Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 26 992
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Харесва ми Simple Smile Твоето отражение не е толкова тъмно, колкото го направи тази Ана (инструкторката), още не мога да си обясня с какъв акъл реших да го правя като нейното.

Аз имам снимки на лебеди - мои (от Огоста, където има колония, и от парка на Самоков - от там пък имам снимки на черни лебеди) и мисля да ги рисувам за в бъдеще.

Урокът с тигъра е над 3 часа! Знам, че половината са празни приказки и реклами, но все пак ми изглежда доста.
Скрит текст:

# 601
Аз ги превъртам уроците. Не мога да издържа три часа празни приказки.
Е, опитвам се да хвана и съветите, които дават. Определено научих доста полезни неща.

Тигърът ми изглежда сложен. Но аз и такъв хубавичък лебед не вярвах, че ще успея сама да нарисувам.
Стъпка по стъпка си е друго. Номерът е сега сами да продължим да рисуваме съобразно наученото.
Затова мисля да порисувам малко  лебеди.

И все повече се влюбвам в акварела. Аз отдавна си го харесвам. Обожавам разпръскването и преливането на цветовете, което се получава всеки път различно и уникално.

# 602
Не можах да си довърша тигъра днес, така че ще поизостана от графика на маратона.

Май не съм споделяла този урок на Художник онлайн - още не съм го рисувала, защото съм заета с други неща, иначе ми харесва. Рози ала прима - акварел:

Изглеждат красиви, но и преди съм писала, че не обичам без скица - сигурно няма да ми се получат.

# 603
  • София
О, мерси за розите! Ще ги гледам, само да намеря малко време.

# 604
Обожавам рози. Но са ми много трудни за рисуване и изобщо не ми се получават.
Все пак ще продължавам да опитвам.

Благодаря за урока!
Давайте каквито уроци ви попаднат! Да се учим!

Моят тигър го довърших снощи. За съжаление като го оцветих се оказа, че малко издължена му е станала физиономията ... НО ще го нарисувам довечера пак!

Иначе като оцветяване сравнително добре се получи.
Само накрая тя използва някаква много тъничка четка да направи с бял акрил /доколкото разбрах/ тънки бели косъмчета по козината на места. Аз пък аз нямам такава четка. Все не мога да си намеря хубава тъничка четки, все дебели ми идват.

Скрит текст:

# 605
Тигърът изглежда сърдит, иначе е добре Simple Smile
Моят е още само скица, май му направих очите малко по-големи, отколкото трябваше, но ще видим какво ще излезе. Може и да ги коригирам, преди да пристъпя към оцветяването.

Добавям моя тигър; не знам кога ще стигна до лъвицата:

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 17:40 от pppqqq

# 606
  • София
Брей, какви тигърчета! Браво!
Аз съм днес с хляб

# 607
Много реалистична питка! Heart Eyes

# 608
Снощи рисувах тигъра за втори път. Но нямах време да го довърша, въпреки че без да следвам урок се рисува много по-бързо.
Получи се по-добре.
Ще си търся и други тигри. Но първо да нарисуваме и другите животни от маратона.

pppqqq, много добре се е получил твоя тигър. Обаче мисля, че окото му трябва да е по-кръгло. Животните имат кръгли очи.

https://artefactoschool.online/workshop_kukrusova_w_fb?utm_sourc … pFIbo9OmvTNP3CH_Q

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 09:27 от utro77

# 609
Много добре изглежда Simple Smile

Чудих се дали да му променям очите, но реших, че хартията може да се размърля, а не ми се рисуваше целия наново.

Ето другите два урока, ако някой иска да ги види - панда и лъвица (по-късно ще рисувам лъвицата, но урокът е доста дълъг, вероятно няма да имам време да я завърша днес):
Скрит текст:

И Художник онлайн вчера са пуснали нов урок - портрет с гваш/темпера:
Скрит текст:
[video][https://www.youtube.com/watch?v=dSN61s25r-Q&list=PLfHZs9ubjo3DCKf3DViIZxePBbpLgeQHN&index=126/video]

# 610
Търся идеи какво да нарисувам върху черно платно. Купих го преди месеци от Лидл и гледах някакви примери в Pinterest, но нищо не ми допада за сега.

# 611
И аз имам от тях, пак от Лидл, още не съм ги използвала. Мислех да си нарисувам орхидеите (фаленопсис) и да оставя черното да се вижда.

# 612
  • София
Благодаря за видеата.
Минавам да покажа:

# 613
Много е хубава!
Аз сега чакам първи цъфтеж за годината, мисля, че ще стане другата седмица. Ако е подходяща, ще я рисувам Simple Smile

# 614
  • София
Струват си да се нарисуват дори и само така - за удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт