WIZZAIR - 45

• 45 707
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
Споко, де, ще питам и даже ще споделя за отговора. Уикенд е.

# 541
Здравейте.

Вероятно е супер глупав въпроса ми.. ама все пак ще го задам Simple Smile

Детето иска да се вози на самолет, още от лятото съм й обещала да се повозим ама все по- често взе да пита и май момента назря. Въпроса е, че поради супер много ангажименти не мога да отсъствам 2-3 дни и търся нещо, в което да се вмъкна в един ден- отиване до някъде и връщане, до около 300 лв, за 1 възрастен + дете на 9г. ( е, ако е по- евтино супер Simple Smile) Нямам претенции докъде, нямам претенции да  разглеждаме града, нямам претенции и кой ден или месец да е, но да е в близките месеци де. Детето има международен паспорт.

Та тъй като не съм се качвала на самолет може би над 8 години, и нямам прясна информация.. А гледам има полети, които кацат някъде, и след около 30мин излитат наобратно, та възможно ли е да хвана такъв полет? Запомнила съм отпреди, че 2 часа преди полет трябва да сме на линия. Ще пътуваме без багаж.

Не държа на локацията, идеята е просто да се повози на самолет Simple Smile

Ако имате някакви идеи съм отворена.

Гледах и вариант с Райън София - Варна, но после трябва да се влачим с влака до Пловдив, което не ми е много ок, ама ако нямам друг избор... (живеем в Пловдив).
Разходката със самолет не е като разходката с влак или автобус. Иска организация, време и разходи. Детето най-много да се отегчи, преумори и да намрази летенето, ако това му се случи за един ден. Във въздуха, освен при излитане и кацане, няма какво да се види и прави. Аз ви препоръчвам полет до Италия с една или две нощувки там. Защо Италия ли? Близо е, полетите са по-евтини, и двете АК имат много полети до там, цените в страната са поносими, и най-важното- там във всеки град има страшно много забележителности. И най-важното накрая- ще ви трябва нотариално заверено пълномощно от бащата, ако той не пътува с вас.

# 542
И аз смятам, че идеята за просто летене донякъде и обратно е...абсурдна.
Една нощувка не е кой знае какво и определено ще обогати детето много повече, отколкото висенето по летища.

# 543
мисля, че са ми разказвали за панорамни полети от Долна Баня май беше, ако не ви се прави дълъг ден и много път, а целта е само да се лети

# 544
Здравейте.

Вероятно е супер глупав въпроса ми.. ама все пак ще го задам Simple Smile

Детето иска да се вози на самолет, още от лятото съм й обещала да се повозим ама все по- често взе да пита и май момента назря. Въпроса е, че поради супер много ангажименти не мога да отсъствам 2-3 дни и търся нещо, в което да се вмъкна в един ден- отиване до някъде и връщане, до около 300 лв, за 1 възрастен + дете на 9г. ( е, ако е по- евтино супер Simple Smile) Нямам претенции докъде, нямам претенции да  разглеждаме града, нямам претенции и кой ден или месец да е, но да е в близките месеци де. Детето има международен паспорт.

Та тъй като не съм се качвала на самолет може би над 8 години, и нямам прясна информация.. А гледам има полети, които кацат някъде, и след около 30мин излитат наобратно, та възможно ли е да хвана такъв полет? Запомнила съм отпреди, че 2 часа преди полет трябва да сме на линия. Ще пътуваме без багаж.

Не държа на локацията, идеята е просто да се повози на самолет Simple Smile

Ако имате някакви идеи съм отворена.

Гледах и вариант с Райън София - Варна, но после трябва да се влачим с влака до Пловдив, което не ми е много ок, ама ако нямам друг избор... (живеем в Пловдив).
Вариант е от София с Райън на 25.10. има полет сутринта (в 6.25ч...доста рано ще ви е) ще ви излезе 55евро и се връщате следобед в София с България Еър на 25.10. имат полет в 15,30ч от Варна за 250 лв за двете...та това е около 360 лв....ама ще се убиете от път....но обещанието си е обещание

Дааа, neuromancer дава добра идея...малко е по-скъпо ..обаче намерих нещо, което може да ви свърши.работа
https://supergift.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82/ … D0%BC%D0%B8%D0%BD

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 14:27 от ЗориБ

# 545
Това с панорамния полет е най-доближаващо се д8 идеята ви.Има доста,потърсете!
https://supergift.bg/flying-experience-for-two

Иначе,така,както я мислите е голям стрес за детето.Ставанв рано/щото това са евтините полети/,бързане,летене,малко облаци или нищо,ако е тъмно,и после същото наобратно.

# 546
Доста полети се предлагат около София, че и Пловдив. Наистина това е по добрият вариант.

За да види нещо, полета трябва да е през деня, и тогава връщането в същия ден става много трудно.

# 547
Може да разгледате разписанията и цените, но примерно до Бергамо на 14 .11 с уиз 55лв на човек, с 3 часа престой, има мол на летището. Или други дати, вторник.

За Лондон също има такива цени, но предвид детето и по-големите разходи на място препоръчвам една нощувка. Има много безплатни музеи от световна класа. Ако не сте ограничени в уикендите има много дати, през уикенда е по-скъпо.
хванете търсачката Гугъл флайтс и търсете, лесно става.

Ако нямате намерение да разглеждате града и не ви устройват евтините вторници, по-добре панорамен полет.

# 548
Току що кацнахме от Бергамо, молът не знаехме дали е достъпен пешеходно от летището - пред него е някакъв много оживен път с висока прозрачна ограда. Знаете ли как може да се стигне до него пеша, за друг път да знам.

# 549
Току що кацнахме от Бергамо, молът не знаехме дали е достъпен пешеходно от летището - пред него е някакъв много оживен път с висока прозрачна ограда. Знаете ли как може да се стигне до него пеша, за друг път да знам.
Може да се стигне пеша. От летището надясно през един паркинг и след това май един светофар. Това беше преди няколко месеца, но имаше ремонт. може сега да е различно, но не много.

# 550
Относно подаръка за детето.
Не знам какъв е семейния бизнес. Но щом е обещано на детето и искате да му доставите удоволствие, отидете поне с една нощувка. Вие изберете къде.
Първият път е единствен. И се помни.

Пак толкова важен да е бизнеса... По-важен и от детето...?

# 551
Здравейте!

Имам следния важен за мен въпрос относно бащиното име на пътник:

Купих аз билет на мъжа ми през моя акаунт в Уиз, но само с личното и фамилното му име (напр. Иван ПЕТРОВ). А в паспорта му фигурира и бащиното, на реда на личното (напр. Иван Георгиев ПЕТРОВ).

Трябва ли да предприемам опити да дописвам бащиното му име в резервацията (и съответно отново да го чекирам за полетите, защото вече го чекирах и чак тогава се усъмних)? Или и така е ок и ще си пътува без проблем?

Ако трябва, то онлайн ли да се опитвам да го направя през акаунта си и ако да, ще трябва ли нещо да доплащам? Трябва ли да звъня на кол центъра срещу кожодерската им такса на минута преди това или пък вместо това, за да направят промяната те?

Изобщо, ще съм много благодарна на всеки, който може да сподели актуален опит по въпроса. Дали така само с лично и фамилно име ще е ок? (на мен билета ми го купиха служебно и с бащино име, може би затова се усъмних изведнъж).

Благодаря ви много за информацията!:purple_heart:Flowers Bouquet

# 552
  • София
Няма проблем да мине паспортен контрол само с име и фамилия.
Не прави нищо, лек полет.

# 553
Благодаря на всички включили се по моя казус. Решихме, че наистина би било адски изморително в един ден да отидем и да се върнем откъдето и да било. Затова се спряхме на панорамен полет, благодаря за идеята. На пролет, живот и здраве, ще имаме повече свободно време и тогава ще можем да отидем някъде семейно с нощувка.

Бъдете здрави и ви желая незабравими преживявания, изпълнени с усмивки!

# 554
  • Milano

Както са ви казали, пресичате на светофара и слизате долу в подлеза докато стигнете мола.

Общи условия

Активация на акаунт