Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 26 987
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Добре стои фигурата. Самата тя е пропорционална, така че с надписа отгоре ще се уравновеси. Ако слиза по стъпалата, ще има изкривяване в ханша. Дори само да е стъпила на горното стъпало с единя крак и вече ще е с чупка.
Днес съм с един кактус. Доволна съм от себе си.

# 586
  • Мадрид / София
Когато се слиза по стъпалата има движение в цялото тяло, (раменене, кръст, ханш), не само в ханша. В случая имаме абсолютно статично тяло. Липсва движението. Нещо такова имам предвид:

Доста трудна композиция е избрана, дано се справи.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 18:21 от Angela61

# 587
  • София
Зависи от слизащия къде и колко се чупи. Във всички ония филми, в които красавицата слиза по разкошно стълбище, няма движение на раменете - всичко е  от колената. Горната част на тялото стои фиксирана.
Давид е със S образно изкривяване на тялото, заради отпускането на тежестта върху единя крак. Дали другия крак е опънат настрани или е подгънат и подпрян на стъпалото отзад е едно и също.

# 588
  • Мадрид / София
Ето друга, не толкова силно изразена както е при Давид.
Пак има движение, което дава равновесие на тялото. Раменете са в един план, таза в друг и колената в трети. Така тялото има стабилност:
Оргинала -

И плановете:

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 21:44 от Angela61

# 589
Привет!
Вече доста рядко рисувам, но пък мога с часове да разглеждам чуждо изкуство, та ще позяпам засега из темичките Simple Smile
Пък дано скоро се явят време и муза и за мен.

# 590
Много добре изглежда рибарчето Heartbeat

Ето го урокът от вчера - по-късно ще му обърна внимание, ако някой друг иска да се пробва - качен е и в Ю туб:

# 591
  • В градината...
Чудесно рибарче. Много трудно се рисуват животни. Видеоурокът ми го потвърждава Simple Smile

# 592
Аз съм горе-долу доволна от лебеда, обаче отражението въобще не трябваше да го рисувам. Така ме ядоса, че се отказах да подчертавам крилата накрая:

Трябваше да последвам съвета на учителката (да проявя въображение) и просто да го пропусна - ето, други са го направили:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 20:44 от pppqqq

# 593
  • Мадрид / София
На мен пък ми харесва твойта рисунка. Като ти мине яда, сложи акцентите на крилата и ще стане чудесна картинка.

# 594
  • В градината...
На твоя лебед главата е много добра.

# 595
  • София
И на мен главата и шията на твоя лебед ми харесват. Още в анонса, когато показваха какво ще се рисува, видях отражението и си го изкоментирах на ум - хем изглежда черно, а е от белия лебед, хем е някак несъответстващо на формата. Грешката не е в теб.

# 596
Страхотен е лебедът. Не е стандартен и много ми харесва.

# 597
  • София
Аз съм с едно вълшебство днес:

# 598
Благодаря, може да намеря време да довърша крилата, ако успея да нарисувам тигъра утре, преди да стане много късно Simple Smile
Много интересна бутилка с джин Blue Heart

# 599
pppqqq Много хубав лебед! И отражението ми харесва много.

Raya, хареса ми кактусчето и вълшебството! Супер са!

Урокът беше приятен и лесен.
Харесах си и моя лебед.
Смятам докато ми е прясно всичко да си намеря още картинки с лебеди и да си затвърдя наученото.

Общи условия

Активация на акаунт