Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 091
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • Майничка
Е, те са на сянка до един шкаф, но не са на тъмно. Горе-долу веднъж годишно зареждаме боб и тъмна леща насипно, изкарват си годината без промяна.

# 106
Можете да завиете бутилките във фолио или нещо подобно за да не пропускат светлина.

# 107
Аз спрях да купувам боб и леща, щото никой вкъщи не яде 😁 и нищо не ми бубясва вече. За 2-3 пъти годишно ползвам готови сварени буркан или консерва.
Сея си един смилянски боб за салата да има 2-3 шепи и толкова със зарзаватите 🤣

# 108
  • София
Никога не съм имала проблем с варивата. Само с един червен пипер.
Варива, брашно и ориз държа в такива кутии
Скрит текст:

# 109
И аз от години не съм имала такъв проблем, но съвсем скоро намерих в буркан със сусам - стъклен, капачка с винт.
Според мен продуктите, които у дома проявяват зараза, без да я разпространяват по околните съдове и продукти, са си били заразени при производство/пакетиране. Останалите продукти в същия шкаф нямат проблем, всички са в стъклени съдове с плътно затварящ се капак с уплътнение или на винт.
Не съм замразявала досега сусам, само брашно съм оставяла във фризер за денонощие и държа ориз постоянно там /това в селската къща, че не се обитава постоянно, в апартамента си е в буркан с уплътнение и нямам проблем/, но май и сусамът ще мине през същата процедура.

# 110
Моите продукти са в големи пластмасови буркани - напр побиращи 2+ кг. Гъгрици досега съм нямала. Ако някой продукт е бил заразен си остава заразен в буркана и не влияе на другите продукти.

# 111
Като е малко количество и не стои дълго време не би трябвало да има проблем. Ориза ми стои в дтэклев буркан извън шкафа с обем 700 г. и понеже се готви често ориз, мия Буркина и пак зареждам и така.

# 112
На мен затова ми хващат буби, защото рядко ги използвам. Взема примерно 1 пакет ориз, готвя половина,  а другото оства за след месеци и айде хване буби. Ей, сега намерих 1 пакет останал червена леща от зимата,  затворен си е, но целия е с буби.

# 113
  • София
Аз мисля, че по-честата причина е, че са си така...с бубите.
Имам пакет ориз, не бях готвила от март. Ми нищо му няма.
Купувам на Изи и Панино.

# 114
Здравейте, кошове/кутии за играчки - какви ще препоръчате, кои са ви били удобни?

# 115
Здравейте, кошове/кутии за играчки - какви ще препоръчате, кои са ви били удобни?

Аз поръчах няколко от Sinsay ,с животни - доста евтини бяха - по 7-8 лв едната ,сгъват се като дреха като не се използват и не заемат никакво място .
Ползвам също и две табуретки от тези с капачетата ,в които крия някои от играчките на малкия ,да ги позабрави ,че после повече им се радва 😂

# 116
  • София
За внасяне на ред - единственото, което помага е намаляване на количествата!
Ако сега имам дете - по една играчка за рождения ден и за Коледа ще получава!
Толкова грешни пари...
Иначе - табуретки, ракли, етажерки, но нищо не е било удобно.
По едно време седяха в палатка, поне лесно се набутват вътре.

# 117
  • Пловдив
Ужас.Как две играчки годишно.Никога не съм ограничавала играчките и книгите, независимо от финансовото положение .

# 118
  • София
Ужас.Как две играчки годишно.Никога не съм ограничавала играчките и книгите, независимо от финансовото положение .
Хахаха. Да прочетеш малко от тия книжки, дето така ги купуваш без ограничение.

# 119
Търся надстройка за двукрил гардероб с ширина 90 см., цвят череша. Спрели са производството.

Общи условия

Активация на акаунт