Ален мак цъфти в полето - ЧХГ е до небето. ~бебеправене 418~

• 30 052
  • 857
  •   1
Отговори
# 345
Извинявам се, че го превръщам в личен разговор, но така или иначе няма много информация за стимулация, когато си само с една тръба след извънматочна бременност.  Аз намирам инфо за лека стимулация с Кломифен цитрат само при поликистозни яйчници. Та се надявам да е полезно и на някой друг.

Аз също не намирам логика да има повишен риск, тъй като десния яйчник явно е ленив и трябва да заработи, аз даже не се и повлиях на терапията и имам само един фоликул. Но в най добрия случай ще имам да кажем по един от всяка страна, не виждам логиката как ще ми се повиши риска от извънматочна бременност.
 Не стига, че ми е голям страх ми тези лекари ще ме побъркат. Освен това аз не се сещам за друг начин за предизвикване на О от дясно освен със стимулация. Иначе трябва да го караме на късмет да имам един-два пъти в годината О от страната с тръба. Аз поне не съм попадала на други методи,  имаше нещо за индукция на яйчник ли беше, ама ми се струва много крайно вече.

# 346
  • София
Мдам, лекарите обичат да шашкат... Аз съм стигала до макс два фоликула с летрозола,  веднъж бяха два от лявата страна, ама нещо тогава не уцелихме момента според мен. Имала съм и вариант по един и от двете страни.

# 347
Тука намерих таблица за прогестерона
Сега виждам, че моят е 44 nmol 😐

# 348
  • Замък сред облаците
По всяка вероятност имаш проблем с ЖТ. Щом взимаш утрогестан компенсира. Не го мисли повече.

# 349
АА, а в какво се изразява този проблем с ЖТ? Защото и моя беше нисък на последната Б и явно не усвоявах и Циклогеста и чак на Пролутекс почна да се вдига. Влияе ли СПКЯ на нивата на прогестерона?

# 350
  • Замък сред облаците
Ами, предполагам, че влияе, както влияе на качеството на Я - ЖТ се образува от коя част беше на яйцеклетката (амниона, хориона?)
При Минзухар сигурно ендометриозата оказва подобно влияние според интернет справката.

# 351
Благодаря за таблицата. Въпреки моят положителен тест и щастието ми последните дни - не завърши никак добре. По препоръка на съфорумки пуснах изследване за прогестерон и се оказа нисък. Попитах лекарката дали е нужно да приемам нещо - тя каза само фолиева киселина. На 6тия ден прокървях и днес на прегледа се установи, че матката е празна. Биохимична бременност. Сега се чудя имаше ли отношение ниския прогестерон? Можеше ли да бъде предотвратено? И сега как да изчисля овулацията? Всичко започва отначало, но това е. Напразно отмених и часа си за ЯМР.. Желая късмет на всички от нас и две чертички съвсем скоро. Heart

# 352
  • Замък сред облаците
При БХ ниският прогестерон не е задължително показател за проблем с него, ако бременността е спряла в много ранен етап организмът сам си подава сигнал на тялото да прекрати производството на прогестерон.

При съмнение за проблем с прогестерона, това се отразява и в нивата му след О без бременност. Проследява се 2-3 месеца на 7 ден след доказана О.

# 353
АА в аптеката попитах за този утрогестан от 300мг дали е най - високата доза и те казаха, че е. С предишната бременност взимах утрогестан от 100мг 3х2. Но сега със сигурност прогестерона не е под 10.
Утре съм на преглед и ще държа да слагам прогестерон до 12с.
В четвъртък ще пускам изследвания в бодимед та се чудя дали да го пусна и него да видя дали се е вдигнал.
Писала съм си със жени с начална бременност където имат хематом и той също оказва влияние върху ниския прогестерон. И са на буквално конски дози.

# 354
  • Замък сред облаците
На предната ти бременност беше 9ng, което е 23nmol, сега ти е 44nmol. 44 е достатъчно подобрение от 33 май ти беше преди утрогестана. Имайте предвид, че кръвния тест засича нивото свободно в кръвта (тоест организмът усвоява немалка част), има значение и колко време след поставяне на медикамента се взима кръв и дали се ползва вагибално или орално.

# 355
Munchie, много съжалявам Heart Пожелавам скоро отново да се случи и да е до щастлив финал. Не се измъчвай с въпроси дали, какво и защо, просто така е трябвало да стане. При биохимична може прогестерон да не е бил причината, а по-скоро да е бил нисък в следствие на загубата. При всички положения, можеш да го изследваш при следваща бременност, за да си спокойна.

Ох, аз този месец не съм следила ову и нямам идея кога е била и сега съм в очакване на Ц без никакви симптоми и вече нямам търпение да идва… Последните месеци ми беше на 28-30 дни, сега съм на 29 ден и нямам още дори зацапване. Няма шанс да съм бременна според мен.

# 356
Утре ще пиша как е минал прегледа много смесени емоции 😍. Дали всичко ще е наред, ще избутаме ли до 12с. Всъщност утре имам среща с доц Михайлова да се видим и да даде и тя терапия, отделно и Клексана слагам. С него свикнах вече, само да не даде още инжекции 🤪😂🤦‍♀️.

# 357
Има мнооого за бутане, изобщо не е до 12 седмица. А след раждането даже няма да коментирам колко има за бутане 😁😁 Успех, късмет и мноого търпение момичета 🍀🍀🍀 Всичко си идва на мястото, вярвайте

# 358
  • София
Аз се разписвам с отрицателен тест за бременност три дни преди закъснението 😣
Направих го защото заминаваме на море и да си имам едно на ум .
Отписахме го месеца,другия с нови сили!

# 359
Аз пък се разписвам със почивка във планината и със стомашен вирус. Чакам цикъл утре - вдругиден. Чувствам се ужасно. Даже не знам къде наблизо има аптека и какво мога да пия..

Общи условия

Активация на акаунт