Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 083
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Понеже имам горчив опит с търговци, предлагащи продукти в марлетплейса на Емаг, съветвам да се внимава с тях. Погледнах фирмата, виждам че е румънска. С точно такава имах проблем, при последното си пазаруване от Емаг. Минаха два месеца и въпреки многото мейли от моя страна и към Емаг и към търговеца, до момента никой от тях не се е свързал с мен. Наложи ми се да пиша на Европейския потребителски център и от звеното им в Румъния да се свържат с търговеца. Чакам да ми върнат отговор, но предния път пих една студена вода.

# 91
Внимавайте с бурканите от много тънко стъкло, някой беше писал нагоре за такива. Една декоративна кашпа от тънко стъкло ми се счупи в ръцете ей така, докато я миех с гъбката.

# 92
Показаите буркани според мен са красиви, но по отношение на мястото, което заемат, не знам как е. Струва ми се, че ще се губи много място при подредбата им. Освен ако това не е проблем, разбира се.

# 93
На мен визуално ми допадат тези,но нямам идея как ще са като качество.
По-трудно се чистят такива с ръбчета.

# 94
Ако намериш буркани с височината на шкафа даже се пести място, защото използваш целия обем. За съжаление трудно се намират, на мен ми паснаха два вида буркани от продукти, и си ползвам тях. Едните са от доматено пюре, другите вече не помня от какво.

# 95
Ако намериш буркани с височината на шкафа даже се пести място, защото използваш целия обем. За съжаление трудно се намират, на мен ми паснаха два вида буркани от продукти, и си ползвам тях. Едните са от доматено пюре, другите вече не помня от какво.
И това е така, но различните подправки или насипни продукти изискват различни по размер опаковки и ако сложа само високи /колкото е височината от основа до горния рафт/, част от тях ще са полупразни, а проблемът ми идва от броя им. Затова съм взела различни размери и от квадратните, които се подреждат един над друг - така два-три продукта в по-малки количества заемат място в шкафа, колкото един във висок буркан.  
Абе, както и да го умуваме, трябва си един голям шкаф само за насипни и подправки с различни височини рафтове и чекмеджета за най-малките. Ама не винаги има. И затова моят сладкарски шкаф е един тетрис, който все пренареждам и все съм недоволна.

# 96
  • София
Имам подобни буркани купени от Евроленд https://bg.china-glasscup.com/glass-jar/airtight-glass-storage-canning-jar.html
Някои капачки миришат на гранясало не знам какво да ги правя.Та внимайте ако купувате такива.

# 97
Имам подобни буркани купени от Евроленд https://bg.china-glasscup.com/glass-jar/airtight-glass-storage-canning-jar.html
Някои капачки миришат на гранясало не знам какво да ги правя.Та внимайте ако купувате такива.
Мили Боже! Аз бих ги върнала с все буркан миришещите. Вероятно са обработени с неподходящо масло капаците и е гранясало. Не се сещам за друго обяснение.
Иначе изглеждат много удобни, да.

# 98
  • София
Късно се усетих .Първите не миришеха и хвърлих касовата бележка.

# 99
В херметически затварящите се буркани, хващат ли буби продуктите? Примерно брашно, ориз, леща. Как да си ги съхранявам, за да не ми хващат буби 😕

# 100
При мен няма никакъв проблем, но повечето продукти са ми бързооборотни - ориз, леща, овесени ядки. Брашно и захар например ползвам много рядко, защото не сме по печивата, и си седят с месеци и нищо им няма, с гумени уплътнения са бурканите.

# 101
В херметически затварящите се буркани, хващат ли буби продуктите? Примерно брашно, ориз, леща. Как да си ги съхранявам, за да не ми хващат буби 😕
Не е невъзможно, по принцип -  може още като си ги купила да са били заразени в пакета. Знам че не е подходящата дума, но ви е ясно какво имам предвид...
Вариант е да прекарваш всеки пакет през фризера за поне денонощие, веднага щом го донесеш от магазина - очаква се че и да има яйца, няма да оцелеят там. После вече нормално съхраняване в плътно затворените буркани. А майка ми понеже има огромен фризер, купува наведнъж много боб от производител, слага си в пликове за по едно готвене и си го съхранява специално него само във фризера.

# 102
  • Майничка
Боб и леща от години съхранявам насипно в бутилки от минерална вода, на терасата на сянка. Досега не са бубясвали.

# 103
Ей, това за бутилките на терасата е страшна идея! Крада я веднага.
Аз съхранявам в големи буркани варивата, а по съвети от форума - ориза във фризера, а брашното - пак там за около 2-3 дни.

# 104
  • München, Deutschland
Гаргамела, варива не следва ли попринцип да се съхраняват на тъмно?

Моите са в обикновените им опаковки в килера и в кутии в шкаф след като ги отворя.

Общи условия

Активация на акаунт