Колко думички могат да казват вашите бебчета ?

• 3 497
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Засега не казва нищо смислено  Mr. Green

# 31
Ивайла казва:мама,тати,баба,бау-бау,мау(котка),там,оше(още),бебе,зайш(зайче),папи(паяк),ади(айде),Лайла(Питам я как се казва и тя отговаря).

# 32
  • София/Велико Търново
Е вие просто ме разбихте - изречения на година и три месеца  newsm78 Моя маймун чак сега започна за словосъчетава и да повтаря думи като папагалче ... сигурно е бързои-изоставащ  Thinking ooooh!

# 33
Мимито казва: мама/нон-стоп/ Mr. Green, баба, деди, еля/леля/, иля/Лили - името на куклата й/, мау/плюшеното коте/, казва си името но само Мими, Ате/Аче-батко й/.

Ами в общи линии това е, доста сме далече от образуването на изречения .

Батко й на 2г. приказваше много малко, само посочваше с пръст ако иска нещо и викаше "ъ-ъ-ъ-ъ"Но изведнъж започна да говори много и да се опитва да повтаря всичко което чуеше.

Мисля, че е въпрос до индивидуално развитие на детето. Но също значение има дали му се приказва много.

# 34
На 1г. 3м. не казваше нищо, освен Хай за Здравей и Чао (тук се ползва една дума за двете) и Це когато иска млекце. Но до ден днешен не успява да повтори нито една дума. Рядко се опитва и ги казва тотално погрешно. Наскоро установих, че казва тати ама то звучи като Дада. Зле сме с говоренето като гледам сравнявам с другите деца тук. Иначе говори много и обяснява... но нищо не му се разбира, явно си е на бебешки....

# 35
  • На небето
Ами, започна да говори смислено и целенасочено, на 1г и 1м., на 1г. и 3м. вече знаеше около 10 думи и имитираше повечето животни. И на 1г. и 6-7м. вече правеше изречения от 3-4-5 думи, а 1 м. по късно вече говореше свободно. А сега го молим да млъкне за да си починем, не спира да говори дори и на сън.  Crazy
Много е относително, на етърва ми сина и на 3г. знаеше около 10 думи, а на 4г. тепърва започна да прави изречения от 2-3-4 думи.

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 18:41 от Tinka79

# 36
  • на Север
Моника казва само " мам, тати, папу,ам, къх"
Все я карам да казва "кака, баба, дядя", прави си устничките, ама нищо не казва Grinning
Габито проговори по-рано

# 37
  • Емаесесаесесапипиа
Дъщеря ми казва: мама, тати, баба, дядо, дай, ам-ам, буки (обувки), мяу (на коте), бао (на куче), па-па (на всичко пернато) и му (на всички останали животни), не, кака, бебе. Иначе пасивният й речник е доста по-широк и разбира неща като отиди в съответна стая, дай еди какво си (повечето предмети ги познава), къде е това и онова и го посочва. Има една поредица от книжки със снимки на предмети и животни за определена възраст (1-1,6, от 1,6-2 и т.н) в момента сме на първия етап, където посочва безпогрешно повечето предмети, но може да назове само 2-3 от тях.
Ако иска нещо винаги намира начин да го изрази: със сочене, с теглене, с ъкъне, с пищене, с тръшкане (ако се наложи). Много е красноречива даже Simple Smile
Това с говоренето никак не е показателно. Имах позната, която твърдеше, че до 3 години изобщо не е говорила и са я водили на какви ли не специалисти, после изведнъж проговорила като голям човек. Иначе си е много умно момичето, честно казано едно от най-интелигентните хора, които познавам. 

# 38
Мама и тати каза още в 8-9 -ти месец.А сега: баба,бебе,Мими , бау (на кучетата),ма (на котката ни ,от "маци"),кака,Ам (на яденето),чиш (когато  пишка),айде (хайде).......май това са за сега,но може и нещо да съм пропуснала.

# 39
Моето момича не 1 год и 6 мес. нищо не говори, само мама, там и пан. Незнам дали е нормално, иначе разбира всичко, ама не говори. Трябва ли да я водя на лекар?

# 40
 ThinkingАми моето синче е също на 1г. и 3месеца и казва доста неща,повечето ми приятелки с деца казват,че говори много за възрастта си JoyПостоянно си говори нещо,не му спира устата,вече си иска сам играчките,като казва дай куче,коте и пр.Аз мисля,че всяко дете говори различно,много или малко за възрастта си,на сестра ми е на същата възраст,но казва само мама и леля Heart Eyes  bouquet

# 41
  • Някъде на път....
Ами сега е на година и 5 месеца и казва само мама, баба, кака........... Embarassed

# 42
А ние сме на 1г и 2мес и каваме мама,ало,да,ко/незнам какво е/
сигорно кое??
айде и тата но много фъфлещо Hug

# 43
Ние тъкмо направихме 9 месеца и много ни се говори, сърби ни езика. Това с "баба", "тата" и "мама" вече сме го отработили миналия месец. Сега сме на "папа"- става въпрос за жълтото пате- играчка, "ау-ау" на кучето /явно думата "куче" ни е трудна/, "ма" на котето и "апау" за лампичката /не знам защо, но винаги така й казва/. Иначе има много други работи, дето не знам дали означават нещо, но тези си значат и се употребяват само за названията на това, за което са предназначени.

# 44
На 1,3 - около 20-ина думички казваше ..  Peace

Общи условия

Активация на акаунт