Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 386
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте.
Имаме съдомиялна кубче, сега обаче ще се местим на друго място и ще мога да се взема свободно стояща съдомиялна 60 см. Има ли проблем да се сложи на мястото на пералнята? Съдомиялната кубче я пускам всеки ден, т.е. всеки ден успявам да я понапълня, като по големи тави и тенджери мия на ръка, но те не са всеки ден. Т.е. не всеки ден имам тенджера и се притеснявам, че няма да мога да пускам голяма съдомиялна всеки ден, а по вероятно през ден, даже може и на 3 дни един път да се случи. При вас как е? Всеки ден ли пускате, а ако пуснете през ден измиват ли се добре? Притеснявам се, че може да засъхне и да не се измие добре.

# 586
Здравейте.
Имаме съдомиялна кубче, сега обаче ще се местим на друго място и ще мога да се взема свободно стояща съдомиялна 60 см. Има ли проблем да се сложи на мястото на пералнята? Съдомиялната кубче я пускам всеки ден, т.е. всеки ден успявам да я понапълня, като по големи тави и тенджери мия на ръка, но те не са всеки ден. Т.е. не всеки ден имам тенджера и се притеснявам, че няма да мога да пускам голяма съдомиялна всеки ден, а по вероятно през ден, даже може и на 3 дни един път да се случи. При вас как е? Всеки ден ли пускате, а ако пуснете през ден измиват ли се добре? Притеснявам се, че може да засъхне и да не се измие добре.

Аз съм с 45 см. съдомиялна, откакто я имам броени пъти съм я пускала всеки ден. Обикновено през ден, дори през 2 в повечето случаи. Досега не ми се е случвало нещо да не се измие, но преди да отидат в съдомиялна обикновено ги накисвам или изплаквам и почти не се задържа остатък по тях, който да засъхне.

# 587
Зависи от домакинството. Ние сме трима и 60 см пускам почти всеки ден. Има дни по два пъти на ден, а има и такива през ден. Дори когато са стояли моята се справя и няма проблем. Не забравяй, че няма да миеш тенджери и тави на ръка та ще се пълни.
Питаш дали е проблем да се сложи та мястото на пералнята: важното и да има вода и канална близо и ток. Аз не съм фен на свободно стоящите уреди по естетически причини, но щом има място не бих се лишила.

# 588
Моята е голямо кубче, с две кошници, в която мия тенджери, тави и тигани. Поставена е на плота, а пералнята е под него. Случва се да я пускам през ден, макар и рядко. Няма проблем с качеството на измиване.

# 589
Благодаря.
Аз почти не изплаквам, освен ако няма нещо по едро и е трудно да го изчеткам и си ги слагам доста мазни и мръсни. Просто понякога се събираме само за вечеря и от там се трупат малко съдове. Ако не съм готвила него ден още по малко, така че е доста по вероятно да я пускам през ден. По рядко успявам да натикам нещо по голямо, ако има място. ММ обича да се плацика на мивката и да мие нещо, аз пък да не видя чиния за миене. Предпочитам обаче в съдомиалната, защото излиза наистина чисто.
При мен ще имам отделно помещение /бивша кухня/ където ще е пералнята и мястото където до сега е била остава свободно.

# 590
Зависи от домакинството - какво и колко се готви/яде, какви съдове се ползват...
Аз си пълня ежедневно и голямата СМ (двама работещи сме), но дори и да останат съдовете за следващ ден, което се случва изключително рядко, се измиват идеално.  Не бих се лишила от СМ с нормален размер (60 см) - тави, тигани, тенджери, големи купи и подобни заемат много място.

# 591
  • Перник
И ние сме трима с 60 см. миялна. Мноого рядко се случва да почива повече от 1 ден. Понякога мие и по 2 пъти на ден. Аз също не плакна/накисвам съдовете предварително. Рядко се случва да има недоизмито и е по-скоро заради неправилно подреждане (тава от препечена баница, загорял ориз или нещо подобно), но се доизмива на ръка супер лесно и бързо - само минавам с гъбата и готово. Няма нищо общо с търкането на тенджери и тави на ръка.

# 592
Благодаря ви много, наистина аргументиран отговор!

Бих препоръчал голяма,  с възмоцност за половин зареждане и миене. Така ще реализирате разумна икономия. Искате - миете на половин, искате на цяла.

# 593
  • София
Благодаря ви много, наистина аргументиран отговор!

Бих препоръчал голяма,  с възмоцност за половин зареждане и миене. Така ще реализирате разумна икономия. Искате - миете на половин, искате на цяла.

Вече няма нужда от бутона за половин зареждане - технологиите напреднаха и съвременните съдомиялни автоматично управляват интензивността на миенето с помощта на оптични сензори и електроника.

# 594
Моята е голямо кубче, с две кошници, в която мия тенджери, тави и тигани. Поставена е на плота, а пералнята е под него. Случва се да я пускам през ден, макар и рядко. Няма проблем с качеството на измиване.
Би ли споделила кой модел е?

# 595
Би ли споделила кой модел е?
Моята е краун, за 8 комплекта. Много си я хваля, мия всичко в нея, голямата тава от фурната, филтрите на абсорбатора и тн. На следващата година Зора пуснаха абсолютно същата под марката Finlux. Сега я намерих със същите параметри там, но променен дисплей. Ето я: https://zora.bg/product/wqp8-white

А ето и с дисплей като моята

# 596
Благодаря ти. Трябва ми за ползване през лятото навън, но да мие добре Simple Smile и затова се ослушвам за нещо компактно и не много скъпо.

# 597
  • София
Благодаря ти. Трябва ми за ползване през лятото навън, но да мие добре Simple Smile и затова се ослушвам за нещо компактно и не много скъпо.

Разгледах ръководството и всичко изглежда добре - има 2 програми с t° до 70°C, още 2 програми с t° до 65°C и една - с t° до 60°C. Само кратката програма (35 мин.) изглежда не много надеждна, но предполагам, че за чаши поне ще става. Повечето програми изразходват между 9,5 и 12,5 литра вода, което не е много по-малко от това на пълноразмерните машини. Ако се ползват и таблетки или капсули, предназначени за 13 комплекта, би трябвало да няма проблем с измиването на 8 комплекта.

# 598
Мие идеално, не отстъпва на бош 45 и 60 см. Количеството гел е същото, като на големите. Програмата "тенджери" Simple Smile има накисване и отделение за допълнително място за гел за процедурата. За толкова години се е случвало 2-3 пъти нещо да не се измие добре, но и при бош е било така. Тормозя я ежедневно за всичко. Препоръчвам.
Обръщам внимание на на разположението на кошниците при моя модел, където на горната могат да се слатат чаени чаши и отстоянието до долната позволява подреждане на по-висока посуда като тенджера под налягане и тн. Докато ровех да покажа модела мернах горна кошница, на която имаше приставки за високи чаши със столче и не знам дали това не намалява обема под горната перка при най-новия модел.

# 599
Здравейте, за какво служи това нещо, в описанието е показано че се върти, но не е ясно защо. Намира се отпред отдолу на миялната. Моделът е
HOTPOINT HIC 3C26N WF.

Общи условия

Активация на акаунт