Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 26 161
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Добре се е получило. Аз затова се затруднявам да рисувам по време на уроците с акварел - трябва непрекъснато да спирам и да чакам да съхне, или да суша със сешоар, което е досадно.

# 676
  • София
С целулозата нямам такъв проблем. Там пък преливките не стават така плавни. Общо взето на кривата ракета…

# 677
Ох, много странно - отворих имейл, който не бях отваряла от десетина дена. Оказа се, че съм била записана за един маратон на Собака (цветя, акварел) и съм изтървала уроците. А аз изобщо не съм се записвала - дори не съм отваряла тази поща скоро... Жалко, бил е добър маратон, могло е да се включа...

# 678
Тези маратони се повтарят периодично, просто трябва да се следи.

# 679
Така е, странното е, че аз определено не съм се записвала, а цяла седмица са ми пращали линкове. Специално този го виждам за първи път.

# 680
  • София
Препрати писмото, ако може. Стана ми интересно. Някой се е регнал с твоя мейл най-вероятно или си е сбъркал мейла при регистрацията.
Не знам дали ми харесва, ама ще си го покажа - без скица.

# 681
Астри или хризантеми? На мен ми харесват Simple Smile

Вероятно така е станало. Последният срок на маратона (за гледане на видеата)е бил 25-ти, така че съм го изтървала съвсем.
Ако имам още някой инцидент с тази поща, ще взема да я изтрия, и без това имам няколко други (различни, не в абв). Жалкото е, че имам няколко профила в различни сайтове за пазаруване, свързани с нея, но ще си направя нови, не губя нещо особено - само история на поръчките. Но в българските сайтове не може много да се разчита на нея - миналата година Слънчоглед ми я изтриха, а вчера видях, че и в профила ми в Артсървиз пише, че не съм правила поръчки, въпреки че съм взимала много неща от тях.

# 682
  • София
Хризантема беше.
Половинката редовно получава известия и искания за потвърждение към разни сайтове на мейла. Даже знае как се казва и от къде е човекът, който редовно си греши мейла с неговия. Ама няма какво да направи - няма да си смени мейла заради някакъв завеян образ.

# 683
Художник онлайн вчера са пуснали симпатичен урок с темпера:

На мен ми се рисува с пастели и моливи напоследък. Мисля скоро да им обърна повече внимание.

А в Инстаграм Собака са пуснали гласуване за нов маратон - пейзажи, масло (не е този последния, за който така и не получих покана на имейла - други пейзажи са). Ще се запиша, за да си запазя уроците, тъй като ми изглеждат интересни.

# 684
  • София
Доволна съм. Сефте така нежно успях да ги направя. На живо е по-светло синьо, телефонът дава повече контраст.

# 685
Харесва ми люляка. Иван от Собака нямаше ли подобен урок - спомням си, че ми беше труден.
Сега не искат да ми изпратят покана за маратоните с масло, сигурно се сърдят, заради странната активност в профила ми.

Аз започнах едни орхидейки с маслен пастел, впрочем снимката не е моя, май я взех от темата за орхидеите. Няма да рамкирам или продавам рисунката, само упражнение е, така че дано собственикът на снимката да не се обиди.
Скрит текст:
Не знам кога ще ги довърша - не е много работа, но следващите дни сигурно ще пътуваме някъде семейно. Иначе маслените пастели ми харесват - имат огромен потенциал, иска ми се да се науча да ги използвам правилно и да направя нещо по-хубаво с тях.

Чудя се как ли изглежда картина с акварел, върху този грунд: https://www.artservicebg.com/magazin/grundove/daniel-smith-grund … l-titanium-white/
Още миналата година, когато се появи в Артсървиз ми привлече вниманието, но кой знае дали ще ми хареса. Имам и неудачни покупки на странни материали за творчество, затова си мисля, че и тази може да се окаже такава (примерно имам две шишенца лак за акварел - единият не ми харесва, защото смърди ужасно - много по-зле от лаковете за масло и акрил, а другият не мирише много и го ползвах няколко пъти, но е тежък като дървесна смола и не мога да го разнасям добре върху рисунката - крайният резултат не е представителен).

# 686
  • Мадрид / София
Сигурно знаеш, но да си кажа 😁 маслените пастели се рисуват на гланцова хартия или много гладка такава. Едно време имаше хартия за снимки. Ако имате някой познат дето да има и да не става за снимки е чудесна за маслените пастели.

# 687
Става на почти всякаква. В Ю туб препоръчват да се рисува върху хартия за сух пастел, но на мен не ми се иска, тъй като е по-скъпа и си я пазя за сухите пастели, а с маслените излизат приемливи резултати върху всичко (горе-долу).

# 688
  • Мадрид / София
Може, но най-добре е на гланцова.

# 689
  • София
pppqqq, ако ми пратиш линк за регистрация към маратона, мога да се абонирам и да дам линкове към видеата, ако са в Тубата.
Маслени пастели не съм ползвала. Даже никакви не съм. Освен в ранна детска възраст, разбира се. Гледах някъде днес хартия/картон за принтиране на снимки не ми се видя безобразно скъп.
Орхидеята дава вид като да се получи истинска. Добре върви.
Аз съм отново с цветенца:

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 22:52 от Raya

Общи условия

Активация на акаунт