Ален мак цъфти в полето - ЧХГ е до небето. ~бебеправене 418~

• 29 708
  • 857
  •   1
Отговори
# 615
Като човек, който е видял нивото на медицината в Турция от първо лице, на мен ако ми се наложи, аз не бих правила инвитро в България, а бих отишла направо там. Финансите са на първо място като фактор. Ако това не ви притеснява, изобщо не виждам причина да се чудите.

# 616
Не са проблем. Планираме ходене за консултация с ревматолог за други мои оплаквания, защото след безброй изследвания и лежане по болници в Бг никой не успя да ми каже реално какъв е проблема ми. Мисля с 1 ходене да мина и ревматолог и гинеколог, говоря за Истанбул.

Като човек, който е видял нивото на медицината в Турция от първо лице, на мен ако ми се наложи, аз не бих правила инвитро в България, а бих отишла направо там. Финансите са на първо място като фактор. Ако това не ви притеснява, изобщо не виждам причина да се чудите.

# 617
Щом ще ходите за друго, веднага ще ви стане ясно за какво говоря и сами ще изберете Турция.

# 618
Ние избрахме България, ако бяхме с МФ, сигурно Турция щеше да е.

На тази тема орисницата все пак е Ивка Gift HeartGift Heart, а Минзухара малко по-натам ще е вярам Flowers Four Leaf Clover

# 619
До колкото ми е известно там не обръщат внимание на тромбофилии и разни други неща, така че е въпрос на избор. Има доволни и от България има и от Турция. Може да гледате видеата на Радост Тодорова, тя обяснява зя инвитро в Русия, Турция, България. Доста са интересни частите.

# 620
Благодаря Ви! Ще ги изгледам със сигурност!

До колкото ми е известно там не обръщат внимание на тромбофилии и разни други неща, така че е въпрос на избор. Има доволни и от България има и от Турция. Може да гледате видеата на Радост Тодорова, тя обяснява зя инвитро в Русия, Турция, България. Доста са интересни частите.

# 621
Това не е вярно. Ако си имаш терапия, назначена от хематолог, се съобразяват с нея. Ако искаш разни вливки (свързано с имунологични проблеми) също се съобразяват. Има мноого жени с тромбофилия и инвитро в Турция. За да си стигнал до инвитро предполагам си на ясно имаш или нямаш тромбофилия

# 622
Ние не правим инвитро, но имам доста познати, правили и в Бг и в Турция. За да го казвам, значи има защо. Ако сам не си го направил изследването, там няма да ти го препоръчат или да те посъветват да си направиш изследване за тромбофилия примерно. Реално е хубаво да откриеш всичко възможно тук и там да направите самото инвитро.
За мен и тук и там е бизнес. Ходила съм на консултация дали сме за инвитро и тук и там и само там ми казаха да правим инвитро направо.

Едит: Не искам да разводнявам темата или да пращам някой пак да чете в темите за инвитро, но и там има доста информация по темата. Всеки има лично преживяване и мнение. Не отричам вниманието и отношението там. На светлинни години е от българските репро клиники. Просто пак казвам, че много зависи какъв е проблема ви.

# 623
Много хора казват, че за МФ Турция е по-добрият вариант и че тук е загуба на време, но ние сме от успелите с МФ в България. За нас лично Турция не беше опция, защото стигнахме до инвитро точно когато започна Ковид пандемията. Сега пък с малко дете съвсем не си представям как бихме могли да пътуваме до Турция.
Нямам идея как гледат там на тромбофилията, но тук също не мисля, че е сред препоръчваните (какво остава за задължителни) изследвания. Преди инвитрото питах дали да си пусна, тогава репродуктивната ми каза да си спестя парите, защото ще съм на НХМ първите три месеца така или иначе, после ще преценим според показателите. Да, ама пак заради ковид НМХ беше изчезнал и репродуктивните спряха да ги изписват без доказана нужда, така че си изкарах и инвитро и бременността без да знам дали имам тромбофилия. Изследвах се почти година след раждането, защото ми предстоеше друга операция.

Едит: tuti, супер ти е ЧХГ-то!

# 624
Щом финансите не са проблем, препоръчвам за ин витро Турция. Няма значение дали става въпрос за МФ или ЖФ. Съвсем различно ниво, аз имах късмет да попадна при добър лекар със сърце и чак не можех да свикна да НЕ гледат на мен като на касичка, както беше тук в България. Имам много опити. В Истанбул се чувствах като принцеса след пункцията. Изключително много съжалявам, че не започнахме опитите си направо в Турция, но пък натрупах изключително много опит и помогнах на много момичета да сбъднат мечтата си. ☺️❤️ Много се надявам и аз да сбъдна моята.

# 625
Тази тема е много късметлийска явно и направо не искам да свършва преди датата ми за тест Joy Това в кръга на шегата разбира се. Надявам се да стават все по-късметлийски темите от тук натам Blush
От Еутирокса може ли да ти се вие свят?  Вярно, че ми е ниска дозата, ама все пак.

# 626
  • София
Голдънче, и аз това си мислех - темата ще свърши, а не ми се искa Grinning
На мен не ми се вие свят от еутирокса.

# 627
Tuti , честитооо ❤ Стискам палци до пухкав финал 🤞
Относно инвитрото и аз съм в голяма чуденка дали да е в БГ или Турция . Чувала съм много добри отзиви за Турция , изчела съм темите за инвитроклиниките там . От друга страна получавам все по-добри отзиви и за д-р Цветков от жени , които са успели при него . Само като си помисля какво ми предстои , свят ми се завива 🫣

# 628
Аз си мисля, ако стигна до инвитро и нямам фактор за фонда, да го правя в Турция заради многото положителни отзиви от там. Принципно ме притеснява ангажимента с пътуването, но смесения вариант на клиника Бахчеджи ми звучи супер - първоначален преглед, пункция и трансфер в Турция, а всичко останало в София.
И другия минус е, че в Турция искат брак, а ние нямаме... И никак не ми се иска да трябва да сключим по този повод и да не си получа романтичното предложение за което си мечтая.

# 629
Golden Stone, на мен виенето на свят ми беше единствения симптом като забременях! Дано не е от Еутирокса 😜

Общи условия

Активация на акаунт