НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 093
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • София
В този сайт има удобни филтри за търсене - по квартали, вид на имота и т.н. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=9lf4v6&f1=1 Вкарала съм няколко филтри - удобни квартали, едностаен, обзаведен - виж какво излиза.

# 181
Близо са му Дървеница, Студентски град, Младост 1, Дианабад, Мусагенца. В тези райони търсете. Какво по-точно търсите - стая, малък апартамент?

И при нас в Младост 2 е близо и има директен рейс точно до УНСС (ако ще се ползва), с кола е 5 мин.
Предлагам младежът да влезе във Фейсбук-групите на кварталите и да пише, че търси под наем директно от собственик. Има много, които си намират точно по този начин. Аз следя групите за всички Младости и доста често се търси и предлага.

# 182
  • София
Марулетка, другият вариант (ако е склонен) е да наеме по-голям, тристаен апартамент заедно с приятел/ка и да си поделят наема. Понякога така излиза и по-изгодно. Добавям и квартал Изток (макар, че е по-скъпичък).
Поздрав от “моето” шарено море!
Скрит текст:

# 183
  • В светлината на слънцето
марулетка, също и Гео Милев, в частта около Плиска. Изобщо около Плиска има много удобен транспорт за УНСС.

# 184
  • София, Младост
Добавям  Младост 3 и 4-също с автобус 413 директно до УНСС се стига.

# 185
  • Плевен
Здравейте!
Имам следния казус: днес от ТУ София са се обадили на сина ми,че не се събира група за специалността,в която е приет. -възобновяеми енергийни източници. Той е с доста висок бал. Но си избра това. Сега му предлагат ядрена енергетика или хладилна техника. Това дори не са второто или третото му желание. Казали са му, че е подписал декларация,в която е обяснено,че ако не се събере група следва това и това… Той е разписал някаква декларация,която разбира се изобщо не е прочел😞.
Моля за съвет как да постъпим…

# 186
Ей, жестоки сте,благодаря! Веднага си записвам всичко,защото аз не познавам София, освен района около Герена. Там живее сестра ми и дъщеря ми живееше там.
  Подал е документи и за общежитие, но не иска да дели малка стая с други двама.Негови приятели няма приети там, за да живеят заедно. Това ще е краен вариант, или временен такъв.  
   Също няма такива ,с които да иска да дели апартамент. Толкова да са близки. Той освен това работи, вечер понякога до малките часове, нужно му е спокойствие. Повишиха го в работата, стана тийм лидер на един от екипите, има доста работа и отговорности. Затова иска ,  а ние подкрепяме, квартира.
    Той е влязъл в групи във фейса, също така и сам търси, не чака на мен. Но аз на работа, като нямам работа, да търся.

# 187
Успех на набора в търсенето, Марулета!
И ние подадохме за общежитие и ще бъде класирана, защото е с почти максимален бал. В същата ситуация е, няма познати, с които да бъдат заедно и на късмет ще е с какви деца ще се падне в една стая.

# 188
Успех в търсенето, Марулета, дори и да не намери веднага, щом е подал документи за общежитие, има вариант да отиде там и да продължи да търси, но има достатъчно много време до октомври, надявам се да намери Simple Smile
Аз водих онзи ден щерката на оглед на общежитията на МУ. Голямото чудене е дали ще ѝ позволят да избира и ако да, дали да избере общежитието в Лозенец, което е прясно ремонтирано, приятно, с доста удобства и на чудесно място, или тези в Студентски град, които също са ремонтирани в някакъв момент, не са толкова фенси, но са близо до останалите ѝ дружки. Почти се надявам да няма възможност да избира, та да не се чуди до припадък кое от двете да бъде Joy

# 189
Здравейте!
Имам следния казус: днес от ТУ София са се обадили на сина ми,че не се събира група за специалността,в която е приет. -възобновяеми енергийни източници. Той е с доста висок бал. Но си избра това. Сега му предлагат ядрена енергетика или хладилна техника. Това дори не са второто или третото му желание. Казали са му, че е подписал декларация,в която е обяснено,че ако не се събере група следва това и това… Той е разписал някаква декларация,която разбира се изобщо не е прочел😞.
Моля за съвет как да постъпим…
Откъде сте?
Във Варна ТУ я има същата специалност и познати деца я записаха, доколкото зная(поне това се канеха и зная, че са приети в ТУ) Ако държите на специалността, това е вариант или в друг ТУ,ако я има. Ако не държите, записвате каквото е предложено и догодина пак кандидатствате.

# 190
  • София
Ако мога да избирам, категорично бих избрала общежитието в Лозенец. Не само защото самото общежитие е много по-хубаво, но и като квартал и локация е несравнимо със Студентски град. Лозенец е почти център, много по-близо е до всичко, включително МУ.

# 191
Мен пари да ми дават в Студентски град не бих живяла, честно ви казвам. От 91ва посветих доста годинки на сградите на ТУ и просто видях в какво се превърна този квартал. Явно има някакво очарование за младежите, но е твърде пренаселен, шумен, има толкова много жилища, в които въобще не живеят студенти, колите са навсякъде и никакъв академичен дух не мога да усетя. А може и да е от ЕГН-то, де...

# 192
  • Бургас
Ако мога да избирам, категорично бих избрала общежитието в Лозенец. Не само защото самото общежитие е много по-хубаво, но и като квартал и локация е несравнимо със Студентски град. Лозенец е почти център, много по-близо е до всичко, включително МУ.

Въпросното общежитие се реновира преди три години. Участвахме като подизпълнител за изграждане на вертикалната планировка и изглеждаше чудесно. Но !!! Когато подавахме документите в МУ София миналата седмица се разприказвахме със служителките в учебен отдел. Те твърдят, че общежитието в Лозенец е предназначено за доктори - точно така се изразиха и нямам представа дали отговаря на истината. Иначе ние също подадохме заявление за общежитие, чакаме септември. В тази връзка - за останалите общежития и състоянието им се надявам да получа в скоро време информация и ще я споделя.
Инак имам познати с дете във ВИАС - за да е годно за живеене помещението в тамошните общежития направо си отремонтираха и новообзаведоха от/до стаята на студента.

# 193
Z-Tina, дъщеря ми намери едно момиче, което живее там, второкурсничка, от разказа й изобщо не останах с такова впечатление, тя разказваше, че се събират вечер в читалнята и се социализират, не стана дума за доктори. Grinning Иначе ще съм много благодарна, като научиш повече, да споделиш.

Санака, и аз това й обяснявам, но предполагам, че тя би се чувствала малко по-спокойна, ако има наблизо и приятелки.

Червенокоса, от ЕГНто е, къде си видяла младеж да страда, че му е пренаселено Joy

# 194
  • Плевен

Откъде сте?
Във Варна ТУ я има същата специалност и познати деца я записаха, доколкото зная(поне това се канеха и зная, че са приети в ТУ) Ако държите на специалността, това е вариант или в друг ТУ,ако я има. Ако не държите, записвате каквото е предложено и догодина пак кандидатствате.
От Плевен. Той държи да е в София. Сигурно е моя грешка,че не знам,че имало защитени и незащитени специалности. И че точно тази е незащитена. В списъка със специалности не пише отстрани -защитена/незащитена.

Общи условия

Активация на акаунт