Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 714
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Друг вариант е събираш рамо с рамо , ръкава хоризонтално и  прегънат в средата , прегъната качулка, събираш от ластика към врата.
 Ще е с повече сгъвки, но това от клипчето според мен само спестява място, не и част от намачкването.

# 211
Друг вариант е събираш рамо с рамо , ръкава хоризонтално и  прегънат в средата , прегъната качулка, събираш от ластика към врата.
 Ще е с повече сгъвки, но това от клипчето според мен само спестява място, не и част от намачкването.
И аз така веднъж преди повече от 30 години сгънах две ризи и един пуловер на сина ми току преди разходка, за да не се бавя и ги прибрах в чекмеджето. Но малката 4-годишна маймуна видяла и ме върна с думите: "Мамо, не е така, оправи ги!" Simple Smile И се връща мама, вадим от чекмеджето, детето прави показно, сгъвайки си пуловера, мама сгъва и ризите по правилата и тогава излизаме...
Сега снахата твърди, че съм й дала друг модел, не горния Simple Smile
А на младежа с много суитчъри направо му трябва втори гардероб само с лостове /аз такъв голям имах, много ми беше удобен/, при това положение не виждам друг начин.

# 212
На 18г е достатъчно голям за да си оправя сам дрехите.
При нас:
Тениски , панталон, дънки - на закачалки.
Суитчери в скрина.
Долнища в скпина.
Чорапи, боккери, чорапи и пижами в скрина.

Извънсезонни под леглото.

И аз като Духи хвърлям на леглото да си ги оправя. И без това все ме гони от стаята, само отварям....хвърГам и затварям Joy

# 213
  • София
Ще взема да ви послушам.Днес влизам да видя има ли ефект от пробата със суитшъра и заварвам изгладените тениски разбъркани в скрина.
Хвърлих и аз дрехите на леглото и затворих вратата.
Като се прибра от училище нищо не казах- той също. Дрехите ги няма на леглото - къде и как ги е прибрал хич не ми е зор.
Благодаря ви че ми отворихте очите.

# 214
Много ми хареса последния пост, браво! Бутай го да става самостоятелен и да се обгрижва сам. Не познавам момичета на неговата възраст, които са склонни да събират чорапи и да сгъват тениски на партньора си.

# 215
  • Велико Търново
От една година един тийнейджър и един на половина тийнейджър (11 г. и 14 г.) все със зор, но сами сортират дрехите си за пералня (бяло, цветно, тъмно-долнища и чорапи), след това разтоварват пералнята в сушилнята и най-накрая прибират в гардероба. За сега гледам се придържат към моите подредби, но дрехите растат с тях и трябва нова организация на гардероба да подскажа.
Малкия е по разхвърлян и неорганизиран, но смятам че ще се справи с тренинг. 😁

# 216
  • София
Момичета,някой търсеше стъклени буркани с дървени капачета.В тази ли тема беше питането,не успявам да намеря кой пита?

# 217
Здравейте, имам две малки деца, които имат повече дрехи и обувки от мен и баща им. Много ме затруднява да им измисля място за обувките и якетата? Някой дали е измислил нещо по-компактно, че и мястото ни е много малко?
Здравейте. Ето иновативна идея. Ако може да си го позволите.

За органайзера за чинии има много сходни варианти на това:
 https://www.djesur.com/Postavka-za-vgrajdane-v-Shkaf-za-Chinii-30-sm
Скрит текст:
Предпочитам на Блум държача на чинии. А и ги местя целия сервиз със едно движение.
Впрочем в темата има доста спам.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 10:20 от LaLeone

# 218
А защо трябва да имат толкова много дрехи и обувки, особено при липса на място. Редуцирай ненужните и не купувай просто ей така щото изглежда готино. Мястото няма как да се разтегне, каквито и шкафове да слагаш, обемът е какъвто е.
Тия повдигнати легла стават за високи помещения поне 3м, иначе става още по-смушено.

# 219
Аз имам нов гардероб.
Скрит текст:
Както ще забележите в следващите снимки е само за мен. Уж голям поръчах, но не побира на половинът нещата:)
Не съм доволна само от това че през плъзгащите врати влиза прах и котешки косми (заради които се води война). И направих компромис със пдч на Роси въпреки че исках егер. Височината е 2.48 до проклетия циментов орнамент, за свалянето на който не получих съгласие. Дължина 2.50.
В момента е наблъскан защото скоро правихме втория гардероб който беше в друга стая и съм събрала и неща от него. И в този студ не съм подреждала. Докато не видях изтеглящия механизъм за панталони не помнех че моя се издърпва.Wink

Това е доста използвана част, за колани, панталони, вътре слагам други неща, горе чанти.
Върху него имам лост за ризи, блузи, а дясното крило е за големи дрехи.Средния ред е най-ценен. Под рафтовете имам скрин. Преди това имахме с мм две пвц шкафчета за бельо. Сега слагам бельо горе. Чорапите в отделна чанта. Втори ред спално бельо което харесвам и ползвам. Трети ред още не съм измислила с какво да го запълня. Мислях че трябваше да имам повече рафтове. Майка е маняк на тема хавлии.  Има място бол за възглавници, олекотени завивки които в предния гардероб не се побираха и бутахме в ракла. Като паразитолог никога ве бих препоръчала обувки да се съхраняват на място за дрехи. В Америка имат прислужници а ние не можем да дезинфекцираме обувките до степен в която да сме сигурни че няма да навлечем някой паразит или яйца.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 10:23 от LaLeone

# 220
А защо трябва да имат толкова много дрехи и обувки, особено при липса на място. Редуцирай ненужните и не купувай просто ей така щото изглежда готино. Мястото няма как да се разтегне, каквито и шкафове да слагаш, обемът е какъвто е.
Тия повдигнати легла стават за високи помещения поне 3м, иначе става още по-смушено.
Смушеното е най-малкото неудобство, не си представям малки деца да си лягат и стават, че и през нощта, катерейки и слизайки по височини, като в спално купе или по-гадната асоциация - като в затворническа килия. Еднократно, инцидентно, ако се налага някъде да се преспи, иди-дойди, но за постоянно не бих го дори помислила. На височина човек няма психологическо чувство за сигурност и стабилност, дори и докато спи - земята /в жилищата чрез пода/ ни го дава подсъзнателно. Да не говорим за усещането да спиш над някой друг (при двуетажните легла).
Първо за тези неща бих мислила, когато правя детска стая, после за гардеробите. В повечето случаи се гледа само да се усвои повече пространство /типичен пример е показаният проект/, а тези наистина важни въпроси остават на заден план, ако изобщо влизат в съображение. В случая някой е мислил за дрехите, но не и за самите обитатели на стаята, странен подход.
Ако децата искат да си играят на високо, може да им се направи отделно съоръжение с площадка, къщичка и т.н, но за сън това не е най-добрият вариант.

# 221
  • Майничка
Зависи колко са големи децата. От седмата до петнайстата си година спях на втори етаж на двуетажно легло, екстра си ми беше. Нощното ми шкафче беше горната част на гардероба. 😄
Бих продължила, но нашите префасонираха една усвоена тераса от хол на детска, а там височината беше под 2.50м.

# 222
Синът ми искаше двуетажно легло, по-скоро легло на 2рия етаж. Направихме, когато беше на 3. Отдолу гардероби, а зад тях тайник за игра, или пещерата както той му викаше. Към 4 клас реши, че не иска вече такова високо легло. Изфичкахме го в стаята на сестра му, щото тя беше вече на възраст да иска "като на бати" и да спи горе. Сменихме вратичките с момичешки и стана с нов фасон. Вече е 5 клас, ама още си го харесва. Усещам, обаче, как след 2 години макс ще й писне и ще разколачваме наново.

# 223
Зависи колко са големи децата. От седмата до петнайстата си година спях на втори етаж на двуетажно легло, екстра си ми беше. Нощното ми шкафче беше горната част на гардероба. 😄
Бих продължила, но нашите префасонираха една усвоена тераса от хол на детска, а там височината беше под 2.50м.
Така е, зависи, винаги има всякакви случаи, но говорим за общи съображения при проектиране на детска стая и фактори, които би трябвало да се отчетат. Личната стая е главно място за личен комфорт, в т.ч. психологически, не само да съберем гардеробите и витринките, поне в моите разбирания.
Визирах стаи като от проекта - очевидно правен за доста по-малки деца. Те дори не могат да преценят всички фактори, за психологическите да не говорим. Може да им е интересно на високо, децата обичат да се катерят, затова казвам, че е добре да се направят други мебели с височина - за игра. Но малко дете, сънено и/или с недобре още координирани движения и преценка,  да слиза и се качва на такова легло, е най-малкото не съвсем безопасно.
Обслужването на такова легло също е по-трудно, но да кажем, че е избор на родителя.

# 224
  • Майничка
Като гледам играчките и дрехите в стаята с динозаврите, проектът е за деца поне на 5+ г., т.е., ако няма някакви медицински или психологически проблеми, би следвало координацията вече да е добре развита.
А предвид това, че стаята е споделена, наличието на собствено "гнездо" горе осигурява по-голяма независимост и интимност от легло долу, до което всеки има по-лесен достъп.
Вече при лична стая нещата са по-различни, там достъпът се контролира с врата.
Има и друго - при близост на родителската спалня, много по-лесно е да "хванеш" смъкването отгоре за някоя и друга нощна игра на компа, особено ако си с момчета.

Общи условия

Активация на акаунт