Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 26 996
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Ето я моята лъвица, горе-долу стана (преди малко някой ми каза, че прилича на Пинко):

И последният урок с черната пантера:

Не знам къде са буквите за бонус урока (някъде из видеата, вече не ги казва накрая), затова едва ли ще го отключа.

# 616
  • София
Изгледах видеата. Буквите за бонусния урок са:
МОПАН
Главни, на кирилица, без пауза, в този ред - Copy -> Paste

# 617
Благодаря, сега ще го отключа и ще опитам да го рисувам преди пандата, за да не изчезне Simple Smile
Май ме хваща някаква болест и не съм много в настроение за рисуване, но нищо.

# 618
  • София
Мисля, че казаха седем дни, че ще е активен. Във всеки случай изглежда по-добре от пандата.
Добавям по случайност попаднал ми наш анималист. Някак тематично ми дойде:

Ето от тук:
https://www.facebook.com/groups/1479275455522108/permalink/7160721257377471/

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 10:30 от Raya

# 619
Много е добър! Flushed

П.п. някой може ли да ми помогне - искам да си купя такава повърхност за рисуване (полиестерна хартия за чертане на скици) - дали се продава в бг магазини и под какво име?
https://www.jacksonsart.com/brands/grafix/grafix-drafting-film

Има ролки оризова хартия, но това е друго. Намерих и прозрачна хартия, но тя сигурно е много тънка и в описанието не пише от какъв материал е, не знам дали е същото нещо.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 13:08 от pppqqq

# 620
  • София
Бях на МК преди две години и там за трансфер на скицата ползваха паус. Мисля, че оризовата хартия от Алито, дето е на много листа ще е подходяща

# 621
pppqqq, хубава е станала лъвицата ти! Симетрична.

Моята не се получи много симетрична. Там, където е закритата част не стана добре.... И нея ще трябва да я прерисувам още веднъж. Това е втория ми тигър.

Снощи си мислих, че сякаш техниката на тази художничка с животните ми харесва повече от техниката на Елена Власова, дето мокри толкова целия лист и от двете страни. Тук пак се получава красиво разливане и смесване на цветовете, без да излиза извън контрол.

Raya, много хубави котки на този художник. Благодаря, че го сподели!

# 622
Хубави са и двете картини. Нейната лъвица е някак по-космата от едната страна (вероятно от позата) - аз не й нарисувах толкова много козина.

И аз не обичам да мокря целия лист, защото боята става много трудна за контролиране (а и на целулозния лист няма да се получи по същия начин, като на памук). Предполагам, че ако човек рисува непрекъснато с акварел, ще има пълен контрол и няма да му прави впечатление, но аз едва ли някога ще свикна с това.

# 623
  • София
Не се справям за определеното време. Залитам в детайлизация, която се прецаква по начало, защото бързам.

# 624
Много е сладко!

# 625
pppqqq , имаш ли видео от урока с черната пантера?
Много изостанах и го изтървах. Снощи вече нямаше достъп.... А исках да се пробвам и с нея.

Нещо се вдъхнових да рисувам котки. Искам и кучета. Аз по принцип обожавам животните. Но никога не съм и помисляла, че бих могла да нарисувам котка, куче.

Снощи се опитах с един рис. Гледах го от рисунка.

# 626
Симпатичен е Simple Smile
Ето го урокът с пантерата:

Аз съм малко болна и все ми беше лошо последните два дни, не съм рисувала много.

# 627
pppqqq, благодаря!
Бързо оздравяване!

# 628
Нов маратон в Собака, но аз още не съм дорисувала картините от последния:
https://sobakarisovaka.ru/pages/akvapriroda/

Изглежда много интересно.

# 629
Нов маратон в Собака, но аз още не съм дорисувала картините от последния:
https://sobakarisovaka.ru/pages/akvapriroda/

Изглежда много интересно.

Линкът отваря платен курс.
И аз още не съм нарисувала черната пантера.
Трябва ми време да се упражнявам.
Иначе всички курсове са ми полезни.
Искам да нарисувам всичко красиво, което се изпречва пред погледа ми.... Само да имам време.

Общи условия

Активация на акаунт