Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 26 173
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Снощи почна и втория маратон за рисуване на цветя.
От предишния не останах много впечатлена. Дори единия урок няма да го правя - за капка роса върху листо, в огромен мащаб увеличена.
Трудно ми се получават най-тънките чертички, всичките ми четки ме дразнят, не успявам чак толкова тънко да направя, колкото искам.

Снощният урок  ми се видя приятен. Рисуваха мускари.

# 646
  • Мадрид / София
Видео как се рисува капка върху листо/повърхност. Дори и да не разбираш какво казва гледай стъпките. Рисува с маслени бои.

# 647
  • София
С капките съм съвсем в крак с темата. Самостоятелна работа:

# 648
Много е хубаво! Heart
Аз сега си намерих една моя картина с цветни моливи, която стои недовършена от миналата година (защото имаше грешки по скицата, които не могат да бъдат поправени). Реших все пак да я довърша.

# 649
  • София
Ще чакам да видя Simple Smile

# 650
Не ми се хареса особено първия маратон за реалистичните цветя. Просто аз не си падам по този стил и реализма не ми е цел. Иначе винаги се научава по нещо полезно и ново на тези уроци.

Снощи почнах втория маратон с цветя, където рисуват малко като скеч, използвайки тънкописец.
Допадна ми. Мускарите се получиха доста симпатични. Че и бързо.
Фонът вляво не ми харесва, но тя започна така да го прави и аз я следвах. Повече ми харесва как си го направих вдясно.

Забелязахте ли крилатата фраза, която често ползват преподавателите в тези маратони? "Очите се плашат, ръцете действат". Напълно вярно! Никога не съм си мислела, че бих могла да нарисувам някои неща, но стъпка по стъпка се получават и то доста прилично.

# 651
Цветята изглеждат много интересно, трябваше и аз да се включа, но нямам време тази седмица и нямаше да мога да го довърша.
Най-полезна като че ли е практиката - колкото повече рисува човек, стига да е по желание, а не насила, толкова повече се научава.

А другия маратон го минах миналата година - тогава даже направих бонуса - голям червен амарилис, пазя си го някъде Simple Smile

# 652
  • Мадрид / София
Като бях в училище имахме една такава приказка: 1% знание/талант и 99% практика/работа. 😂 Наученото никога не се губи. Прилагането на практика вече е процес, който отнема време.

# 653
  • София
Ето клипчетата до тук:
Мускари:
https://www.youtube.com/live/Pr2yXy5PH8c?si=gRTNzulBe0hUVDu3

Цъфтяща градина:
https://www.youtube.com/live/SJ2hcoxGgVc?si=y1smLgORgWb_PedZ

# 654
Супер, ще си ги запазя в плейлиста с уроци. Simple Smile

# 655
  • В градината...
Супер са капките.
Аз още се мъча с девойката с меча.

# 656

Някой, съвети? Мисля небето да бутам ама е много мокро все още и трябва да чакам

# 657
  • Мадрид / София
Ами хубава е. Имам един въпрос: вълните, които са по-навътре в морето не трябва ли да са по-ниски?

# 658
Според мен е завършена, изглежда много приятно!

# 659
Много добре изглежда рибарчето Heartbeat

Ето го урокът от вчера - по-късно ще му обърна внимание, ако някой друг иска да се пробва - качен е и в Ю туб:

Аз  все пропускам часовете на маратона, а ги няма на запис, така че БЛАГОДАРЯ!

А ето и нещо, което направих набързо вчера. Ако се бях постарала повече, можеше да се доближи повече до оригинала, но нямах търпение.

Трудно ми е да пресъздавам сенки. Розата е ужасна...

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 18:39 от valya_bl

Общи условия

Активация на акаунт