Разбрах, че майка ми е изоставила дете

• 10 629
  • 181
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Не става баш с туризъм.

# 166
Познавам повече от 10 осиновени - най-възрастната сега е на 67 години, а най-младият - на 19 години. Повечето от тях искат да научат някакви факти за произхода си - какво се е случило, защо са ги оставили... По-голямата част от децата, които са осиновени, се досещат за това, дори осиновителите им първоначално да отричат, както стана ясно и от статиите, които посочих по-горе. Имам осиновен роднина, който се досещал, че е осиновен, няколко пъти през годините питал осиновителите си, те отричали, и когато вече бил над 35-годишен и семеен, осиновителката му решила да му каже... Ядосва се, че не е узнап по-рано. Така че в повечето случаи тайната се узнава.

Баба ми имаше един братовчед, който е с осиновен син - съседи му разкрили тайната, момчето също питало осиновителите си няколко пъти, те отричали, докато накрая момчето им казало: „И да съм ваш, и да не съм - именно вас признавам за майка и баща“. Не знам дали са се осмелили да му кажат.

Дори в този форум имаше подобни теми от една потребителка: https://www.bg-mamma.com/?topic=1261218.msg41585170#msg41585170.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 21:49 от Radilena

# 167
Янтра, от линковете трябва да се махне точката и запетаята накрая ;. Без нея се отварят.

# 168
  • Пловдив
Все едно в Перник да е забранен аборта, а в София да не е.
Проста причина за поява на абортен туризъм.
Първо - време е да схванете, в епохата на интернет и разнообразната информация, че САЩ не са една плюнка място като България. И разстоянията не са като Перник- София, пък даже и като Варна-София не са. Второ - в САЩ здравната система не е по европейски тертип, не е на солидарен принцип. Здравеопазването е адски скъпо и не всеки може да си позволи аборт.

# 169
  • Пловдив
Много лесно ми се струва това... Отричам се и край, вече никаква отговорност не нося и никой нищо не може да ми каже или да ме занимава. Да, но всъщност майката е причината това дете да го има и да е в тази ситуация. Отричайки се от нещо, то не спира да съществува. Нейно право да си затвори очите и да избяга от отговорност, да, но това е точно това, бягане от отговорност и от последствията от собствените действия.
На същия принцип американците забраниха аборта. Има деца заченати след изнасилване, след инцест/блудство с малолетна, непълнолетна - и тези майки ли са виновни???? Изобщо не си права в случая, иначе те харесвам.
Понеже не става ясно какво имам предвид с изречението "Американците забраниха аборта". Миналата година върховния съд на САЩ отмени конституционната защита за абортите на федерално ниво, тоест над нивото на всеки щат сам да определя. До преди юни миналата година абортите бяха разрешени във всички щати. Веднага в повечето/всички консервативни щати беше въведена забрана на абортите. В най-консервативните, републикански, щати е забранен аборт дори при доказан инцест, изнасилване и няма значение дали бременната е малолетна. Поради заплаха за лекарите (отнемане на лицензи и затвор) има случаи на отказване на аборти по медицински причини например мъртъв плод, извънматочна бременност и прочие. Няма да казвам какво мисля по въпроса, защото мога да си изкарам бан за ползване на обиден и нецензурен език.

# 170
  • София
Аз знам за какво става дума и съм отвратена. Забраната вече доведе до потресаващи случаи. Например жени, които не могат да направят аборт, въпреки че плодът вече не функционира, което за малко да се окаже фатално и за тях. Не им се разминават тежки увреди, обаче. При инцест/изнасилване, за мен лично абортът е най-чистото решение, най-щадящо и за майката и за злощастното потомство. Разбира се, много жени в отчаянието си ще пробват стари, собственоръчни методи, които са ужасни и водят до ужасни здравословни последствия. Законът за мен е варварски и върна страната десетилетия назад. За мен трябваше да има масови протести, не знам как се позволи това нещо.

# 171
В Ирландия и Полша, където също са забранени, дори и по медицински показания, когато се рискува животът на майката, вече има смъртни случаи на майки. И живородени по-големи деца останали сираци. Това е връщане към средновековието, когато на жената не се е гледало като на човек, поне не пълноправен такъв. Но, ако тогава и медицината не е била развита, то на днешната медицина да умират жени, майки е недопустимо по такива причини

# 172
  • Paris, France
Преди 20 години един случай в Република Ирландия ме потресе. Съдия забрани за 13 или 14 годишно момиче да си извади паспорт за да не може да отиде в чужбина да абортира. Момичето е било изнасилено. На мястото на родителите щях да я закарам в северна Ирландия с кола или автобус (не искат документи), да и платя аборт и дружно да се изнесем от РИ. Не знам какво стана с този случай, но е отвратителен. 

А в САЩ каква е причината да забранят абортите? Наказуемо ли е да се напусне щата и да се направи аборт в друг щат или Мексико? В ФРГ бяха осъдили германка на затвор, защото намерили в колата и много превръзки и още нещо, сочещо, че е направила аборт в Холандия.

# 173
  • Пловдив
А в САЩ каква е причината да забранят абортите? Наказуемо ли е да се напусне щата и да се направи аборт в друг щат или Мексико? В ФРГ бяха осъдили германка на затвор, защото намерили в колата и много превръзки и още нещо, сочещо, че е направила аборт в Холандия.
Причината е, че републиканците имаха превес над демократите в конституционния съд на САЩ.

# 174
  • Варна
имаше го и в по-сериозни сайтове, ама не ми се дири
https://clubz.bg/125686

# 175
  • Пловдив
имаше го и в по-сериозни сайтове, ама не ми се дири
https://clubz.bg/125686
Не е само този случай. Много са. Просто след двайсетина лично аз избягвам да се задълбавам и интересувам. Ситуацията е трагична. САЩ дълбаят дъното.

# 176
Янтра, на мен линковете ми се отварят. Пробвах ги. И други читатели явно са ги отворили.

# 177
  • София
И аз избягвам да чета, защото ми става изключително гадно и гневно. Осакатяват се жени, психически и физически, заради някакви болни политически/религиозни цели. Наистина е трагично и абсурдно да съществува в западни държави в днешно време - жената да не разполага с тялото си и да не може да защити себе си и здравето си. Още много път имаме да извървим, а лошото е, че постоянно се връщаме назад.

# 178
Също така в САЩ и осиновяването е много странно. Майка, която иска да даде детето са за осиновяване после има право да го посещава в дома на осиновителите години наред и да контролира как го гледат! Все едно че го дава на заем за глед. Така се дават и пораснали деца. Родителя вече не може да го гледа и го дава на семейства, които искат дете.

# 179
  • Paris, France
Зависи. Ако е отворено осиновяването, може да се уговорят да има право на посещения. Това се уговаря преди самото осиновяване. Няма лошо. Като съм чела как са подмятани, тормозени и даже убивани осиновени деца от осиновителите, мисля, че е по-добре биологичните роднини да имат контакт с детето.

В САЩ има и затворено осиновяване.

Общи условия

Активация на акаунт