидатът да купи къща и да живеят в големия град, а не в малкия, където се запознали. Дъщерите и, родени 1955-1960г имат по едно дете, помощ от детегледачки, свекърви не щяха да помирисват и хич не си падаха по готвене и домакинска работа.

За втората жена се смея. Той една не може да задържи. Ти би ли се оженила за женен, който едно бебе не може да направи на жена си? Щото аз не.
Много сте мила.

# 129
  • София
Аз никъде не видях автора да споменава религията си. Каза само религиозен брак, а съфорумките споменаха ислям.
Освен да е писал някъде в телеграфен стил.

# 130
Мюсюлмански брак каза.

Аз  не мога да се определя пързалка, или не, засега ще гледам от сенките.

# 131
писа, че е мУсюлмански брака, да..
кот дойде пише общо взето, лаф да става..
отмъщава ѝ за лайковете във фейса с писане при мамите..

# 132
  • Paris, France
И аз, като Fever Ray, прочетох за религиозен брак. Никъде не е споменал, че религиозният брак е ислямски.

Може би поради това, че в България православните църкви отказват масово венчаване без граждански брак, а в мюфтийството приемат без проблем, а и духовник не е нужен за ислямски брак, повечето хора решиха, че бракът е ислямски.

# 133
Не сте прочели, защото е редактирал след идеите от темата Wink

А брак предлагал ли си ѝ? Може да не иска да ражда деца без брак.
Или пък без любов...

Заедно сме 7 години. Имаме т.н религиозен мусюлмански брак. Никой не ни е женил насила, всичко си стана по желание от двамата.

# 134
А брак предлагал ли си ѝ? Може да не иска да ражда деца без брак.
Или пък без любов...

Заедно сме 7 години. Имаме т.н религиозен мусюлмански брак. Никой не ни е женил насила, всичко си стана по желание от двамата.
Добави го да засили съспенса.

Общи условия

Активация на акаунт