Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 27 022
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Предполагам, с графичен таблет или направо на айпад. Аз и преди писах, че имам графичен таблет(евтин, Ваком), но така и не му свикнах. С материали ми е по-интересно - за мен част от удоволствието е да се изпробват различни материали.

# 226
Айпад е моето. С писалка. Програмата ми е Про Криейт. Има супер много функции.
Но нямам време да го разучавам.
На този етап се разпилявам между всичките ми хобита и май само се ядосвам.

# 227
  • Галифрей
Радвам се,че ви хареса 😘 Да на Про Криейт е правено. Аз ползвам  тази програма, може да се рисува абсолютно всичко.може да си теглиш четки може да си правиш четки. Каквото душата ти иска.  Винаги научавам нови неща и техника. На мен ми беше дпста реудно защо съм свикнала на лист.  Ще ви покажа и мой рисунки от скицника ми.

# 228
Не е моето. За мен магията е в смесването на цветовете на палитрата. Освен това съхнейки цвета се променя. Няма наслагване и релеф. Все неща, заради които маслените бои ме привличат.

# 229
В действителност се оказа дори и доста трудно рисуването на таблет с програма.
Аз очаквах да е като детска игра. А от толкова много четки и функции, направо се обърквам и още не съм ги разучила.  Има си абсолютни тънкости.

Е, разбира се, рисуването на хартия все още е на преден план. Но така или иначе технологиите навлизат във всяка сфера на живота и изкуството.

# 230
  • Мадрид / София
Аз също рисувам дигитално. Първо с таблет Самсунг, но ми тежи в ръката и е по- обемист. Сега съм с Айпад мини и ми е супер удобно. Разбира се липсва ми физическото смесване на цветовете с боите, не винаги мога да постигна желания тон дигитално, но не може всичко да е супер. Поради липса на място ми се наложи тази промяна, а и после не се чудя къде да слагам рисунките.
И заветните лалета:

# 231
  • Галифрей
Да така е. Трудно си е не е лесно,но пък като сбъркаш лесно се оправя.
Аз имам доста арт материали. Подариха ми алкохолни  маркери, не ми харесват особено и няма цветовете които ми се иска. Не знам какво да рисувам с тях. Така ми се искаше да нарисувам нещо хубаво с тях.

М много хубава рисунка като снимка е. ❤❤😘 на мен много ми е трудно да рисувам дървета

# 232
  • Мадрид / София
Да така е. Трудно си е не е лесно,но пък като сбъркаш лесно се оправя.
Аз имам доста арт материали. Подариха ми алкохолни  маркери, не ми харесват особено и няма цветовете които ми се иска. Не знам какво да рисувам с тях. Така ми се искаше да нарисувам нещо хубаво с тях.

М много хубава рисунка като снимка е. ❤❤😘 на мен много ми е трудно да рисувам дървета
Благодаря,
в Ю туб има видеа, в които обясняват как се рисуват дървета. Даже pppqqq, беше дала линк към едно от многото видеа.

# 233
  • Галифрей
Знам,че има но ми отнеме доста време. Всяко е различно по големина форма и тн.

# 234
  • Мадрид / София
Е, да, но не е необходимо да се рисуват всички подробности. Въпроса е да го загатнеш и мозъка да си го допълни.

# 235
  • София
Пейзажът е чудесен! Благодаря, че показахте. Мъглата е хубава, а небето - огън!
Девойката на Утро е много нежна. Не мога да рисувам в този стил, но всъщност много ми допада.
На Анжела лалетата са наистина добри. Браво! Много ми се иска през дупката за дръжка на касетката да се вижда зелено листо. Чак кривнах телефона, та ако може да погледна по-навътре 🤪

# 236
  • Мадрид / София
Една набързо:

# 237
  • ВАРНА
Манастира в Патлейна.За първи път рисувам сграда и виждам,че няма да вземе акт 16 Simple Smile

# 238
Много интересно изглежда; не съм ходила там - трябва да го посетя!

# 239
  • София
Чудесни сгради! Много ми допадат цветово и двете.
На иланг-иланг сградата има изкривяване заради огънатия лист. Може пък да вземе заветното разрешение.

Общи условия

Активация на акаунт