Седмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 37 896
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Да се запиша в темата.
Финансови инжекции работят. Наизуст срещу 25 евро за Българският език и 50 за На прощаване съм изплатила за две седмици.
Всичко е прочетено, но само откъсите. И при обсъждане си давам сметка, че прочетеното нито е въздействало, нито е било разбрано, но какво да се прави…

# 92
Вдигнах висооооко вежди и айролнах.
С такава миза, за матурите ще трябва да купите минимум двустаен

# 93
Не мога вече, честна дума иде ми да ги застрелям вкупом в Министерството.....Да дойдете да ме арестувате за заплахи....
Пак промени в учебните планове....пак реформи.....тия планове не ги ли сменяхме само преди 2 или 3 години....
https://dnes.dir.bg/politika/ot-otpadane-na-temi-po-bel-do-novi- … chebnata-programa
Дописвам се. Не могат да ме убедят, че за има няма 2 месеца са направили хубав анализа на резултатите от матурите и учебнто съдържание от Първи до дванадесети клас....
това е невъзможно....
Точно след максимум 3 до 5 години ще се наложат промени на промените.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 16:31 от ledenotomomiche

# 94
  • София
Гледах и аз тази подробна новина, но доколкото схващам за следващата учебна година , новите актуализирани учебни програми, няма да касаят 7ми клас,.... Thinking

# 95
Децата изобщо не могат да си го представят туй нещо .. пък и старите думи ... те даже историческото време не са го учили по История още
Затова разказвах , водих лекции по история първо , после четохме текста... Схвана уж, ама не й стана по -леко на наборката
Каза, Grinning  че нямало да избере да стане хъш, да не ходи немила и недрага по брега на Дунава...
Това е проблем - няма междупредметна връзка между произведенията, които си изучават по литература, историята, която се учи съответния клас, че дори и музика, и географията на България и Балканите.
Толкова ли е сложно да се изучава история на България, в класовете, в които се учат тези произведения? Пък древната и световната история да останат за гимназиалния курс.

# 96
Разпечатвах днес теста по мат от миналата година и ми излезе и лист с формули. Дават ли такъв лист на изпита?

# 97
  • София
Вероятно в 7 клас ще изучават вече история на Предосвобожденска България. И вероятно затова Немили - недраги е в 7ми клас. Но ние нали сега четем, лятото и затова...  Thinking Миналата година май последно учиха Средновековие.. Тъй помня

# 98
  • София по рождение
Мисля, че в този брой на вестник "Аз Буки" е  по-точна информацията относно промени и срокове.
https://press.azbuki.bg/news/novini-2023/broj-30-2023/novi-ucheb … o-noemvri-2024-g/

# 99
  • София
Разпечатвах днес теста по мат от миналата година и ми излезе и лист с формули. Дават ли такъв лист на изпита?

Дават. Раздават ги с листовете, не може да си носи детето. Мисля, че като излезе модела на НВО в него има и формулите.

# 100
Не мога вече, честна дума иде ми да ги застрелям вкупом в Министерството.....Да дойдете да ме арестувате за заплахи....
Пак промени в учебните планове....пак реформи.....тия планове не ги ли сменяхме само преди 2 или 3 години....
https://dnes.dir.bg/politika/ot-otpadane-na-temi-po-bel-do-novi- … chebnata-programa
Дописвам се. Не могат да ме убедят, че за има няма 2 месеца са направили хубав анализа на резултатите от матурите и учебнто съдържание от Първи до дванадесети клас....
това е невъзможно....
Точно след максимум 3 до 5 години ще се наложат промени на промените.
Внимателно прочетох проектите за предстоящите промени за 7 клас влиза в сила от 25/26 година, така че ще си караме с промените от миналата година. Лично мое мнение по предмети, които преподавам промените са в полза на учениците.

# 101

По-новият, ако и бях пуснала от 1696г. черно-бял едва ли и  5 мин. щеше да изгледа Simple Smile

Sweat Smile Sweat Smile Ясно, че е неволна грешка, но децата точно така и се чувстват с черно-бялото кино, все едно ги връщат в 1696 г. Sweat Smile Sweat Smile

"Немили-недраги" разбирам, че трудно може да се замени. Тематиката е важна, свързана е със свободата.
Но светът отдавна безкрайно се промени. Промени наистина трябва да има и в бълг. образование - и по отношение на тежката фактология по някои предмети, и по отношение на изучаваните произведения по БеЛ.
И не, абсолютно не съм съгласна с всеобщия "любимец" Стаматов, че ученето трябвало да бъде задължително трудно и тежко занимание и в никакъв случай забавно.
Голям зор да набием в главите на децата за тежкия живот през отминали времена. Аман от болка, безнадеждност, затъване в кал и отчаяние, които струят от страниците на христоматиите... На мен ми бяха тегави и непонятни преди повече от 35 години, какво остава за децата ни... Йовков и Елин Пелин са превъзходни разказвачи и далеч не всичките им творби са минорни и отчайващи - "Косачи" и "Песента на колелетата" са от добрите попадения в учебните програми. Но има и такива, с които е крайно време да се разделим.

# 102
Записвам се и аз с билети за Хъшове. С четенето на задължителната литература е до никъде- в 7 клас щял да е много много натоварен, за това сега трябвало да си почива максимално- това му е философията 😒
Сега попаднах на една статия - министърът казва, че ще има втора дата за седмокласниците, но през есента- само за тези, които не са успели да се явят на редовните дати- щели да ги приемат в  паралелките, чиито бал са постигнали.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14992719

# 103
  • София
Да, ще се приемат надпланово. Не са уточнили балът от кое класиране ще се взима за критерий за приема. Най-логично е да е от второ. Не е лошо това предложение.

# 104
Надпланов прием... каква "брилянтна" идея. И как точно ще се доказва наличието на семейна трагедия? Нека позная - с писмо до началника на РУО. Grin Grin Grin Дали е нужно да напомням, че само допреди няколко години по подобна схема се приемаше надпланово по цяла паралелка "връзкарчета" в СМГ след 4 клас?

Общи условия

Активация на акаунт