Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 702
  • 756
  •   1
Отговори
# 255

Теоретично знам, книга даже мога да напиша Simple Smile, ама на практика как става ми е интересно...
При мен процесът (почти квантов, много бърз) протича така: Виждам нещото (последното да вземем за пример - палто), някой в душата ми или в главата ми казва: "Харесва ми, ама много ми харесва!", друг казва: "Ама защо ти е, 10 сходни имаш на модел и дължина?!"...
При мен работи следното - запазвам в букмаркс (ако е онлайн) или не го купувам веднага (магазин). Ако след седмица все още го искам - купувам. За 95% от покупките (дрехи, обувки, чанти, козметика) ми минава.
Спазвам този принцип последните няколко години и наистина си нося всичко, което съм си взела (и ми става след Б Grinning ).
Не ми минава, единствено от финансови съображения с някои неща изчаквам, ама да ми мине - не. След бременност (нали това значи Б, че съм стара и изостанала?) носех всичко, не съм имала проблем с теглото, но сега, 37 години след този момент дебелея от въздуха и донякъде е мотив да подменям гардероба, но определено не е единствен, познавам се. Същото беше и преди да дебелея Simple Smile

# 256
Аз освен дрехалака, като teta75, разкарвам и покъщнината, че ми писвА. На скоро килима от всекидневната замина в нашите магазини втора употреба (като нищо може и до БГ да стигне). ЧИсто бял, и чист, като нов. Но 10 години ми писна от него. Замъкнах го там. Разкарах и един комплетк чаши за сладолед. Не ядем сладолед от над 10 години и ми стояха във витрината и само мия, подреждам и забърсвам. Отделно отшумяха и едни кристални чаши за шампанско. Чиниите ми за всекидневна употреба разкарах. Нови си взех. Омръзнаха ми старите. А дамска чанта от естествена кожа не ми е съблазън понеже няма да се скъса никога. Купувам чанти които ми харесват, не гледам от каква кожа са. Ако се скъса, на боклука и те така.

# 257
Да, това с чантите е голям проблем и за мен. Имам 20-тина, но нося 2-3, една в ежедневието обикновено и още 1-2 при повод. А останалите ми е жал да ги хвърля, защото 85% са от естествена кожа, а не ги нося, защото не са ми удобни или са ми омръзнали, а някои са си демоде. И заемат място. Много място. Не знам какво да ги правя. А виждам нова чанта, която е актуална и ми харесва, ама как да я взема, като вече нямам място?...
И с обувките съм по подобен начин. Имам поне 15-тина модела на токчета. Само естествена кожа или велур. Някои чисто нови, буквано не са обувани или за един път, на сватба например. Опитах се да продам едни, ама никой не ги купува. То вече кой носи 36 номер...А на токчета вече почти не ходя. Не знам какво да ги правя...

# 258
Подари ги!
Какво значение има от каква кожа са, щом няма да ги носиш? Жал ти е да ги хвърлиш, но щом не ги носиш и са демоде, всъщност са изхвърлени, само че в твоя гардероб.
Аз подарявам всичко и много се радвам когато видя, че се носи. И никога не питам къде е това, което съм подарила.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 15:10 от Чи лу

# 259
И аз като Чи Лу подарявам всичко - щом съм дала дрехите, с тях давам и обувки/боти/ботуши, шалове, ръкавици, шапки, чанти...до бижута. Носените повече от веднъж-дваж просто ги оставих в контейнерите за облекло в квартала. Много останаха неносени, защото напълнях рязко за кратко време, направо намразих огледалата в цял ръст.

# 260
Да, доста подарих и на майка ми дадох 3-4. Оставих най-скъпите, не само като цена ами такива, които са ми на сърце, така да се каже, с идеята, че уж ще ги нося. Ама не ги нося Simple Smile... Вероятно една по една ще раздам и тях...малко ми се свидят още. Много купувах преди години и не мога да им насмогна... То още купувам, ама вече се въздържам повече. Така и с обувките. На кого му трябват 15 (и много повече, ако броим сандалите на токчета и ботушите) чифта официални обувки??? Тях дори нямам на кого да ги подаря, заради малкия номер.

# 261
  • София
Аз също много подарявам, и пак много имам, но гледам да си ги ползвам...поне половината Simple Smile

# 262
Да, доста подарих и на майка ми дадох 3-4. Оставих най-скъпите, не само като цена ами такива, които са ми на сърце, така да се каже, с идеята, че уж ще ги нося. Ама не ги нося Simple Smile... Вероятно една по една ще раздам и тях...малко ми се свидят още. Много купувах преди години и не мога да им насмогна... То още купувам, ама вече се въздържам повече. Така и с обувките. На кого му трябват 15 (и много повече, ако броим сандалите на токчета и ботушите) чифта официални обувки??? Тях дори нямам на кого да ги подаря, заради малкия номер.
На всички Simple Smile

# 263
  • София
Да, това с чантите е голям проблем и за мен. Имам 20-тина, но нося 2-3, една в ежедневието обикновено и още 1-2 при повод. А останалите ми е жал да ги хвърля, защото 85% са от естествена кожа, а не ги нося, защото не са ми удобни или са ми омръзнали, а някои са си демоде. И заемат място. Много място. Не знам какво да ги правя. А виждам нова чанта, която е актуална и ми харесва, ама как да я взема, като вече нямам място?...
И с обувките съм по подобен начин. Имам поне 15-тина модела на токчета. Само естествена кожа или велур. Някои чисто нови, буквано не са обувани или за един път, на сватба например. Опитах се да продам едни, ама никой не ги купува. То вече кой носи 36 номер...А на токчета вече почти не ходя. Не знам какво да ги правя...

А, намират се още крачета 36 номер, дори и по-малки.
Но и аз вече избягвам токчета, гледам предимно да ми е удобно. Когато са ми удобни едни обувки, поръчвам в няколко разцветки и много много не се интересувам дали са модерни или не.

Зареждам с обувки цялата рода, само чакам някой да ми каже, че има нужда и веднага вадя сергията (слава богу всички жени от родата са от 35,5 до 36,5 номер).

За чантите - слава богу имам само 1-2, че нямам нерви да сменям, и като ми омръзне минавам на следващата, а предишната пенсионирам.

На мен най-много място ми заемат детските дрехи - обикновено имам резерва от 1 номер по-големи, които са ми дадени от приятелка, настоящите (зимни и летни) + заделени малки, които 2-3 пъти в годината даваме на децата на познати. Цялата логистика по това ми отнема много време и сили.

# 264
Имам три познати с 36 номер.

# 265
В края на всеки сезон, разчиствам дрехи. Което не е носено значи, че  не ми е паснало и е било несполучлива покупка. Най- често подарявам на непознати по групи във ФБ. Мои обувки не изхвърлям, защото съм с малък крак и много трудно си намирам.
Alia1
аз нося обувки 34, 35  стелка 22.5см.. Майка е номер 35 стелка 24см..  Ако имаш нещо такова смело ми предложи. При мен най-голям проблем е намирането на официални обувки. За другите си купувам от детските номера, но и там е все по-трудно, защото повечето са с бонбонено розов цвят или с пеперудки и цветенца. Само да знаете колко съм смешна като седна да меря в детската секция обувки.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 18:04 от Пролетно цвете

# 266
Дрехите които не носите и просто стоят в гардероба, задържат негативна енергия в дома, същото е с всички останали вещи. Аз преглеждам по няколко пъти всичко, след като всичко съм разчистила, пак разчиствам и така изхвърлям по още нещо. Колкото по-малко вещи толкова по-добре. Но, моделите на времето в което сме отраснали, родителите, баби дядовци си е чиста вещоматия, не жилища, а склад. Да не говорим за мазета и тавани. Наскоро си изхвърлих абитуриентската рокля, което е успех, за какво ми е. Казват ами за спомен, ами има снимки, така съветстваше някаква консултантка по органинизиране на дома. Аз вече и в магазин почти не влизам, ако вляза основно разглеждам и купувам неща, който наистина са необходимост. Вече купувам само еднакви чорапи, иначе постоянно другият е незнайно къде, имам един малък кош, където събирам чорапите, който са поединично и периодично ги сортирам, но пак много се губят и накрая изхвърлям.

# 267
Дрехите които не носите и просто стоят в гардероба, задържат негативна енергия в дома, същото е с всички останали вещи. Аз преглеждам по няколко пъти всичко, след като всичко съм разчистила, пак разчиствам и така изхвърлям по още нещо. Колкото по-малко вещи толкова по-добре. Но, моделите на времето в което сме отраснали, родителите, баби дядовци си е чиста вещоматия, не жилища, а склад. Да не говорим за мазета и тавани. Наскоро си изхвърлих абитуриентската рокля, което е успех, за какво ми е. Казват ами за спомен, ами има снимки, така съветстваше някаква консултантка по органинизиране на дома. Аз вече и в магазин почти не влизам, ако вляза основно разглеждам и купувам неща, който наистина са необходимост. Вече купувам само еднакви чорапи, иначе постоянно другият е незнайно къде, имам един малък кош, където събирам чорапите, който са поединично и периодично ги сортирам, но пак много се губят и накрая изхвърлям.
Не искам да те плаша, но у вас живее чорапено чудовище, търси го! Simple Smile
Аз пък си пазя в отделен калъф някои детски дрехи, които ми е шила или плела мама, сегашни не пазя и нямам никакъв сантимент към тях. Пазя също ръкоделия от мама и баба.
Не бих казала, че запазените от рода ни стари вещи, та дори и текстил, носят негативна енергия, напротив. Стига да не са купища и да не превземат дома.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 16:05 от Кубратова

# 268
Дрехите които не носите и просто стоят в гардероба, задържат негативна енергия в дома, същото е с всички останали вещи.
Бъркаш понятията, става дума за боклука.

# 269
Момичета, издирва се висящ органайзер за дрехи за гардероба. От Джъмбо купих нещо такова: https://www.hipo.bg/bg-product-details-1847.html - обаче няма картон на рафтчетата, огъва се и мирише зловещо. Харесах това: https://izgodniceni.com/%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0% … %D0%B5%D0%BC.html - имате ли опит с този сайт, пристигат ли поръчките и коректни ли са?

Общи условия

Активация на акаунт