Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 407
  • 750
  •   2
Отговори
# 570
  • София
Здравейте,
Питането ми за съдомиялна - кубче, ама от тези, които не се връзват към водопровод, а са с резервоар. Някой има ли такава, доволни ли сте? По 1/2 табл ли се слага? Съмнявям се с тези 5л за целия цикъл дали добре мие и плакне?  Имам си хоби - правенето на сапуни и просто в нея искам да мия много мазни съдове.

# 571
Никога не съм виждала кубче с резервоар. Може би за в каравана? Какво пречи да се свърже към водопровод/чешма? А мръсната вода къде?

# 572
  • София
Има ги на доста марки - от този тип са
https://www.klarstein.bg/domakinski-uredi/mijalni-mashini/sadomi … EYASAEEgJLWvD_BwE
Мръсната вода с маркуч в кофа, или в коритото на мивка

# 573
https://www.klarstein.bg/domakinski-uredi/mijalni-mashini/sadomi … EYASAEEgJLWvD_BwE
Това е някакъв майтап при тия параметри и тази цена. Не ми се струва сериозно особено за твоите нужди. Максималната температура е 50 градуса, което не знам дали е достатъчно да ти измие нещата.

# 574
  • Перник
Това е някакъв майтап при тия параметри и тази цена. Не ми се струва сериозно особено за твоите нужди. Максималната температура е 50 градуса, което не знам дали е достатъчно да ти измие нещата.

Абсолютно! За тези пари може да се купи истинска миялна.

# 575
Самоцитирам се и се коригирам. Мие ѝ с по-висока температура, та може би може и да се справя. Видях инструкцията, ако качеството е като превода …. Дано някой се включи с реални отзиви. За мен това няма как да мие.

# 576
  • София
Аз знам, че е най-добре голяма, вкъщи имам от най-големите - 12 комплекта от преди 20г, а тази я исках за селската ни къща, където всичко е направено, и няма практически къде. Просто исках да я вадя и да я прибирам. Явно са малко разпространени и няма хора с реални отзиви.

# 577
Това е някакъв “телешоп”. По- добре на ръка да се мие.

# 578
  • На брега на реката
Хрис, това в някаква джвъчка. Дори изглежда като играчка. Как ще дадете толкова пари за него?

Малките, тип кубче /парите са почти същите/, могат да се слагат на плот или под него, не би ли се вместила?

# 579
Божкеее, това приспособление ми прилича на фритюрник…

Работата му ще е, като да накиснете чиниите в леген с вода и препарат.

# 580
Здравейте!
В дилема съм. Трябва да си взема съдомиялна, имам пространство за голяма, но клоня към малка, защото съм сама през по-голямата част от времето, ще се ползва рядко и т. Н. и не знам дали изобщо голяма ще се пълни.
Как бихте постъпили-малка или голяма?
Някой правил ли е прости сметки колко повече оскъпява голямата като разход вода и ток?

# 581
  • София
Здравейте!
В дилема съм. Трябва да си взема съдомиялна, имам пространство за голяма, но клоня към малка, защото съм сама през по-голямата част от времето, ще се ползва рядко и т. Н. и не знам дали изобщо голяма ще се пълни.
Как бихте постъпили-малка или голяма?
Някой правил ли е прости сметки колко повече оскъпява голямата като разход вода и ток?

Определено бих взела голяма, защото понякога слагам тави и други обемни неща. Баща ми също живее сам, но си ползва голяма съомиялна. Водата и токът струват по-малко от таблетките, които слагаме в съдомиялната, а разликата в консумацията на двата вида машини е минимална. Това са данни за първите два модела, които ми попаднаха пред погледа:

45 сантиметра60 сантиметра

За 100 цикъла (3 - 6 мецеца, според честоата на ползване), тясната съдомиялна може да спести елекгроенергия за около 1,10 лв. и вода за 0,37 лв., т.е. общо толкова, колкото струват 3-5 таблетки.

Качеството на измиване при двата вида машини  също не е съвсем еднакво. Има потребителски организации, които правят изпитания на всякакви електроуреди, и които са установили, че 60-сантиметровите съдомиялни измиват по-добре от 45-сантиметровите. Причините за това са конструктивни и обективни, т.е. нямат общо с марката и модела, а по-скоро произтичат от законите на геометрията.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 02:10 от Vilemina

# 582
Като свикнеш да миеш всичко в съдомиялна ще видиш, че ще се пълни. С тави, тенджери и тигани бързо се пълни. Simple Smile

# 583
Аз имам и малка, и голяма, но определено при наличието на място бих препоръчала голяма. Тави (включително от фурната), тенджери, купи от салати и прочие заемат повече място, не е само до чиниите.

# 584
Благодаря ви много, наистина аргументиран отговор!

Общи условия

Активация на акаунт