Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 729
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Разбирам че има малко шкафове..случва се.
Принципно още при проектиране на кухнята се мисли кое къде ще стои.
После е тегаво.
Не мисля че има вариант в който да са горе и да ви е удобно...

# 511
Може ли снимка или скица, че така описано нито си го представям, нито с помощта на геометрията успях да го измисля. Със сигурност има някакво решение, само ни покажи проблема.

# 512
Аз се записвам с нужда от помощ. Поради малко пространство ми се налага да държа тиганите, капаците и тенджерите в ъглов шкав, като граничещите страни са по 25см, височината е 30см, а най-дълбоката му част в ъгъла е 55. Нямам видимост и се катеря всеки път, за да взема тиган. Търся някакъв начин за организация след като един капак щеше да ме прасне в главата и реших, че не може да се продължи така.
Да ги смъкна долу не е вариант, защото няма свободни шкафове
Ох, като видях тази мила Чебурашка на снимката и си представих капака по главата й, направо ме заболя Hug
То зависи и по колко и с какъв размер са от всеки вид съдовете.
Удобно ли е да сложиш снимка? И евентуално да разместиш други неща в кухнята, за да свалиш поне капаците. Големи гадини са, наистина, особено за малка кухня - и моята е такава и все пренареждам нещо.

# 513
Капаците могат да се разпределят по вратите на другите шкафове

# 514
Предлагат се различни поставки за тигани , също и за капаци, можеш да ги разгледаш в Гугъл и да прецениш дали са удачни за твоя шкаф. Според мен преди този избор  имаш нужда от стълба😉

# 515
На мен преди ми се налагаше така да държа много вещи в ъглов шкаф. Най-удобното решение, което открих беше да сложа на дъното на шкафа 2 тавички с подходящ размер - една във вътрешността и една във външния край. Нещата слагах в тях. Когато се налагаше да вадя нещо от дъното на шкафа, свалях безопасно първата тавичка с всички неща в нея, а втората я плъзгах навън, вземах нужното и пак я тиквах навътре. Идиотско упражнение е, но нищо по-добро не ми дойде наум тогава. Та се бях оборудвала с 6 такива тави-поставки, понеже шкафът беше и на 3 реда.

# 516
Тарталета, фолиото, което ползваш, колко е широко?

# 517
Аз в един подреден на тетрис селски нисък дълбок шкаф съм си сложила така подноси и ги вадя и връщам като чекмедже. Сега ММ ми е обещал временно, до нова кухня, да ми направи истински подвижни поставки на този шкаф, та да вадя съдържанието по-лесно.
Моя приятелка в такъв висок ъглов шкаф си е сложила разни ъглови поставки с отделни рафтове за всеки съд и там стоят тавички и тигани . 

# 518
  • 🌊
Скрит текст:
Прясно измерено и нарисувано

Иначе гледах поставки, но повечето са по-високи от височината на шкафа, та няма как да влязат. Става въпрос за 1 касерола, 1 тенджера, 2 калака и 4 тигана. По сантиметри това има шанс да стане.

Единствените ми долни шкафове са този под мивката, който е в ролята на килер с препарати и буркани, и друг, който събира останалите тенджери и един мултикукър, та миграцията е сложна.

# 519
Скрит текст:
Прясно измерено и нарисувано

Иначе гледах поставки, но повечето са по-високи от височината на шкафа, та няма как да влязат. Става въпрос за 1 касерола, 1 тенджера, 2 калака и 4 тигана. По сантиметри това има шанс да стане.

Единствените ми долни шкафове са този под мивката, който е в ролята на килер с препарати и буркани, и друг, който събира останалите тенджери и един мултикукър, та миграцията е сложна.
Ще споделя аз какво бях направила в един временен шкаф - не беше най-удобното нещо, но вършеше работа и не ми падаха на главата съдовете. Сложих 4-5 тигана и 2 касероли в един кашон с дръжките нагоре (и диагонално в ъгъла на кашона, за да не стърчат прекалено), даже остана място за още нещо, кашонът съответно в шкафа и просто си издърпвах кашона, вадех нужното и връщах обратно. Така не се разпиляваха и не се вадеха трудно, защото имаше известно пространство между тях и кашона и просто вадех за дръжката. Не знам имаш ли достатъчна височина за това. Не е трайно решение, но докато намериш друго...

# 520
Ако е вариант, може да потърсиш въртящ механизъм за ъгловия шкаф, и в него да подредиш по-дребни неща, а на тяхно място да сложиш тиганите. Много са удобни тези въртележки, всичко ти е пред очите и не бъркаш навътре. Губи се малко място в ъглите, но удобството си заслужава.

# 521
  • София
Отиди да ти разкроят още 1-2 рафта и/или виж какъв диаметър окръжност се вписва в  шкафа и си вземи или направи поставка.
Аз бих избрала вариант номер едно и бих слагала направо капаците.

Намаленията на кутиите от Юск за целия месец или са, или за уикенда?

# 522
Ако е вариант, може да потърсиш въртящ механизъм за ъгловия шкаф, и в него да подредиш по-дребни неща, а на тяхно място да сложиш тиганите. Много са удобни тези въртележки, всичко ти е пред очите и не бъркаш навътре. Губи се малко място в ъглите, но удобството си заслужава.
Децата са с такава въртележка в ъглов шкаф, но е нисък - когато шетам при тях, ми е много удобен. Не знам как е с висок, аз въобще нямам ъглови шкафове и не съм ползвала редовно.

# 523
  • Mediterraneo
Тарталета, фолиото, което ползваш, колко е широко?

Нямам представа, обикновено домакинско стреч фолио, обикновено на Лидл.

# 524
Никой не пита, но ще кажа, може да е полезно за някого - в строителните магазини продават широко стреч фолио, може би около метър е ширината.

Общи условия

Активация на акаунт